Моті – 10 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Моті – це популярне японське частування, яке з блискавичною швидкістю набирає популярність у всьому світі і наші широти не залишилися в стороні! Що являє собою цей десерт? Це тонке та еластичне тісто, приготоване на основі рисового борошна. Готувати даний напівфабрикат, до речі, можна в мікрохвильовій печі, так і в звичайній сковороді. Тісто обертається навколо різноманітних начинок і вже сформованное ласощі забирається в холод для стабілізації – вуаля, модна солодкість вже на вашому столі!

Японський десерт «Моті» — класичний рецепт

Японський десерт «Моті» — це оригінальне і незвичне для наших широт частування, яке являє собою тонкі коржі, зроблені на основі рисової муки, які загортаються усілякі начинки, починаючи від свіжих ягід і закінчуючи пастою з солодкої червоної або білої квасолі.

Інгредієнти на
3 порц.

  • Для тіста:
  • Борошно рисова 100 гр.
  • Цукрова пудра 50 гр.
  • Вода 185 мл
  • Крохмаль кукурудзяний 20 гр.
  • Сіль 1 щіпки
  • Барвник харчової за смаком (гелієвий)
  • Для начинки:
  • Сир сирний 100 гр.
  • Молоко згущене 50 гр.
  • Полуниця за смаком (можна інші ягоди)

Процес приготування:

  1. Як приготувати класичний японський десерт моті з рисового борошна в домашніх умовах? У тарілку з високими бортами наливаємо необхідну кількість прохолодної води.
  2. В рідину відправляємо сухі компоненти: сіль, рисову муку і пудру з перемеленого цукрового піску.
  3. Перемішуємо суміш до однорідної консистенції.
  4. Виливаємо отримане тісто в пакет, зав’язуємо і близько вузлика проколюємо в декількох місцях.
  5. Перекладаємо заготовку в мікрохвильову піч і прогріваємо протягом 45 секунд. Потім перемішуємо прямо в пакеті і повторюємо процедуру ще 1-2 рази до загустіння.
  6. Рисовий колобок обвалюємо в крохмалі, кількість регулюємо самостійно. Основа повинна бути еластичною і не прилипати до долонь.
  7. На цьому етапі, можливо, пофарбувати тісто у бажаний колір. Для цього невеликий сегмент беремо в руку, розтягуємо в коржик і в центр наносимо невелику кількість барвника – перемішуємо.
  8. Для начинки в чаші блендера збиваємо згущене молоко сир і до однорідності. Для формування тістечка відокремлюємо від основи невеликий шматок, розминаємо в коржик, товщиною не більше 5 міліметрів і в серединку кладемо столову ложку вершкового крему і полуницю.
  9. Піднімаючи краю догори, скріплюємо.
  10. Готовий десерт моті можна відразу ж дегустувати. А термін його зберігання не більше 3 діб в холодильній камері. Приємного апетиту!