Листкові трубочки з кремом – 7 рецептів приготування з покроковими фото

Листкові трубочки з кремом – це дуже апетитний і привабливий десерт, знайомий багатьом з дитинства. Яскраве частування можна доповнити різними начинками за смаком. Самі смачні і цікаві кулінарні варіанти ми зібрали для вас у нашій збірці з семи рецептів приготування з покроковими фотографіями.

Трубочки з листкового тіста з білковим кремом

Трубочки з листкового тіста з білковим кремом – це популярний і улюблений багатьма десерт, який кожен може приготувати в домашніх умовах. Частування порадує вас своїм ніжним смаком. Обов’язково беріть на замітку перевірену кулінарну ідею з нашої збірки.

Інгредієнти на
8 шт.

  • Борошно 2 склянки
  • Борошно 3 ч. л.
  • Жовток 2 шт.
  • Вода 200 мл
  • Сіль – ¼ ч. л.
  • Сік лимонний 16 каплеь
  • Масло вершкове 200 гр.
  • Для білкового крему:
  • Білок 3 шт.
  • Цукор-пісок 6 ст. л.
  • Вода ¼ склянки
  • Сік лимонний 5 крапель
  • Цукрова пудра для посипання
  • Додатково:
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Борошно для розкачування тіста

Процес приготування:

  1. Починаємо приготування тіста. Яєчні жовтки з’єднайте з водою, лимонним соком і сіллю. Збиваємо до однорідності.
  2. У підготовлену рідку суміш просіваємо приблизно дві склянки борошна. Дивіться за консистенцією тесту. Якщо тісто рідкувате, додайте борошна, якщо навпаки влийте води. Вимішуємо вміст лопаткою до отримання однорідної густого тіста.
  3. Вимішуємо тісто близько 5-8 хвилин. Скачуємо його в акуратний шар, прикриваємо рушником і залишаємо на 20-30 хвилин.
  4. Розм’якшене вершкове масло з’єднуємо з трьома чайними ложками борошна. Ретельно вимішуємо масу до гладкості і однорідності.
  5. На пергаменті формуємо з масла акуратний плоский чотирикутник.
  6. Тісто розгортаємо в хрестоподібну форму. Важливо, щоб центр тіста був товщий, ніж краї. По центру кладемо прямокутник з масла.
  7. . Щільно закриваємо олії краями тіста так, щоб не залишилося просвітів. Далі розгортаємо заготовку в прямокутний пласт. Складаємо його вчетверо, відправляємо в холодильник на 10 хвилин. Після повторюємо процедуру тричі: тонко розкачуємо і складаємо вчетверо. Тільки другий раз відправляємо тісто в холодильник на 20 хвилин, третій раз – на 30 хвилин. Після останньої розкочування з тестом можна працювати.
  8. Тонко розкачуємо тісто і нарізаємо довгими смужками. Орієнтовна ширина – 1,5-2 див. Смуги акуратно намотуємо на металеві конуси, рухаючись від вузької частини до широкої. Якщо у вас немає таких конусів, то зробіть їх самостійно з фольги і пергаменту.
  9. Заготовки з тіста викладаємо на деко з пергаментом. Збризкуємо їх холодною водою і обмазуємо яйцем. Випікаємо до рум’янцю близько 20-25 хвилин. Температура духовки – 200 градусів. Після акуратно витягаємо конуси з тіста. Випічці даємо охолонути.
  10. Приступаємо до приготування крему для тістечок. Відправляємо В каструлю цукор і воду. Нагріваємо і варимо сироп до утворення товстої нитки. Перевірити це нескладно. Для цього налийте трохи сиропу на холодну тарілку. Торкаємося ложкою про краплю сиропу і відразу піднімаємо її вгору. Оцінюємо товщину тягнеться нитки.
  11. Яєчні білки занурюємо в чисту суху миску з високими бортиками. Збиваємо білки до утворення пишної маси з стійкими піками. Підливаємо сюди тонким струменем гарячий сироп, не припиняючи збивати. Після повного з’єднання з сиропом збиваємо його 1-2 хвилини.
  12. Відразу після збивання додаємо в масу лимонний сік. Перемішуємо. Білковий крем готовий. Начиняйте їм остиглі конуси з тіста.
  13. Трубочки з листкового тіста з білковим кремом готові. Посипайте апетитні тістечка цукровою пудрою і пригощайтеся!