Японський бавовняний чізкейк – 5 рецептів приготування з покроковими фото

Японський бавовняний чізкейк – це неймовірно ніжний і повітряний десерт, який вражає своєю легкою структурою. Таке частування можна приготувати різними способами. Кращі кулінарні ідеї ми зібрали для вас у нашій перевіреної кулінарної добірці з п’яти рецептів приготування з покроковими фотографіями.

Японський бавовняний чізкейк — класичний рецепт

Японський бавовняний чізкейк – класичний рецепт, який варто спробувати приготувати в домашніх умовах. Такий десерт вразить своєю легкістю. Встояти неможливо! Для приготування беріть на замітку перевірений покроковий рецепт з нашої збірки.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Сир вершковий 125 гр.
  • Вершки 110 мл (жирні)
  • Крохмаль кукурудзяний 30 гр.
  • Борошно 45 гр.
  • Яйце куряче 3 шт.
  • Цукрова пудра 75 гр.
  • Ванілін 3 гр.
  • Сіль 2 гр.

Процес приготування:

  1. Підготуємо необхідні інгредієнти. Яєчні жовтки акуратно відділяємо від білків. Цукрову пудру поділяємо на дві частини – 25 грам і 50 грам.
  2. У сотейник відправляємо жирні вершки, вершковий сир і меншу частину цукрової пудри. Перемішуємо продукти і ставимо заготовку на водяну баню. Готуємо 3-5 хвилин після нагрівання, постійно помішуючи. Як тільки маса стане однорідною, знімайте її з лазні і дайте трохи охолонути.
  3. Відправляємо в остиглу масу яєчні жовтки, ванілін. Починаємо вимішувати віночком і поступово додаємо сюди кукурудзяний крохмаль і просіяне борошно.
  4. Окремо збиваємо яєчні білки з дрібкою солі і рештою цукровою пудрою до утворення стійких піків. Акуратно вмішуємо їх в основну масу.
  5. Форму для випікання устеляємо пергаментом. Виливаємо сюди готове тісто. Прибираємо частування в розігріту до 200 градусів духовку. Випікайте на нижній полиці 15 хвилин, потім зменшуємо температуру до 135 градусів і готуємо ще 30 хвилин.
  6. Вимикаємо духовку, залишаємо в ній випічку ще на 20 хвилин. Після цього дістаємо, даємо постояти ще 10 хвилин і акуратно виймаємо з форми. Викладаємо на решітку і повністю охолодити.
  7. Японський бавовняний чізкейк за класичним рецептом готовий. Оцінюйте смак ніжного десерту!

Японський чізкейк в мультиварці

Японський чізкейк в мультиварці – це неймовірно смачне частування для вашого домашнього чаювання. Готовий продукт здивує своєю повітряної текстурою і ніжним смаком. Для приготування своїми руками використовуйте перевірену ідею з покроковими фотографіями.

Час готування – 2 години 30 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Сир сирний – 250 гр.
  • Масло вершкове – 60 гр.
  • Молоко – 200 мл
  • Яйце – 6 шт.
  • Цукор ванільний – 10 гр.
  • Цукор – 6 ст. л.
  • Борошно – 80 гр.
  • Крохмаль кукурудзяний – 1 ст. л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Сік лимонний – 1 ч. л.
  • Пудра цукрова – для прикраси.

Процес приготування:

Крок 1. Кип’ятимо воду в каструлі. Це необхідно для водяній лазні.

Крок 2. Над окропом встановлюємо посуд. Виливаємо сюди молоко, кладемо сирний сир і шматочки вершкового масла.

Крок 3. Розтоплюємо продукти на водяній бані і перемішуємо їх віночком. Необхідно отримати однорідну масу.

Крок 4. В отриману масу просіваємо борошно і крохмаль.

Крок 5. Вимішуємо заготівлю віночком до однорідності.

Крок 6. Далі заготівлю розтираємо через дрібне металеве сито для більшої ніжності й легкості.

Крок 7. Ніжну і однорідну масу викладаємо в глибоку миску.

Крок 8. Яєчні жовтки відділяємо від білків.

Крок 9. Збиваємо жовтки з ванільним цукром і половиною цукру до пишної піни.

Крок 10. Викладаємо масу з жовтків в основну заготовку. Акуратно перемішуємо лопаткою.

Крок 11. Починаємо збивати яєчні білки. Починаємо з низьких обертів і поступово збільшуємо швидкість.

Крок 12. Додаємо цукор, що залишився і лимонний сік. Збиваємо білки до появи стійких піків.

Крок 13. З’єднуємо збиті білки з основним тестом.

Крок 14. Чашу мультиварки обмазуємо маслом і виливаємо сюди готове тісто.

Крок 15 Включаємо режим «пароварка». Він буде працювати 10 хвилин, а після почнеться режим «підігрів». Тримаємо в такому режимі заготівлю 50 хвилин.

Крок 16. Знову включаємо режим пароварка і повторюємо процедуру. Через це час перевіряємо готовність продукту зубочисткою.

Крок 17. Даємо заготівлі охолонути в чаші ще хвилин 10-20.

Крок 18. Після витягаємо чізкейк з допомогою форми для пароварки.

Крок 19. Посипаємо частування цукровою пудрою.

Крок 20. Японський чізкейк в мультиварці готовий. Пригощайтеся!

Японський чізкейк з маскарпоне

Японський чізкейк з маскарпоне вразить вас своїм неймовірно ніжним смаком і легкістю. Таке частування нікого не залишить байдужим. Подавайте його до сімейного чаювання або святкового столу. Для приготування використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої збірки.

