Тістечко Шу класичне – 5 рецептів з покроковими фото

«Шу» з карамеллю в домашніх умовах

«Шу» з карамеллю в домашніх умовах порадує вас апетитним виглядом і неповторним смаком. Перед таким частуванням ніхто не зможе встояти. Ідеальне рішення для святкового кенді-бару або фуршету. Для приготування десерту використовуйте перевірений рецепт з покроковими фотографіями.

Час готування – 1 година 30 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 24 шт.

Інгредієнти:

  • Борошно – 75 гр.
  • Цукор – 2 гр.
  • Вода – 125 мл
  • Сіль – 2 гр.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Яйце – 2 шт.

Для кракелина:

  • Цукор – 95 гр.
  • Масло вершкове – 75 гр.
  • Борошно – 95 гр.

Для крему карамельного:

  • Вершки – 250 мл
  • Цукор – 100 гр.
  • Желатин – 3 гр.
  • Вода – 18 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Спочатку приготуємо карамельний крем. Желатин розвести у воді і залишаємо набухати.

Крок 2. Цукор розтоплюємо на слабкому вогні в сотейнику, вливаємо в нього гарячі вершки і вимішуємо до однорідності. Прибираємо з вогню і вводимо желатин. Вимішуємо, закриваємо крем плівкою і прибираємо на час в холодильник.

Крок 3. Приготуємо кракелин. Просіваємо борошно, додаємо цукор і шматочки вершкового масла.

Крок 4. Замішуємо круте тісто і розгортаємо його в тонкий пласт. Накриваємо харчовою плівкою і ставимо в морозильник на час.

Крок 5. Приготуємо основне тісто. У сотейнику розтоплюємо вершкове масло, воду, сіль і цукор.

Крок 6. Прибираємо заготовку з вогню і додаємо борошно, вимішуємо до однорідної тесту. Після повертаємо заготовку на плиту і готуємо близько 2-3 хвилин, безперервно помішуючи.

Крок 7. Даємо трохи охолонути тесту і поступово вливаємо в нього яйця. Вимішуємо до гладкості.

Крок 8. Тісто переливаємо в кондитерський мішок і видавлюємо невеликими гуртками на деко з пергаментом. З кракелина вирізаємо невеликі гуртки. Розігріваємо духовку до 250 градусів. Ставимо сюди деко і відразу вимикаємо. Залишаємо на 15 хвилин. Після включаємо духовку до 170 градусів і допікаємо до готовності.

Крок 9. Спечені тістечка охолодити, зрізаємо з них верхівку.

Крок 10. Наповнюємо частування кремом і закриваємо кришкою.

Крок 11. «Шу» з карамеллю в домашніх умовах готово. Пригощайтеся!