Лимонний курд – 6 рецептів приготування з покроковими фото

Лимонний курд – це дуже смачне, ароматне і яскраве ласощі для різних десертів. Курд можна використовувати для прошарку тортів чи тістечок. Для приготування напівфабрикату беріть на замітку перевірену кулінарну збірку з шести рецептів з покроковими фотографіями і докладним описом процесу.

Лимонний курд — класичний рецепт

Лимонний курд – класичний рецепт, який використовують всі кондитери. Приготований таким способом курд виходить ніжним і густим. Він ідеально підійде для самих різних десертів. Обов’язково беріть на замітку покрокову кулінарну ідею.

Інгредієнти на
0.4 кг.

  • Жовток 4 шт.
  • Цукор-пісок 100 гр.
  • Сік лимонний 70 мл
  • Масло вершкове 70 гр.
  • Лимонна цедра 1 ст. л.
  • Крохмаль картопляний 2 ст. л.

Процес приготування:

  1. Лимонний курд за класичним рецептом готується дуже просто. Підготуємо необхідні продукти за списком.
  2. Знімаємо з лимона цедру будь-яким зручним способом.
  3. Віджимаємо з лимона сік, видаляємо з нього кісточки.
  4. У сотейнику з’єднуємо лимонний сік, цедру, яєчні жовтки, цукор і крохмаль. Перемішуємо і тушкуємо близько 5 хвилин до загустіння. Потім розтоплюємо тут вершкове масло. Вимішуємо.
  5. Заготівлю розтираємо через дрібне металеве сито.
  6. Переливаємо отриману масу в баночку і прибираємо в холодильник на пару годин для охолодження.
  7. Лимонний курд за класичним рецептом готовий!

Вершково-лимонний курд

Вершково-лимонний курд нескладно приготувати в домашніх умовах. Для цього використовуйте перевірений рецепт з покроковими фотографіями із нашої збірки. Ласощі вийде дуже смачним, ніжним і ароматним. Ідеальне рішення для ваших домашніх десертів.

Час приготування – 40 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 400 гр.

Склад:

  • Сік лимонний – 160 мл
  • Яйце – 225 гр.
  • Цедра лимона – 8 гр.
  • Цукор – 240 гр.
  • Масло вершкове – 350 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Відміряємо потрібну кількість лимонного соку.

Крок 2. Яким зручним способом знімаємо з лимона цедру.

Крок 3. З’єднуємо цедру з цукром і ретельно вимішуємо.

Крок 4. У сотейнику з’єднуємо лимонний сік, цедру з цукром і курячими яйцями. Ставимо на водяну баню.

Крок 5. Прогріваємо до температури 84 градусів і постійно вимішуємо віночком.

Крок 6. Даємо масі охолонути до температури 60 градусів. Занурюємо сюди шматочки вершкового масла і збиваємо близько 10 хвилин.

Крок 7. Вершково-лимонний курд готовий. Використовуйте за призначенням!

Лимонний курд з желатином

Лимонний курд з желатином – це дуже смачний і ароматний продукт для домашніх і професійних десертів. Курд використовують для тортів, тістечок та інших популярних ласощів. Для нескладного приготування лимонного продукту використовуйте перевірений рецепт з покроковими фотографіями.

Час готування – 1 година 40 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 400 гр.

Склад:

  • Сік лимонний – 115 мл
  • Цукор – 110 гр.
  • Крохмаль – 2 ч. л.
  • Желатин швидкорозчинний – 15 гр.
  • Вода – 30 мл
  • Жовтки яєчні – 4 шт.
  • Цедра лимона – 1 ст. л.
  • Масло вершкове – 60 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Знімаємо цедру з лимонів будь-яким зручним способом.

Крок 2. З лимонів віджимаємо потрібну кількість соку.

Крок 3. Проціджуємо сік, щоб видалити кісточки.

Крок 4. У сотейнику з’єднуємо сік, цедру, цукор, крохмаль, яєчні жовтки і вершкове масло.

Крок 5. Ставимо сотейник на невеликий вогонь і тушкуємо до загустіння, постійно помішуючи.