Час приготування: 1 годину 50 хвилин

Час приготування -30 хвилин

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Сир маскарпоне – 300 гр.
  • Молоко – 200 мл
  • Масло вершкове – 60 гр.
  • Борошно – 60 гр.
  • Крохмаль кукурудзяний – 20 гр.
  • Цукор – 140 гр.
  • Яйця – 6 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Молоко з’єднайте з сиром маскарпоне і встановлюємо на водяну баню. Готуємо і помішуємо віночком до однорідності.

Крок 2. До однорідної маси додаємо шматочки вершкового масла, знову перемішуємо.

Крок 3. Відокремлюємо білки від жовтків. Збиваємо жовтки з частиною цукру (40 гр.) до отримання пампушкою білої маси.

Крок 4. Відправляємо в заготовку на молоці збиті жовтки.

Крок 5. Просіваємо сюди борошно і крохмаль. Перемішуємо до зникнення грудочок.

Крок 6. Білки збиваємо до стійкої піни. Поступово всипаємо цукор, що залишився.

Крок 7. Збиті білки викладаємо до основної маси. Акуратно перемішуємо силіконової лопаткою.

Крок 8. Форму для випікання устеляємо пергаментом. Знизу можна обернути фольгою, щоб рідке тісто не витікало.

Крок 9. Виливаємо у форму рідке тісто. Відправляємо заготовку в розігріту до 150 градусів духовку на 1 годину 20 хвилин.

Крок 10. Після випікання даємо частування охолонути і акуратно дістаємо його з форми.

Крок 11. Японський чізкейк з маскарпоне готовий. Можна пригощатися!

Бавовняний чізкейк з чаєм матчу

Бавовняний чізкейк з чаєм матчу – це дуже смачне і оригінальне частування для вашого сімейного чаювання. Готовий продукт здивує своєю повітряної текстурою і ніжністю. Для приготування в домашніх умовах використовувати перевірену ідею з покроковими фотографіями.

Час готування – 2 години

Час приготування -30 хвилин

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Вершки – 90 мл
  • Сир м’який/вершковий сир – 140 гр.
  • Масло вершкове – 40 гр.
  • Борошно – 50 гр.
  • Крохмаль кукурудзяний – 15 гр.
  • Пудра цукрова – 90 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Сік лимонний – 2 ч. л.
  • Чай матчу – за смаком.
  • Жовток яєчний – 5 шт.
  • Білок яєчний – 5 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти. Чай матчу заварюємо в вершках. Білки відділяємо від жовтків.

Крок 2. Гарячі вершки з матчів з’єднуємо з вершковим маслом і сиром. Вимішуємо до однорідності. Після даємо трохи охолонути, доповнюємо яєчними жовтками і лимонним соком. Перетираємо заготівлю через дрібне сито. Після вмішуємо сюди борошно, сіль і крохмаль.

Крок 3. Яєчні білки збиваємо до стійкої піни. Поступово додаємо цукрову пудру.

Крок 4. Перекладаємо збиті вершки в основну масу.

Крок 5. Акуратно перемішуємо вміст силіконової лопаткою.

Крок 6. Викладаємо тісто у форму для випікання. Форму встановлюємо в іншу форму з водяною банею. Відправляємо в духовку.

Крок 7. Готуємо близько 80-90 хвилин при температурі 170 градусів.

Крок 8. Бавовняний чізкейк з чаєм матчу готовий. Подавайте до столу і пригощайтеся!

Шоколадний бавовняний чізкейк

Шоколадний бавовняний чізкейк – це дуже смачний і цікавий десерт, який нікого не залишить байдужим. Він виходить дивовижно ніжним і повітряним. Приготувати його зможе кожен. Для цього беріть на замітку перевірений покроковий рецепт з нашої збірки.

Час готування – 1 година 30 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Сир вершковий – 125 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Молоко – 100 мл
  • Масло вершкове – 20 гр.
  • Шоколад темний – 110 гр.
  • Борошно – 20 гр.
  • Какао-порошок – 10 гр.
  • Крохмаль кукурудзяний – 10 гр.
  • Розпушувач – 0,5 ч. л.
  • Цукор – 60 гр.
  • ванільний Екстракт – 0,5 ч. л.
  • Сіль – 0,25 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Молоко з’єднайте з вершковим сиром і прогріваємо продукти на повільному вогні, постійно помішуючи. Тримаємо на вогні до отримання однорідної маси.

Крок 2. Знімаємо заготовку з вогню, додаємо вершкове масло і шматочки шоколаду. Вимішуємо до повного з’єднання продуктів, після додаємо ванільний екстракт. Остуджуємо заготовку до теплого стану.

Крок 3. Білки відокремити від жовтків. Жовтки вмішуємо в сирно-шоколадну масу. Білки збиваємо з цукром в міцну піну.

Крок 4. В окремій мисці змішуємо борошно, крохмаль, розпушувач, какао-порошок і сіль. Висипаємо отриману суміш в шоколадну масу, добре розмішуємо. Після додаємо в декілька заходів збиті білки. Акуратно перемішуємо ніжне тісто.

Крок 5. Форму для випікання застеляємо пергаментом, виливаємо сюди тісто. Відправляємо в розігріту до 120 градусів духовку на 45 хвилин. Після збільшуємо температуру до 140 градусів, випікаємо ще 20 хвилин.

Крок 6. По завершенні, залишаємо чізкейк у вимкненій духовці на 10 хвилин, прочинивши дверцята. Даємо чізкейк повністю охолонути, після виймаємо з форми, прикрашаємо за бажанням.

Крок 7. Шоколадний бавовняний чізкейк готовий. Нарізайте і подавайте до столу!