Тістечко «Шу» з кракелюр
Тістечко «Шу» з кракелюр – це яскраве і смачне ласощі, яке стане справжньою прикрасою будь-якого свята. Щоб приготувати такий апетитний десерт, використовуйте перевірену кулінарну ідею з покроковими фотографіями і докладним описом процесу. Обов’язково спробуйте!
Час готування – 1 година 30 хвилин
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 16 шт.
Інгредієнти:
- Масло вершкове – 100 гр.
- Вода – 250 мл
- Борошно – 150 гр.
- Сіль – 1 ч. л.
- Цукор – 1 ч. л.
- Яйце – 5 шт.
- Крем – за смаком.
Для кракелюри:
- Борошно – 100 гр.
- Цукор – 100 гр.
- Масло вершкове – 80 гр.
- Барвник харчовий – за бажанням.
Процес приготування:
Крок 1. Спочатку займемося кракелюр. Підготуємо основні для нього інгредієнти.
Крок 2. Просіваємо борошно в глибоку миску.
Крок 3. Додаємо до борошна цукор.
Крок 4. Дрібно рубаємо шматок добре охолодженого вершкового масла.
Крок 5. В борошно з цукром, можна додати трохи барвника, щоб зробити кольоровий кракелюр.
Крок 6. У загальну масу викладаємо нарізане масло.
Крок 7. Ретельно вимішуємо вміст.
Крок 8. Отриманий ком кладемо на робочу поверхню з пергаментом.
Крок 9. Накриваємо кому ще одним шматком пергаменту і тонко розкачуємо його. Прибираємо на час в морозилку.
Крок 10. Приготуємо заварне тісто – основу тістечок. Шматочки вершкового масла кладемо в сотейник. Сюди ж вливаємо воду, додаємо сіль і цукор.
Крок 11. Окремо просіваємо борошно.
Крок 12. Сотейник ставимо на плиту. Нагріваємо до розплавлення масла.
Крок 13. Прибираємо з вогню і додаємо всю муку.
Крок 14. Масу добре вимішуємо і ставимо на повільний вогонь.
Крок 15. Прогріваємо і добре вимішуємо тісто.
Крок 16. Перекладаємо заготовку у велику миску, даємо йому трохи охолонути.
Крок 17. Розбиваємо сюди чотири курячі яйця.
Крок 18. Після кожного яйця ретельно вимішуємо тісто.
Крок 19. П’яте яйце збиваємо в окремій мисці і поступово вливаємо його в тісто.
Крок 20. Вимішуємо тісто до густого однорідного стану. Можливо все яйце вливати не потрібно, якщо бачите, що консистенція вже достатня.
Крок 21. Перелити тісто в кондитерський мішок.
Крок 22. Вливаємо його кружечками на деко з пергаментом.
Крок 23. Дістаємо з морозилки кракелюр, вирізаємо з нього невеликі гуртки.
Крок 24. Ці гуртки кладемо на заварне тісто.
Крок 25. Випікаємо тістечка близько 10-12 хвилин при температурі 180 градусів.
Крок 26. Остуджуємо тістечка, акуратно зрізаємо їх капелюшки і начиняємо кремом за смаком.
27 Крок. Тістечко «Шу» з кракелюр готово. Пригощайтеся!