Бланманже – 8 рецептів приготування з покроковими фото

Бланманже – це ніжний желеподібний десерт французького походження. Класична версія цього ласощі готується на основі мигдального молока, однак існує і велика кількість альтернатив на будь-який смак. Бланманже готують також з вершками, на коров’ячому молоці, з сиром, зі сметаною. Вибирайте свій варіант і порадуйте сім’ю вишуканим десертом!

Класичний рецепт десерту бланманже

За даним рецептом готуємо класичну версію бланманже – на мигдалевому молоці. Знайти таке молоко не складе праці в будь-якому супермаркеті. Відтінити ніжність десерту пропонуємо полуницею. Подавати бланманже можна і без ягід – тут вже як вам більше подобається.

Інгредієнти на
4 порц.

  • мигдальне Молоко 250 мл
  • Вершки 100 мл 33%
  • Цукор-пісок 2 ст. л.
  • Желатин 10 гр.
  • Полуниця 300 гр.
  • Цукрова пудра 1 ст. л.

Процес приготування:

  1. Класичний десерт бланманже приготувати дуже легко. У невелику ємність відлийте 50 мілілітрів холодної мигдального молока. Додайте до молока желатин і залиште набухати, згідно інструкції. Після набухання ставимо ємність з молоком і желатином на водяну баню і розчиняємо масу до повної однорідності. Знімаємо з плити і даємо охолонути.
  2. В окрему миску вливаємо залишився холодне мигдальне молоко.
  3. Додаємо вершки з холодильника, перемішуємо.
  4. Додаємо цукровий пісок, перемішуємо.
  5. Додаємо однорідну суміш з мигдального молока і желатину, перемішуємо.
  6. Розливаємо отриману масу по формах – зручно використовувати силіконові. Прибираємо в холодильник на пару годин для застигання.
  7. Полуницю промиваємо, очищаємо від плодоніжок, обсушуємо і нарізаємо невеликими шматочками.
  8. Пробиваємо ягоди разом з цукровою пудрою заглибним блендером до повної однорідності.
  9. Подаємо застиглий бланманже до столу, поливши полуничним соусом.

Приємного апетиту!

Як приготувати бланманже з сиром в домашніх умовах?

Важливе умови, щоб десерт вийшов дійсно смачним – сир повинен бути свіжим, некислим і, звичайно, натуральним. Це ж стосується молока і сметани. Щоб зробити бланманже яскравіше за смаком і виглядом, пропонуємо в масу додати шматочки консервованих персиків. Цей крок можна пропустити, а можна замість персиків та інші фрукти додати.

Час приготування: 40 хв. без урахування часу застигання.

Час приготування: 30 хв.

Порцій – 4.

Склад:

  • Сир – 400-500 гр.
  • Молоко – 200 мл
  • Сметана – 200 гр.
  • Цукор-пісок – 150-200 гр.
  • Желатин – 30 гр.
  • Вода – 50 мл
  • Персики консервовані – за смаком.

Процес приготування:

1. В об’ємну миску викладаємо сир і сметану. Додаємо цукровий пісок і вливаємо молоко.

2. Заглибним блендером змішуємо всі разом до отримання гомогенної гладкої маси.

3. В окремій мисці невеликого розміру заливаємо желатин водою. Перемішуємо, залишаємо набухати на час, вказаний на упаковці.

4. Персики нарізаємо невеликими шматочками. Змішуємо персики з сирною масою.

5. Замочений желатин гріємо на водяній бані або в мікрохвильовій печі – повинна вийти однорідна рідина. Вливаємо отриману рідину в сирну масу з персиками, добре перемішуємо.

6. Виливаємо масу бланманже у форму – одну велику або кілька маленьких порційних. Прибираємо в холодильник на два-три години для застигання.

7. Застиглий десерт перевертаємо на плоске блюдо і подаємо до столу. Бланманже зручно розрізати на порційні шматочки гарячим ножем.

Приємного апетиту!

Бланманже зі сметаною і фруктами

Цей варіант десерту приготуємо зі сметаною – вона вдало надає бланманже потрібну кислинку. Також додамо шматочки полуниці і мигдаль. Смак десерту виходить ніжно-мигдальним, з легкою кислинкою і соковитими полуничними вкрапленнями. Такий десерт не перевантажить трапезу і вдало її завершить.

Час приготування: 40 хв. без урахування часу застигання.

Час приготування: 30 хв.

Порцій – 4.

Склад:

  • мигдальні Горіхи – 150 гр.
  • Вершки 10% — 350 мл
  • Сметана – 100 гр.
  • Цукор-пісок – 70 гр.
  • Желатин – 10 гр.
  • Полуниця – 150 гр.

Процес приготування:

1. Мигдаль поміщаємо в миску, заливаємо гарячою водою і залишаємо на кілька хвилин. Потім гарячу воду зливаємо і заливаємо холодною. Повторюємо кілька разів. Цей крок значно полегшить процес очищення горішків від коричневої шкірки.

2. Знімаємо руками шкірку з кожного горішка. Очищений мигдаль заливаємо холодною водою на годину, щоб він став біліший.

