Чак-чак в домашніх умовах – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Чак-чак – це всіма улюблена східна солодкість, яка готується з шматочків прісного тіста. Такий десерт навіть можна купити в магазині, але навіщо, якщо можна приготувати його в домашніх умовах. Спеціально для цього ми підібрали 10 хороших рецептів.

Класичний рецепт чак-чака по-татарськи в домашніх умовах

Татарський десерт чак-чак готується з смаженого тіста, просоченого медом. Виходить він дуже солодким і ситним, просто тане в роті.

Інгредієнти на
5 порц.

  • Яйце куряче 4 шт.
  • Сода харчова ½ ч. л.
  • Сіль ½ ч. л.
  • Цукор-пісок-1 склянка
  • Мед 200 мл
  • Борошно пшеничне 400 гр.
  • Масло рослинне для фритюру

Процес приготування:

  1. Щоб приготувати чак-чак в домашніх умовах, розбийте в миску курячі яйця. Додайте сіль, соду і половину цукру. Збийте інгредієнти виделкою до утворення пишної піни.
  2. Далі у миску просіяти пшеничне борошно і замісіть тісто. Оберніть його в харчову плівку і дайте відпочити 10-15 хвилин.
  3. Після цього тісто розділити на 2-3 частини і скачайте з шматків тонкі ковбаски.
  4. Ножем наріжте ковбаски шматочками по 1,5 см шириною.
  5. У каструлю викласти мед і всипте цукор, що залишився, перемішайте і доведіть масу до кипіння. Потім зменшіть вогонь і продовжуйте варити 7-10 хвилин.
  6. В іншу каструлю влийте рослинне масло і поставте її на вогонь. Опустіть в киплячу олію сітку для фритюру, викладіть невелику частину заготовок і смажте до готовності, періодично перемішуйте тісто. Потім, за допомогою сітки, вийміть готові кульки з масла і покладіть їх на паперові рушники. Так само поступите з усіма заготовками.
  7. Коли всі кульки будуть готові, перекладіть їх в об’ємну миску і залийте солодким сиропом, весь час перемішуйте вміст миски, щоб сироп рівномірно розподілився.
  8. Далі руками сформуйте з кульок гірку, полийте її залишилися сиропом. Чак-чак готовий.

Приємного апетиту!