Листкові трубочки з кремом – це дуже апетитний і привабливий десерт, знайомий багатьом з дитинства. Яскраве частування можна доповнити різними начинками за смаком. Самі смачні і цікаві кулінарні варіанти ми зібрали для вас у нашій збірці з семи рецептів приготування з покроковими фотографіями.
Трубочки з листкового тіста з білковим кремом
Трубочки з листкового тіста з білковим кремом – це популярний і улюблений багатьма десерт, який кожен може приготувати в домашніх умовах. Частування порадує вас своїм ніжним смаком. Обов’язково беріть на замітку перевірену кулінарну ідею з нашої збірки.
Інгредієнти на
8 шт.
- Борошно 2 склянки
- Борошно 3 ч. л.
- Жовток 2 шт.
- Вода 200 мл
- Сіль – ¼ ч. л.
- Сік лимонний 16 каплеь
- Масло вершкове 200 гр.
- Для білкового крему:
- Білок 3 шт.
- Цукор-пісок 6 ст. л.
- Вода ¼ склянки
- Сік лимонний 5 крапель
- Цукрова пудра для посипання
- Додатково:
- Яйце куряче 1 шт.
- Борошно для розкачування тіста
Процес приготування:
- Починаємо приготування тіста. Яєчні жовтки з’єднайте з водою, лимонним соком і сіллю. Збиваємо до однорідності.
- У підготовлену рідку суміш просіваємо приблизно дві склянки борошна. Дивіться за консистенцією тесту. Якщо тісто рідкувате, додайте борошна, якщо навпаки влийте води. Вимішуємо вміст лопаткою до отримання однорідної густого тіста.
- Вимішуємо тісто близько 5-8 хвилин. Скачуємо його в акуратний шар, прикриваємо рушником і залишаємо на 20-30 хвилин.
- Розм’якшене вершкове масло з’єднуємо з трьома чайними ложками борошна. Ретельно вимішуємо масу до гладкості і однорідності.
- На пергаменті формуємо з масла акуратний плоский чотирикутник.
- Тісто розгортаємо в хрестоподібну форму. Важливо, щоб центр тіста був товщий, ніж краї. По центру кладемо прямокутник з масла.
- . Щільно закриваємо олії краями тіста так, щоб не залишилося просвітів. Далі розгортаємо заготовку в прямокутний пласт. Складаємо його вчетверо, відправляємо в холодильник на 10 хвилин. Після повторюємо процедуру тричі: тонко розкачуємо і складаємо вчетверо. Тільки другий раз відправляємо тісто в холодильник на 20 хвилин, третій раз – на 30 хвилин. Після останньої розкочування з тестом можна працювати.
- Тонко розкачуємо тісто і нарізаємо довгими смужками. Орієнтовна ширина – 1,5-2 див. Смуги акуратно намотуємо на металеві конуси, рухаючись від вузької частини до широкої. Якщо у вас немає таких конусів, то зробіть їх самостійно з фольги і пергаменту.
- Заготовки з тіста викладаємо на деко з пергаментом. Збризкуємо їх холодною водою і обмазуємо яйцем. Випікаємо до рум’янцю близько 20-25 хвилин. Температура духовки – 200 градусів. Після акуратно витягаємо конуси з тіста. Випічці даємо охолонути.
- Приступаємо до приготування крему для тістечок. Відправляємо В каструлю цукор і воду. Нагріваємо і варимо сироп до утворення товстої нитки. Перевірити це нескладно. Для цього налийте трохи сиропу на холодну тарілку. Торкаємося ложкою про краплю сиропу і відразу піднімаємо її вгору. Оцінюємо товщину тягнеться нитки.
- Яєчні білки занурюємо в чисту суху миску з високими бортиками. Збиваємо білки до утворення пишної маси з стійкими піками. Підливаємо сюди тонким струменем гарячий сироп, не припиняючи збивати. Після повного з’єднання з сиропом збиваємо його 1-2 хвилини.
- Відразу після збивання додаємо в масу лимонний сік. Перемішуємо. Білковий крем готовий. Начиняйте їм остиглі конуси з тіста.
- Трубочки з листкового тіста з білковим кремом готові. Посипайте апетитні тістечка цукровою пудрою і пригощайтеся!
Листкові трубочки з заварним кремом
Листкові трубочки з заварним кремом порадують вас своїм ніжним смаком і привабливим зовнішнім виглядом. Таке частування послужить відмінним доповненням до чашки гарячого чаю. Обов’язково спробуйте приготувати десерт своїми руками на нашу перевіреного покрокового рецептом.
Час готування – 50 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 12 шт.
Інгредієнти:
- Тісто листкове – 300 гр.
- Молоко – 1 л
- Яйце – 3 шт.
- Борошно – 3 ст. л.
- Цукор – 150 гр.
- Ванілін – 2 гр.
- Масло вершкове – 50 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Готове листкове тісто розгортаємо в тонкий пласт. Якщо ви використовуйте заморожений продукт, то попередньо розморозьте його. Для цього тісто можна залишити в холодильнику на 1-2 години, а після потримати при кімнатній температурі.
Крок 2. Ріжемо грудку на тонкі довгі смуги. Отримані смужки намотуємо на металеві конуси. Якщо немає спеціальних форм, то зробіть конуси самостійно з фольги.
Крок 3. Викладаємо заготовки на деко. Випікаємо їх до рум’янцю при температурі 180 градусів. На це піде від 10 до 20 хвилин.
Крок 4. Остуджуємо трубочки і акуратно знімаємо їх з конусів.
Крок 5. Для заварного крему з’єднуємо в глибокій мисці курячі яйця, цукор і борошно.
Крок 6. Збиваємо вміст, поки маса не придбає приємний лимонний відтінок.
Крок 7. У каструлю вливаємо молоко і нагріваємо його на плиті. Вливаємо в гарячий продукт яєчну масу.
Крок 8. Готуємо на помірному вогні, постійно помішуючи. Як тільки на поверхні з’являться перші бульбашки, додаємо сюди ванілін і вершкове масло. Добре перемішуємо крем, прибираємо його з плити і охолодити до кімнатної температури.
Крок 9. Заварний крем вливаємо в остиглі листкові трубочки.
Крок 10. Листкові трубочки з заварним кремом готові. Подавайте до столу і пригощайтеся!
Листкові трубочки з сирним кремом
Листкові трубочки з сирним кремом – це неймовірно смачне, ніжне і повітряне частування для сімейного чаювання. Перед таким апетитним десертом неможливо встояти. Для приготування в домашніх умовах використовуйте перевірений рецепт з покроковими фотографіями.
Час готування – 50 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 8 шт.
Інгредієнти:
- Тісто листкове – 500 гр.
- Сир – 100 гр.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Цукор – 75 гр.
- Цукор ванільний – 1 щіпка.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти. Листкове тісто попередньо розморожуємо. Для цього його можна потримати одну-дві години в холодильнику, після дати остаточно розморозитися при кімнатній температурі.
Крок 2. Підготовлене листкове тісто тонко розкачуємо і нарізаємо довгими смугами.
Крок 3. Далі ці смуги намотуємо на металевий конус від вузької частини до широкої. Якщо у вас немає спеціальної форми, то зробіть її з фольги.
Крок 4. Заготовки розміщуємо на деко у вертикальному положенні. Відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку. Готуємо до рум’янцю близько 15 хвилин. Після випічку остуджуємо, акуратно дістаємо металеві конуси.
Крок 5. Почнемо приготування сирного крему. У глибокій мисці з’єднуємо розм’якшене вершкове масло і цукор.
Крок 6. Збиваємо продукти для отримання ніжної однорідної маси. Вмішуємо сюди трохи ванільного цукру.
Крок 7. Гарненько розтираємо сир через дрібне металеве сито. Поступово викладаємо сир в масляну масу і ретельно перемішуємо. Отриманим кремом начиняємо випечені конуси.
Крок 8. Листкові трубочки з сирним кремом готові. Подавайте апетитне частування до столу!
Трубочки з кремом з вершків
Трубочки з кремом з вершків приємно здивують вас своїм ніжним і легким смаком. Таке частування послужить відмінним доповненням до чашки гарячого чаю або кави. Обов’язково спробуйте приготувати тістечка на нашу перевіреного рецепту з покроковими фотографіями.
Час готування – 50 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 8 шт.
Інгредієнти:
- Тісто листкове – 300 гр.
- Вершки 33% – 100 мл
- Сир рікотта – 100 гр.
- цукрова Пудра – 150 гр. + для посипання.
- Ванілін – 1 гр.
- Борошно для розкачування тіста.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком. Для формування трубочок знадобляться спеціальні металеві конуси. Якщо у вас таких немає, то зробіть їх із фольги.
Крок 2. Попередньо розморожуємо листкове тісто. Для цього його можна потримати одну-дві години в холодильнику, після дати остаточно розморозитися при кімнатній температурі. Розкачуємо його в тонкий пласт.
Крок 3. Підготовлений пласт тіста ділимо на тонкі довгі смуги.
Крок 4. Обмотуємо смужками тіста металеві конуси. Починаємо обмотувати, з вузької сторони форми.
Крок 5. Підготовлені трубочки викладаємо на деко. Випікаємо 20 хвилин при температурі 180 градусів. Після даємо їм охолонути і знімаємо з форм.
Крок 6. В цей час приготуємо крем. Викладаємо вказану кількість рікотти в глибоку миску.
Крок 7. Вливаємо в сир жирні вершки.
Крок 8. Починаємо збивати вміст, поступово додаючи цукрову пудру і ванілін.
Крок 9. Збиваємо до отримання ніжної однорідної маси.
Крок 10. Кремом з вершків наповнюємо остиглі трубочки.
Крок 11. Трубочки з кремом з вершків готові. Посипайте їх цукровою пудрою і пригощайтеся!
Листкові трубочки з кремом із згущеного молока
Листкові трубочки з кремом із згущеного молока виходять неймовірно смачними, яскравими і апетитними. