Суфле – 10 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Суфле – чудовий пишний і легкий десерт, який можна приготувати в домашніх умовах. Його можна прикрашати фруктовим желе, шоколадною глазур’ю або свіжими ягодами. Такий десерт завжди виглядає красиво і апетитно. Ми зібрали 10 різноманітних рецептів суфле в одній статті.

Суфле «Пташине молоко» в домашніх умовах

Смак суфле «Пташине молоко» дуже нагадує пломбір, він добре знайомий всім з дитинства. Його можна подавати у вигляді тістечок або зробити цілий повітряний торт з суфле. В обох випадках Ваше свято буде прикрашений гідно.

Інгредієнти на
8 порц.

  • Для тіста:
  • Яйце куряче 2 шт.
  • Цукор-пісок 30 гр.
  • Розпушувач 1 ч. л.
  • Борошно 70 гр.
  • Для суфле:
  • Масло вершкове 150 гр.
  • Молоко згущене 100 мл
  • Агар-агар 7 гр.
  • Вода 150 мл
  • Цукор-пісок 350 гр.
  • Білки 2 шт.
  • Сіль – ¼ ч. л.
  • Для глазурі:
  • Какао 3 ст. л.
  • Молоко коров’яче 5 ст. л.
  • Цукор-пісок 3 ст. л.
  • Масло вершкове 30 гр.

Процес приготування:

  1. Як приготувати суфле в домашніх умовах? Агар-агар замочіть у воді на 10 хвилин.
  2. Приготуйте тісто для бісквітної основи. Міксером збийте яйця з цукром.
  3. Потім в яєчну масу додайте, просіяне борошно з розпушувачем для тесту і, добре перемішайте.
  4. Форму застелити пергаментом і викладіть на нього тісто.
  5. Випікайте бісквіт в духовці при 180 градусах 10-15 хвилин.
  6. Далі слід приготувати суфле «Пташине молоко». Масло збийте зі згущеним молоком.
  7. Каструлю з агар-агаром поставте на вогонь і доведіть масу до кипіння.
  8. Потім додайте в киплячу масу цукор, перемішайте.
  9. Продовжуйте варити солодку суміш 10-15 хвилин. У підсумку сироп повинен загуснути настільки, щоб при підйомі віночка з сиропу за ним буде тягнутися ниточка.
  10. Окремо збийте білки з сіллю.
  11. Тонкою цівкою введіть в повітряну білкову масу гарячий цукровий сироп і продовжуйте збивати. Білкова маса повинна добре збільшитися в об’ємі.
  12. Після цього додайте в білкову масу суміш масла і згущеного молока, перемішайте інгредієнти лопаткою.
  13. Отриману масу викладіть на готовий бісквітний корж і поставте форму в холодильник на 3-4 години.
  14. Для приготування глазурі у каструлі змішайте какао, молоко, цукор і масло.
  15. Доведіть шоколадну масу до кипіння, вимкнути вогонь і остудіть глазур.
  16. Полийте застигле суфле шоколадною глазур’ю і помістіть десерт ще на 2-3 години в холодильник.
  17. Коли десерт «Пташине молоко» повністю застигне, розріжте його на порції і подавайте в якості частування до столу у свято і будень.