Макаруни в домашніх умовах – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Макаруни в домашніх умовах – це знаменитий і улюблений багатьма французький десерт, який відрізняється привабливим зовнішнім виглядом і вишуканим смаком. Є багато варіантів приготування такого ласощі. Кращі ідеї ми зібрали в нашій кулінарній збірці з десяти рецептів з покроковими фотографіями.

Класичні макаруни з мигдальної муки

Класичні макаруни з мигдальної муки – це неймовірно смачний і яскравий десерт для вашого свята або ранкової кави. Таке ласощі вимагає акуратного і неспішного кулінарного процесу. Тому рекомендуємо використовувати наш покроковий рецепт перевірений.

Інгредієнти на
16 порц.

  • мигдальна Борошно 300 гр.
  • Цукор-пісок 300 гр.
  • Вода 90 мл
  • Білок 210 гр.
  • Цукрова пудра 300 гр.
  • Барвник харчової за смаком
  • Кунжут за смаком
  • Ганаш за смаком

Процес приготування:

  1. Підготуємо необхідні інгредієнти для приготування десерту.
  2. У сотейник вливаємо воду і всипаємо цукор. Ставимо заготовку на плиту.
  3. Нагріваємо вміст до температури 118 градусів. Перемішуємо сироп до розчинення цукру.
  4. В іншу миску відправляємо 110 грам яєчних білків.
  5. Збиваємо їх на великій швидкості до появи піни.
  6. Збільшуємо швидкість і одночасно вливаємо сюди цукровий сироп тонким струменем.
  7. Збиваємо до утворення стійкої густої маси.
  8. Температура готової меренги повинна бути приблизно 45-50 градусів.
  9. Меренгу перекладаємо в глибоку миску.
  10. В іншому посуді з’єднуємо мигдалеву борошно і цукрову пудру.
  11. На цьому етапі з’єднуємо барвник зі 100 грамами білку.
  12. У суху суміш переливаємо суміш з барвником.
  13. Починаємо вимішувати вміст до однорідності рукою. Використовуйте рукавичку, щоб не пофарбувати шкіру.
  14. Вимішуємо до однорідного складу.
  15. Порційно викладаємо сюди меренгу.
  16. Продовжуємо вимішувати до утворення гладкої однорідної маси.
  17. Переливаємо заготовку в кондитерський мішок.
  18. З допомогою насадки виливаємо тісто на силіконовий килимок. Формуємо акуратні невеликі кружечки.
  19. Стукаємо килимком по листу, щоб відбити заготовки і зробити їх більш опуклими. Робимо це дуже акуратно.
  20. Посипаємо частування кунжутом і прибираємо в сторону на 15-60 хвилин. На поверхні гуртків повинна утворитися скоринка.
  21. Далі заготовки випікаємо 15 хвилин при температурі 150 градусів.
  22. Даємо кружочкам повністю охолонути. Після з’єднуємо їх в пари, промазуючи начинкою. В якості начинки можна використовувати ганаши або джеми. За смаком. Далі знову даємо їм відпочити перед подачею.
  23. Класичні макаруни з мигдальної муки готові. Пробуйте вишуканий французький десерт.