Морозиво з вершків – 8 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Морозиво з вершків – одне з найулюбленіших ласощів як дорослих, так і дітей. При цьому не кожен знає, що улюблений десерт можна приготувати в домашніх умовах: виходить він таким же смачним, але при цьому більш ніжним і з насиченим вершковим ароматом.

Класичне вершкове морозиво в домашніх умовах

Приготувати класичне вершкове морозиво на власній кухні нескладно, а на смак воно у багато разів перевершує магазинне. Головний секрет – часте перемішування і натуральні продукти.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Жовтки-5 шт.
  • Цукрова пудра 100 гр.
  • Молоко коров’яче ½ л.
  • Вершки 250 гр.
  • Ванілін 2 гр.

Процес приготування:

  1. Як приготувати смачне морозиво з вершків в домашніх умовах? Жовтки розтираємо з цукровою пудрою і ваніліном, поки маса не стане однорідною.
  2. Молоко доводимо до кипіння, половину його вливаємо в жовтки і ретельно перемішуємо. Після цього залишився вливаємо гаряче молоко яєчно-цукрову суміш.
  3. Ставимо на плиту і тримаємо на слабкому вогні, постійно помішуючи, поки суміш не загусне, близько 2-3 хвилин. Знімаємо з вогню і охолоджуємо.
  4. Вершки міксером збиваємо, поки не утворюються піки, після чого змішуємо з охолодженої молочно-яєчною сумішшю і прибираємо в морозилку в закритому контейнері.
  5. Кожні 20-60 хвилин вміст контейнера потрібно збивати міксером, поки морозиво не застигне. Подавати зі свіжими ягодами або шоколадом. Насолоджуйтесь!