3. Желатин змішати з трьома столовими ложками води, перемішуємо і залишаємо на десять хвилин для набухання.

4. З мигдалю зливаємо воду і пробиваємо в блендері до отримання дрібнозернистої маси.

5. У подрібнений мигдаль додаємо вершки, перемішуємо.

6. У сотейнику змішати мигдаль з вершками, цукор і набряклий желатин. Нагріваємо суміш на плиті до гарячого стану, але не кип’ятимо. Цукор і гранули желатину повинні повністю розчинитися. Знімаємо з плити і даємо масі охолонути до кімнатної температури.

7. Полуницю або інші фрукти за смаком промиваємо, обсушуємо і нарізаємо дрібними шматочками.

8. У остиглу мигдалеву масу вливаємо сметану і збиваємо міксером до однорідності.

9. Розливаємо масу по формах і кладемо зверху шматочки полуниці. Прибираємо в холодильник на три години.

10. Подаємо застигле бланманже до столу, звільнивши його з формочок і переклавши на блюдо. Додатково можна прикрасити десерт свіжими листочками м’яти.

Приємного апетиту!

Простий і смачний рецепт бланманже з киселем

Цікава комбінація вершкового щільного бланманже та рідкого киселю з апельсинів. Поєднання смаків і текстур дуже вдале. Желатин рекомендуємо використовувати листовий – легше розчиняється, а крохмаль можна використовувати як кукурудзяний, так і картопляний.

Час приготування: 45 хв. без урахування часу застигання.

Час приготування: 30 хв.

Порцій – 4.

Склад:

  • Вершки 10% — 250 мл
  • Молоко – 250 мл
  • Цукор ванільний – 2 пакетика.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • листової Желатин – 12 гр.
  • Апельсини – 5 шт.
  • Крохмаль – 25 гр.
  • Вода – 100 мл
  • Стружка шоколадна – для прикраси.

Процес приготування:

1. Апельсини промиваємо гарячою водою і обсушуємо.

2. Желатин замочуємо в холодній воді. Після замочування обсушуємо листи на паперовому рушнику.

3. Молоко і вершки виливаємо в сотейник, нагріваємо на плиті до гарячого стану, не кип’ятимо. Всипаємо в молочну суміш звичайний і ванільний цукор, перемішуємо. Додаємо обсушені листи желатину, перемішуємо до повного їх розчинення.

4. Отриману суміш розподіляємо за формами і прибираємо в холодильник для застигання орієнтовно на пару годин.

5. Для приготування киселю апельсини розрізаємо і вичавлюємо з нього сік. Один апельсин залиште для прикраси. Доводимо сік до кипіння. Якщо сік несолодкий, додайте цукор за смаком. Окремо змішуємо крохмаль з холодною водою і цю суміш вливаємо в гарячий апельсиновий сік, добре перемішуємо і доводимо кисіль на плиті до загустіння. Знімаємо з плити і даємо повністю охолонути.

6. З апельсина для прикраси зрізаємо шкірку.

7. Вирізаємо часточки, видаляємо кісточки, якщо вони є.

8. Для подачі на тарілку наливаємо апельсиновий кисіль, а на нього викладаємо застиглий бланманже. Зверху посипаємо шоколадною стружкою.

Приємного апетиту!

Домашній десерт бланманже з мигдальним молоком

Ще одна версія бланманже на мигдалевому молоці. Щоб десерт був повітряним і ніжним, додамо вершки в загальну масу у збитому вигляді – в застиглому ласощах з’являться бульбашки повітря. Подавати бланманже можна з ягодами – дуже привабливий контраст кольору.

Час приготування: 25 хв. без урахування часу застигання.

Час приготування: 25 хв.

Порцій – 4.

Склад:

  • Вершки 30-35% — 300 мл
  • мигдальне Молоко – 300 мл
  • цукрова Пудра – 100 гр.
  • Желатин – 2 ч. л.
  • Ягоди – для прикраси.

Процес приготування:

1. Із загальної кількості мигдального молока відливаємо в невелику ємність приблизно половину склянки і висипаємо в нього желатин. Залишаємо набухати.

2. Розчиняємо набряклий желатин на водяній бані. Вливаємо желатинову рідина залишився кількість мигдального молока. Добре перемішуємо.

3. В окремій ємності збиваємо міксером вершки з цукровою пудрою до м’яких піків. Тепер змішуємо збиті вершки і мигдальне молоко з желатином.

4. Приготовану суміш розливаємо по формах і ставимо їх у холодильник на кілька годин – маса повинна добре застигнути.

5. Застигле бланманже викладаємо з формочок на плоскі блюдця, прикрашаємо ягодами і подаємо до столу в холодному вигляді.

Приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування бланманже з вершками

Рецепт з вершками без желатину. Консистенція десерту м’якше і ніжніше, форму не тримає, як з желатином, тому має сенс розкладати масу по порційним креманках або келихах.

Час приготування: 25 хв. без урахування часу застигання.

