Макаруни в домашніх умовах – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Макаруни в домашніх умовах – це знаменитий і улюблений багатьма французький десерт, який відрізняється привабливим зовнішнім виглядом і вишуканим смаком. Є багато варіантів приготування такого ласощі. Кращі ідеї ми зібрали в нашій кулінарній збірці з десяти рецептів з покроковими фотографіями.

Класичні макаруни з мигдальної муки

Класичні макаруни з мигдальної муки – це неймовірно смачний і яскравий десерт для вашого свята або ранкової кави. Таке ласощі вимагає акуратного і неспішного кулінарного процесу. Тому рекомендуємо використовувати наш покроковий рецепт перевірений.

Інгредієнти на
16 порц.

  • мигдальна Борошно 300 гр.
  • Цукор-пісок 300 гр.
  • Вода 90 мл
  • Білок 210 гр.
  • Цукрова пудра 300 гр.
  • Барвник харчової за смаком
  • Кунжут за смаком
  • Ганаш за смаком

Процес приготування:

  1. Підготуємо необхідні інгредієнти для приготування десерту.
  2. У сотейник вливаємо воду і всипаємо цукор. Ставимо заготовку на плиту.
  3. Нагріваємо вміст до температури 118 градусів. Перемішуємо сироп до розчинення цукру.
  4. В іншу миску відправляємо 110 грам яєчних білків.
  5. Збиваємо їх на великій швидкості до появи піни.
  6. Збільшуємо швидкість і одночасно вливаємо сюди цукровий сироп тонким струменем.
  7. Збиваємо до утворення стійкої густої маси.
  8. Температура готової меренги повинна бути приблизно 45-50 градусів.
  9. Меренгу перекладаємо в глибоку миску.
  10. В іншому посуді з’єднуємо мигдалеву борошно і цукрову пудру.
  11. На цьому етапі з’єднуємо барвник зі 100 грамами білку.
  12. У суху суміш переливаємо суміш з барвником.
  13. Починаємо вимішувати вміст до однорідності рукою. Використовуйте рукавичку, щоб не пофарбувати шкіру.
  14. Вимішуємо до однорідного складу.
  15. Порційно викладаємо сюди меренгу.
  16. Продовжуємо вимішувати до утворення гладкої однорідної маси.
  17. Переливаємо заготовку в кондитерський мішок.
  18. З допомогою насадки виливаємо тісто на силіконовий килимок. Формуємо акуратні невеликі кружечки.
  19. Стукаємо килимком по листу, щоб відбити заготовки і зробити їх більш опуклими. Робимо це дуже акуратно.
  20. Посипаємо частування кунжутом і прибираємо в сторону на 15-60 хвилин. На поверхні гуртків повинна утворитися скоринка.
  21. Далі заготовки випікаємо 15 хвилин при температурі 150 градусів.
  22. Даємо кружочкам повністю охолонути. Після з’єднуємо їх в пари, промазуючи начинкою. В якості начинки можна використовувати ганаши або джеми. За смаком. Далі знову даємо їм відпочити перед подачею.
  23. Класичні макаруни з мигдальної муки готові. Пробуйте вишуканий французький десерт.

ПП макаруни без цукру

ПП макаруни без цукру – це неймовірно смачний десерт, який не зашкодить вашій фігурі і здоров’ю. Щоб порадувати себе і близьких цікавим французьким частуванням, використовуйте перевірений рецепт з нашої кулінарної збірки з покроковими фотографіями.

Час готування – 2 години

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 8

Склад:

  • мигдальна Борошно – 150 гр.
  • Білок яєчний – 3 шт.
  • Замінник цукру – за смаком.
  • Барвник – за смаком.

Для крему:

  • Жовток яєчний – 2 шт.
  • Крохмаль кукурудзяний – 20 гр.
  • Молоко – 200 мл
  • Сік лимонний – 1 ст. л.
  • Цедра лимонна – 1 ст. л.
  • Замінник цукру – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Охолоджені білки збиваємо до стійкої піни.

Крок 2. Мигдалеву борошно просіваємо з замінником цукру.

