Тістечко Шу класичне – 5 рецептів з покроковими фото

Тістечко «Шу» з кракелюр

Тістечко «Шу» з кракелюр – це яскраве і смачне ласощі, яке стане справжньою прикрасою будь-якого свята. Щоб приготувати такий апетитний десерт, використовуйте перевірену кулінарну ідею з покроковими фотографіями і докладним описом процесу. Обов’язково спробуйте!

Час готування – 1 година 30 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 16 шт.

Інгредієнти:

  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Вода – 250 мл
  • Борошно – 150 гр.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Цукор – 1 ч. л.
  • Яйце – 5 шт.
  • Крем – за смаком.

Для кракелюри:

  • Борошно – 100 гр.
  • Цукор – 100 гр.
  • Масло вершкове – 80 гр.
  • Барвник харчовий – за бажанням.

Процес приготування:

Крок 1. Спочатку займемося кракелюр. Підготуємо основні для нього інгредієнти.

Крок 2. Просіваємо борошно в глибоку миску.

Крок 3. Додаємо до борошна цукор.

Крок 4. Дрібно рубаємо шматок добре охолодженого вершкового масла.

Крок 5. В борошно з цукром, можна додати трохи барвника, щоб зробити кольоровий кракелюр.

Крок 6. У загальну масу викладаємо нарізане масло.

Крок 7. Ретельно вимішуємо вміст.

Крок 8. Отриманий ком кладемо на робочу поверхню з пергаментом.

Крок 9. Накриваємо кому ще одним шматком пергаменту і тонко розкачуємо його. Прибираємо на час в морозилку.

Крок 10. Приготуємо заварне тісто – основу тістечок. Шматочки вершкового масла кладемо в сотейник. Сюди ж вливаємо воду, додаємо сіль і цукор.

Крок 11. Окремо просіваємо борошно.

Крок 12. Сотейник ставимо на плиту. Нагріваємо до розплавлення масла.

Крок 13. Прибираємо з вогню і додаємо всю муку.

Крок 14. Масу добре вимішуємо і ставимо на повільний вогонь.

Крок 15. Прогріваємо і добре вимішуємо тісто.

Крок 16. Перекладаємо заготовку у велику миску, даємо йому трохи охолонути.

Крок 17. Розбиваємо сюди чотири курячі яйця.

Крок 18. Після кожного яйця ретельно вимішуємо тісто.

Крок 19. П’яте яйце збиваємо в окремій мисці і поступово вливаємо його в тісто.

Крок 20. Вимішуємо тісто до густого однорідного стану. Можливо все яйце вливати не потрібно, якщо бачите, що консистенція вже достатня.

Крок 21. Перелити тісто в кондитерський мішок.

Крок 22. Вливаємо його кружечками на деко з пергаментом.

Крок 23. Дістаємо з морозилки кракелюр, вирізаємо з нього невеликі гуртки.

Крок 24. Ці гуртки кладемо на заварне тісто.

Крок 25. Випікаємо тістечка близько 10-12 хвилин при температурі 180 градусів.

Крок 26. Остуджуємо тістечка, акуратно зрізаємо їх капелюшки і начиняємо кремом за смаком.

27 Крок. Тістечко «Шу» з кракелюр готово. Пригощайтеся!