Тістечко Шу класичне – 5 рецептів з покроковими фото

Тістечко «Шу» класичне – це вишуканий десерт французької кухні, який дивує своїм ніжним смаком і апетитним виглядом. Таке частування ідеально доповнить чашечку кави, чаю або іншого вашого улюбленого гарячого напою. Для приготування тістечка в домашніх умовах використовуйте кулінарну збірку з п’яти рецептів з покроковими фотографіями.

Класичне тістечко «Шу» з заварним кремом

Класичне тістечко «Шу» з заварним кремом – це неймовірно смачне ласощі для вашого сімейного столу або свята. Ніжне частування нікого не залишить байдужим, а також порадує яскравим і привабливим виглядом. Для приготування беріть на замітку наш покроковий рецепт перевірений.

Інгредієнти на
9 шт.

  • Молоко коров’яче 125 мл
  • Вода 125 мл
  • Масло вершкове 100 гр.
  • Борошно 150 гр.
  • Цукор-пісок-1 ч. л.
  • Яйце куряче 4 шт.
  • Сіль 1 щіпка
  • Ванілін за смаком
  • Для заварного крему:
  • Молоко коров’яче ½ л.
  • Жовток-5 шт.
  • Цукор-пісок 100 гр.
  • Крохмаль кукурудзяний 40 гр.
  • Масло вершкове 40 гр.
  • Ванілін 1.5 гр.

Процес приготування:

  1. Класичне тістечко «Шу» з заварним кремом готується просто. З’єднуємо молоко, розм’якшене вершкове масло, воду, сіль, ванілін і цукор. Повільно доводимо до кипіння і постійно помішуємо.
  2. Після перших ознак закипання додаємо в масу просіяне борошно.
  3. Продовжуємо вимішувати тісто до однорідності на невеликому вогні. Далі прибираємо з вогню і даємо йому охолонути.
  4. Збиваємо яйця і вливаємо їх в тісто. Вимішуємо.
  5. Тісто має вийти однорідним і злегка стікаючим з ложки.
  6. З допомогою кондитерського мішка видавлюємо тісто невеликими кружечками на деко з пергаментом. Випікаємо близько 40 хвилин при температурі 160 градусів.
  7. Приступимо до приготування крему. Розтираємо курячі жовтки з цукром. Кип’ятимо молоко.
  8. У жовтки додаємо крохмаль. Збиваємо до повної однорідності.
  9. Вводимо в масу гаряче молоко тонким струменем. Продовжуємо збивати віночком.
  10. Ставимо масу на повільний вогонь, додаємо вершкове масло і ванілін. Вимішуємо міксером до загустіння.
  11. Готові шу розрізаємо і наповнюємо заварним кремом.
  12. Класичне тістечко «Шу» з заварним кремом готово. Можна пробувати!