Крок 3. Суху суміш акуратно вмішуємо в білки. Додаємо трохи барвника. Замішуємо однорідне блискуче тісто.

Крок 4. За допомогою кондитерського мішка викладаємо тісто на деко з пергаментом у вигляді акуратних гуртків. Даємо їм покритися скоринкою.

Крок 5. Після заготівлі випікаємо 15 хвилин при температурі 170 градусів, потім готуємо 10 хвилин при температурі 120 градусів і повністю охолодити.

Крок 6. Для крему збиваємо яєчні жовтки з крохмалем, молоком, лимонним соком, цедрою і замінником цукру. Формуємо тістечка. З’єднуємо два кола, обмазуючи їх кремом.

Крок 7. ПП макаруни без цукру готові. Пригощайтеся корисним десертом!

Шоколадні макаруни в домашніх умовах

Шоколадні макаруни в домашніх умовах порадують вас яскравим смаком і привабливим зовнішнім виглядом. Витончене французькі ласощі стане яскравою прикрасою вашого столу і нікого не залишить байдужим. Спробуйте приготувати десерт з нашого покрокового рецептом.

Час готування – 2 години

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 4

Склад:

  • мигдальна Борошно – 55 гр.
  • Пудра цукрова – 110 гр.
  • Білок яєчний – 60 гр.
  • Цукор – 25 гр.
  • Какао-порошок – 12 гр.

Для крему:

  • Шоколад темний – 100 гр.
  • Вершки 33% – 50 мл

Процес приготування:

Крок 1. Якщо немає мигдальної муки, то її можна приготувати самостійно з мигдалю. Процес непростий. Спочатку вимочуємо його в окропі двічі по 10 хвилин. Після очищаємо від шкірки.

Крок 2. Далі підсушуємо мигдаль протягом один-двоє доби або в духовці на слабкому температурі. Готуємо, поки горіхи не поміняють колір.

Крок 3. Підсушений мигдаль подрібнюємо до стану борошна. Після продукт перемішуємо з какао-порошком і сухарній пудрою.

Крок 4. Просіваємо отриману суміш через дрібне сито.

Крок 5. Яєчні білки збиваємо до стійкої піни, поступово підсипаючи цукор. Використовуйте продукт з дрібними кристаликами.

Крок 6. У білки викладаємо суху суміш. Акуратно перемішуємо до однорідності.

Крок 7. Перекладаємо масу в кондитерський мішок і розподіляємо її по силіконовому килимку у формі невеликих кружечків.

Крок 8. Залишаємо заготовку до утворення скоринки на годину. Після випікаємо 12 хвилин при температурі 150 градусів. Остуджуємо заготовки і з’єднуємо їх один з одним, обмазуючи кремом з розтопленого шоколаду з жирними вершками.

Крок 9. Шоколадні макаруни в домашніх умовах готові. Можна пригощатися!

Кокосові макаруни

Кокосові макаруни виходять неймовірно смачними, ароматними та смачними. Їх можна подавати до домашнього чаювання або до святкового столу. Таке частування нікого не залишить байдужим. Для приготування в домашніх умовах використовуйте перевірений рецепт з нашої збірки.

Час приготування – 40 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Стружка кокосова – 2,5 склянки
  • Цукор – 0,5 склянки
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Екстракт ванілі – 1 ч. л.
  • Білок яєчний – 120 гр.
  • Краплі шоколадні – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти. Відокремлюємо яєчні білки і попередньо охолоджуємо їх.

Крок 2. З’єднуємо яєчні білки з цукром і сіллю. Перемішуємо, збивати не потрібно. Сюди ж додаємо ваніль і кокосову стружку. Замішуємо тісто.

Крок 3. Маленькою ложкою викладаємо тісто на деко з пергаментом.

Крок 4. Випікаємо 25 хвилин при температурі 170 градусів, після даємо їм охолонути.

Крок 5. Розтоплюємо шоколадні краплі і кладемо їх у кондитерський мішок.

Крок 6. Шоколадом прикрашаємо готовий десерт.