Час приготування: 25 хв.

Порцій – 4.

Склад:

  • Вершки 30% — 1 склянка
  • Молоко 3,5% – 1 склянка
  • Цукор-пісок – за смаком.
  • Крохмаль кукурудзяний – 2 ст. л.
  • Лимон – 12 шт.
  • Кориця – за смаком.
  • Гвоздика мелена – за смаком.
  • мускатний Горіх тертий – за смаком.
  • Шоколад – для подачі.
  • Стружка кокосова – для подачі.

Процес приготування:

1. Лимон промиваємо, знімаємо цедру.

2. У мисці змішуємо вершки, лимонну цедру, крохмаль, цукор за смаком. Для ароматизації використовуємо корицю, тертий мускатний горіх, гвоздику – вибирайте по смаку.

3. Молоко наливаємо в окремий сотейник і ставимо на плиту. Нагріваємо до кипіння. Коли молоко почне закипати, активно перемішуємо суміш з вершками до однорідності і виливаємо її цівкою в кипляче молоко. Безперервно заважаємо і тримаємо на вогні до тих пір, поки суміш не почне густіти.

4. Знімаємо сковороду з плити і розливаємо вершкову масу по креманках або келихах.

5. Прибираємо в холодильник на кілька годин. Перед подачею поливають розтопленим шоколадом і посипаємо кокосовою стружкою.

Приємного апетиту!

Сирне бланманже з ананасом

Легкий у приготуванні і смачний десерт. Жирність ласощі безпосередньо залежить від жирності сиру, так що вибирайте за бажанням. Ананаси використовуємо консервовані – їх м’якоть м’якше і солодше.

Час готування: 35 хв. без урахування часу застигання.

Час приготування: 25 хв.

Порцій – 4.

Склад:

  • Сир – 500 гр.
  • Молоко – 300 гр.
  • цукрова Пудра – 200 гр.
  • Желатин – 30 гр.
  • Ананаси консервовані – 300 гр.
  • Сметана – 200 гр.
  • Ванілін – 3 гр.

Процес приготування:

1. У невеликій ємності змішуємо желатин і молоко, залишаємо на двадцять-двадцять п’ять хвилин для того, щоб гранули набубнявіли.

2. Сир протираємо через сито, щоб його консистенція стала ніжніше.

3. До сиру викладаємо сметану, додаємо цукрову пудру, з ваніліном і ретельно перемішуємо.

4. Повинна вийти гладка маса.

5. З ананасів зливаємо сироп. М’якоть нарізаємо невеликими кубиками. Викладаємо подрібнену ананас в сирну масу, перемішуємо.

6. Замочений в молоці желатин ставимо на водяну баню і розтоплюємо до однорідності. Отриману рідину тонкою цівкою вливаємо в сирно-ананасову масу, перемішуємо.

7. Отриману масу розкладаємо по формах, прибираємо на холод, щоб десерт добре застиг.

8. Готове застигле бланманже викладаємо з формочок на блюдо і подаємо в холодному вигляді до столу.

Приємного апетиту!

Бланманже на кокосовому молоці в домашніх умовах

Приготування бланманже, загалом, передбачає використання будь-якого молока. У хід може йти як коров’яче, так і горіхове. Цей варіант готуємо на кокосовому. Для ароматизації додаємо лимонну цедру і ванільний екстракт.

Час приготування: 25 хв. без урахування часу застигання.

Час приготування: 25 хв.

Порцій – 4.

Склад:

  • Молоко кокосове – 400 мл
  • Цукор-пісок – 60 гр.
  • Крохмаль кукурудзяний – 40 гр.
  • ванільний Екстракт – 1 ч. л.

Процес приготування:

1. Відміряємо необхідні продукти за кількістю.

2. Триста мілілітрів кокосового молока із загальної кількості наливаємо в сотейник і ставимо на плиту. Додаємо цукровий пісок.

3. Нагріваємо до гарячого стану, періодично помішуючи.

4. Поки кокосове молоко нагрівається, окремо змішуємо залишилися сто мілілітрів молока і кукурудзяний крохмаль.

5. Гарненько перемішуємо, щоб крохмаль не осідав, а рівномірно розподілився по всьому об’єму рідини.

6. Коли кокосове молоко з цукром нагріється, знімаємо сковороду з вогню і наливаємо трохи гарячої суміші в холодну крохмально-молочну масу, ретельно перемішуємо.

7. Потім виливаємо крохмальну масу в сотейник, безперервно помішуючи.

8. Знову ставимо сковороду на плиту і нагріваємо далі, не перестаючи заважати віночком. Готуємо дві-три хвилини. За цей час маса повинна закипіти і відчутно загуснути.

9. Знімаємо масу з плити, додаємо ванільний екстракт для ароматизації, ретельно перемішуємо.

10. Розливаємо десерт по формочках, прибираємо в холодильник для охолодження і застигання.

11. Подаємо в холодному вигляді, прикрасивши ягодами, фруктами, листочками свіжої м’яти. Також можна посипати кокосовою стружкою.

Приємного апетиту!