Крок 6. Далі заготовку можна прикрити харчовою плівкою і поставити в холодильник на 1 годину.

Крок 7. Розвести желатин у воді і залишаємо на 15 хвилин. Відправляємо його в курд, ставимо на невеликий вогонь і нагріваємо до розчинення желатину, постійно помішуючи.

Крок 8. Лимонний курд з желатином готовий!

Курд з лимона з вершковим маслом

Курд з лимона з вершковим маслом кожен зможе приготувати в домашніх умовах. Для цього беріть на замітку перевірений рецепт з покроковими фотографіями із нашої збірки. Частування вийде неймовірно смачним, ніжним і ароматним. Відмінне рішення для ваших домашніх десертів.

Час приготування – 40 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 350 гр.

Склад:

  • Лимон – 250 гр.
  • Масло вершкове – 80 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Цукор – 150 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Добре промиваємо лимони. Знімаємо з них цедру і видавлюємо сік. Відправляємо сік і цедру в миску.

Крок 2. Розбиваємо сюди по черзі яйця і збиваємо вміст виделкою або вінчиком.

Крок 3. Додаємо цукор і продовжуємо вимішувати.

Крок 4. Ставимо заготовку на водяну баню. Тушкуємо близько 10-20 хвилин, постійно помішуючи.

Крок 5. Маса повинна стати густий і тягучою.

Крок 6. Прибираємо заготовку з вогню і занурюємо в неї вершкове масло.

Крок 7. Збиваємо заготівлю блендером до густої пишної маси. Прибираємо в холодильник для охолодження.

Крок 8. Курд з лимона з вершковим маслом готовий!

Лимонний курд з яєчними жовтками

Лимонний курд з яєчними жовтками – це неймовірно смачний, ніжний і ароматний продукт для самих популярних ласощів. Для нескладного приготування лимонного курда в домашніх умовах використовуйте перевірений рецепт з покроковими фотографіями із нашої збірки.

Час приготування – 30 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 400 гр.

Склад:

  • Жовтки яєчні – 4 шт.
  • Цукор – 100 гр.
  • Масло вершкове – 70 гр.
  • Цедра лимонна – 1 ст. л.
  • Сік лимона – 70 мл

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти. Яєчні жовтки акуратно відділяємо від білків.

Крок 2. У каструлі змішуємо жовтки, цукор, лимонну цедру і лимонний сік. Перемішуємо.

Крок 3. Ставимо на середній вогонь і тушкуємо вміст до розчинення цукру, постійно помішуючи.

Крок 4. Зменшуємо вогонь і продовжуємо тушкувати масу до загусання.

Крок 5. Опускаємо сюди шматочки вершкового масла. Вимішуємо до однорідності.

Крок 6. Далі готовий курд перетираємо через дрібне металеве сито, щоб зробити масу більш однорідною і ніжною.

Крок 7. Лимонний курд з яєчними жовтками готовий. Використовувати в подальших приготуваннях!

Лимонний курд з крохмалем

Лимонний курд з крохмалем нескладно приготувати в домашніх умовах. Для цього використовуйте перевірений рецепт з покроковими фотографіями із нашої кулінарної збірки. Готовий продукт вийде дуже смачним, густим і ароматним. Обов’язково спробуйте!

Час приготування – 30 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 800 гр.

Інгредієнти:

  • Сік лимонний – 320 мл
  • Цедра лимона – 2 ст. л.
  • Крохмаль – 2 ст. л.
  • Цукор – 220 гр.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Жовток яєчний – 6 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо лимонну цедру і лимонний сік. Відправляємо в глибоку миску.

Крок 2. Сюди ж додаємо крохмаль.

Крок 3. Вимішуємо масу до зникнення грудочок.

Крок 4. Додаємо сюди цукор і шматочки вершкового масла. Ставимо на невеликий вогонь, щоб масло повністю розтопилося.

Крок 5. Збиваємо яєчні жовтки. Не перестаючи збивати, вливаємо сюди лимонну заготовку.

Крок 6. Ставимо на плиту. Нагріваємо і постійно помішуємо до загустіння.

Крок 7. Лимонний курд з крохмалем готовий. Використовуйте для подальших приготувань.