Моті з полуницею
Моті з полуницею — це справжнє блаженство, яке приведе в захоплення кожного без винятку. Оригінальне частування обов’язково здивує не тільки ваших домочадців, але й гостей, бо смак і аромат — це щось незрівнянне, особливо зі свіжими ягодами.
Час готування – 1 ч. 45 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 6.
Склад:
- Полуниця – 6 шт.
- Крохмаль кукурудзяний – 4 ст. л.
- Борошно рисова – 120 гр.
- Цукор-пісок – 2 ст. л. + 100 гр.
- Вода – 150 мл
- Квасоля червона – 200 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Промиту квасолю висипаємо в каструлю і заливаємо великою кількістю води. Доводимо до кипіння, додаємо 100 грам цукру і варимо на невеликому полум’ї до м’якості (60-90 хвилин).
Крок 2. Відвар з-під бобової культури зливаємо в окремий чашу, також відкладаємо в сторону 3-4 ложки квасолі.
Крок 3. Квасоля, залишилася в сотейнику, перебиваємо блендером до однорідності. Всипаємо цілісні боби і перемішуємо за допомогою ложки.
Крок 4. Повертаємо масу на конфорку і уварюємо до темно-коричневого відтінку на повільному полум’ї. У разі, якщо паста вийшла надто густий – вливаємо трохи відвару.
Крок 5. Квасолевий складу ділимо на 6 рівних шматочків, з кожного формуем коржик і обертаємо промиту полуницю. Попередньо видаляємо хвостики.
Крок 6. Займемося тіста: борошно і трохи цукру змішуємо і потроху вливаємо воду, щоразу ретельно перемішуючи. Закриваємо кришкою.
Крок 7. Прогріваємо масу близько хвилини в мікрохвильовій печі, а після перемішуємо лопаткою, змоченою у воді. Повторюємо дію ще двічі (хвилина і 30 секунд).
Крок 8. Обробну дошку і руки обсипаємо крохмалем, ділимо тісто на 6 сегментів.
Крок 9. Розтягуємо основу в коржик і загорнути начинку, перекатываем в руках, надаючи акуратну форму.
Крок 10. Десерт сервіруємо і знімаємо пробу. Приємного апетиту!