Крок 7. Кокосові макаруни готові. Пробуйте і оцінюйте цікавий смак!

Кето макаруни в домашніх умовах

Кето макаруни в домашніх умовах – це неймовірно смачний і вишуканий десерт для вашого ранкової кави. Таке ласощі вимагає вдумливого і грамотного кулінарного процесу. Тому рекомендуємо використовувати наші перевірений рецепт з покроковими фотографіями.

Час готування – 2 години 30 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • мигдальна Борошно – 70 гр.
  • Білок яєчний – 2 шт.
  • Эритритол – 45 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Камедь ксантанова – 0,5 ч. л.
  • Сік лимонний – 0,5 ч. л.
  • Порошок чаю матте – 0,5 ч. л.

Для начинки:

  • мелені Фісташки – 35 гр.
  • Эритритол – 1 ч. л.
  • Масло вершкове – 65 гр.
  • Ванілін – 2 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Охолоджені яєчні білки збиваємо з сіллю і лимонним соком до утворення стійких піків. Поступово всипаємо 15 грам эритритола, додаємо камедь і порошок чаю матте. Збиваємо ще одну хвилину.

Крок 2. Залишився эритритол збиваємо з мигдальною борошном. Просіваємо заготовку в білкову масу.

Крок 3. Акуратно вимішуємо однорідне тісто силіконової лопаткою.

Крок 4. За допомогою кондитерського мішка викладаємо тісто на деко з пергаментом у вигляді акуратних гуртків. Даємо їм покритися скоринкою.

Крок 5. Після, заготівлі випікаємо 17 хвилин при температурі 160 градусів і повністю охолодити.

Крок 6. Для крему збиваємо масло з ваніліном, эритритолом і подрібненими фісташками. З’єднуємо кружечки один з одним, обмазавши їх кремом.

Крок 7. Кето макаруни в домашніх умовах готові. Пригощайтеся!

Полуничні макаруни

Полуничні макаруни яскраво доповнять ваш стіл і приємно здивують близьких своїм смаком. Витончений французький десерт всі оцінять по достоїнству. Для приготування ласощів своїми руками, скористайтесь перевіреної кулінарної ідеєю з покроковими фотографіями.

Час готування – 2 години 30 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • мигдальна Борошно – 80 гр.
  • Білки яєчні – 2 шт.
  • Жовтки яєчні – 2 шт.
  • Пудра цукрова – 130 гр.
  • Цукор – 30 гр.
  • Барвник червоний – 1 щіпка.
  • Полуниця – 4 шт.
  • Карамель – 2 ст. л.
  • Желатин – 2 гр.

Процес приготування:

Крок 1. На сухій сковороді злегка обсмажуємо мигдалеву борошно. Робимо це на невеликому вогні.

Крок 2. Далі з’єднуємо борошно і цукрову пудру.

Крок 3. Просіваємо суху суміш через дрібне сито.

Крок 4. До стійких піків охолоджені білки збиваємо, перемішуємо їх з барвником.

Крок 5. Перекладаємо білки в суху суміш. Перемішуємо до отримання однорідної блискучого тесту.

Крок 6. За допомогою кондитерського мішка викладаємо тісто на деко з пергаментом у вигляді акуратних гуртків. Даємо їм покритися скоринкою.

Крок 7. Після заготівлі випікаємо 15 хвилин при температурі 140 градусів і повністю охолодити.

Крок 8. Для крему збиваємо свіжу полуницю з карамеллю.

Крок 9. Кип’ятимо полуничну суміш, швидко вмішуємо сюди яєчні жовтки і набряклий желатин.

Крок 10. Даємо полуничній крему охолонути і перекладаємо його в кондитерський мішок.

Крок 11. Половину запечених гуртків обмазуємо кремом.

Крок 12. Закриваємо начинку другими гуртками. Даємо частування відпочити протягом декількох годин. Можна покласти в холодильник.

Крок 13. Полуничні макаруни готові. Пригощайтеся яскравим і ароматним десертом!

Макаруни з фісташкою

Макаруни з фісташкою виходять дивно смачними, ароматними та смачними. Їх можна подавати до домашнього чаювання або до святкового столу. Таке частування нікого не залишить байдужим. Для приготування в домашніх умовах використовуйте перевірений рецепт з нашої збірки.

Час готування – 3 години

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 8

Склад:

  • мигдальна Борошно – 110 гр.
  • Пудра цукрова – 225 гр.
  • Білок яєчний – 125 гр.
  • Цукор – 50 гр.
  • Барвник – за смаком.
  • Фісташки – за смаком.

Для начинки:

  • Паста фісташкова – 30 гр.
  • Вершки 33% – 100 мл
  • Шоколад білий – 200 гр.

Процес приготування:

Крок 1. З’єднуємо мигдалеву борошно і цукрову пудру. Перебиваємо суміш у блендері.

Крок 2. Далі заготівлю просіваємо через дрібне металеве сито.

Крок 3. Яєчні білки попередньо охолоджуємо і збиваємо до стійкої піни, поступово всипаючи цукор.

Крок 4. З’єднуємо білкову масу з сухою сумішшю. Робимо це акуратно за допомогою лопатки.

Крок 5. Додаємо в заготовку барвник. Краще використовувати фісташковий колір. Перемішуємо до однорідності.

Крок 6. Занурюємо тісто в кондитерський мішок. Викладаємо масу акуратними колами на силіконовий килимок. Присипаємо заготовки подрібненими фісташками і залишаємо на 30-60 хвилин. На поверхні має утворитися скоринка.

Крок 7. Випікаємо 14 хвилин при температурі 140 градусів, після остуджуємо заготовки.

Крок 8. Готуємо фісташковий ганаш. Вимішуємо жирні вершки з фісташкою пастою. Ставимо суміш нагріватися на плиту. Розтоплюємо тут білий шоколад. Після суміш остуджуємо і прибираємо в холодильник на годину до повного застигання.

Крок 9. З’єднуємо спечені кружечки, добре промазуючи їх фісташковим ганашем.

Крок 10. Макаруни з фісташкою готові. Пробуйте цікавий десерт.

Малинові макаронс

Малинові макаронс порадують вас яскравим смаком, ароматом і привабливим зовнішнім виглядом. Витончене французькі ласощі стане яскравою прикрасою вашого столу і нікого не залишить байдужим. Спробуйте приготувати десерт з нашого перевіреного покрокового рецептом. Порадуйте себе і своїх рідних!

Час готування – 2 години 30 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Мигдаль мелений – 80 гр.
  • Білок яєчний – 70 гр.
  • Пудра цукрова – 130 гр.
  • Барвник малиновий – 1 щіпка.
  • Малина – 200 гр.
  • Перець болгарський червоний – 0,5 шт.
  • Цукор – 25 гр. для яєчних білків.
  • Желатин – 5 гр.
  • Краплі шоколадні – 1 ст. л.
  • Цукор – 3 ст. л. для крему.

Процес приготування:

Крок 1. З’єднуємо подрібнений мигдаль і цукрову пудру. Перемішуємо.

Крок 2. Охолоджені білки збиваємо з цукром до стійких піків. Поступово всипаємо сюди суху суміш. Вимішуємо до однорідності.

Крок 3. Необхідно отримати гладке тісто.

Крок 4. Відправляємо в нього малиновий барвник, перемішуємо.

Крок 5. Викладаємо яскраве тісто акуратними кружечками на пергамент або силіконовий килимок. За бажанням, можна посипати мигдальною борошном. Залишаємо продукт до утворення скоринки на 30-60 хвилин.

Крок 6. Після випікаємо 14 хвилин при температурі 150 градусів. Даємо повністю охолонути.

Крок 7. Для крему малину перебиваємо в блендері з шматочками болгарського перцю і невеликою кількістю цукру.

Крок 8. Далі суміш розтираємо через дрібне металеве сито.

Крок 9. З’єднуємо суміш із заздалегідь підготовленим і набряклим желатином. Доводимо вміст до кипіння, після остуджуємо і відправляємо в холодильник до повного охолодження.

Крок 10. Половину охололих кружечків обмазуємо малиновим кремом. Зверху можна покладе по цілій ягоді.

Крок 11. Закриваємо начинку другим гуртком. Складаємо їх в контейнер і даємо настоятися.

Крок 12. Малинові макаронс готові. Можна подавати до столу з чашкою гарячого чаю або кави.

Французькі макаруни з шоколадним ганашем

Французькі макаруни з шоколадним ганашем – це вишуканий десерт, перед яким неможливо встояти. Побалуйте себе і близьких яскравим і смачним ласощами. Його можна подавати з чашкою гарячої кави, чаєм або в рамках святкового столу. Обов’язково спробуйте!

Час готування – 2 години

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 10

Склад:

  • мигдальна Борошно – 225 гр.
  • Пудра цукрова – 225 гр.
  • Какао-порошок – 50 гр.
  • Білок яєчний – 82,5 гр.

Для шоколадного ганаша:

  • Шоколад темний – 150 гр.
  • Вершки 33% – 125 мл
  • Масло вершкове – 40 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Мигдалеву борошно добре просіваємо, після перемішуємо її з какао-порошком.

Крок 2. Холодні яєчні білки збиваємо до стійкої піни, поступово підсипаючи до них цукрову пудру.

Крок 3. Перемішуємо білкову масу з сухою сумішшю до однорідності. Отримане тісто викладаємо на деко з пергаментом з допомогою кондитерського мішка. Даємо постояти 30-60 хвилин до утворення скоринки. Розігріваємо духовку до 200 градусів, вимикаємо її і тримаємо в ній заготовки 10 хвилин, після включаємо температуру на 155 градусів і випікаємо ще 10 хвилин.

Крок 4. В цей час приготуємо шоколадний ганаш. Кип’ятимо вершки, розтоплюємо в них шоколад і вершкове масло. Перемішуємо до однорідності і даємо охолонути.

Крок 5. Остуджуємо кружечки. Половину з них обмазуємо шоколадного ганаша.

Крок 6. З’єднуємо половинку з ганашем і порожню половинку. Залишаємо заготовки відпочивати на кілька годин.

Крок 7. Французькі макаруни з шоколадним ганашем готові. Пригощайтеся оригінальним десертом.

Макаруни без мигдальної муки

Макаруни без мигдальної муки – це неймовірно смачний і оригінальний десерт для вашого свята або ранкової кави. Щоб приготувати вишукану страву в домашніх умовах, використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої кулінарної збірки. Порадуйте себе і своїх рідних!

Час готування – 3 години

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 8

Склад:

  • Борошно рисова – 135 гр.
  • Пудра цукрова – 165 гр.
  • Білок яєчний – 115 гр.
  • Цукор – 150 гр.
  • Барвник харчовий – 1 гр.
  • Желатин – 1 ч. л.
  • Крохмаль – 1 ст. л.
  • Полуниця – 300 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Перемішуємо рисову борошно з цукровою пудрою. Суміш просіваємо кілька разів через дрібне сито.

Крок 2. До стійких піків охолоджені білки збиваємо і поступово підсипаємо до них половину цукру. З’єднуємо білкову масу з сухою сумішшю. Додаємо харчовий барвник.

Крок 3. Приготуємо начинку. Подрібнюємо попередньо промиту полуницю з цукром. Використовуйте для цього ступку або блендер.

Крок 4. Викладаємо в полуничну суміш крохмаль. Доводимо масу до кипіння, додаємо підготовлений набряклий желатин, перемішуємо і знімаємо з плити. Після прикривають плівкою і залишаємо на кілька годин для застигання.

Крок 5. Тісто для основи викладаємо на пергамент або силіконовий килимок з допомогою кондитерського мішка. Даємо заготівлях постояти 30 хвилин, після випікаємо 14 хвилин при температурі 150 градусів.

Крок 6. Остуджуємо заготовки і з’єднуємо їх один з одним, промазуючи полуничною масою.

Крок 7. Макаруни без мигдальної муки готові. Можна пробувати!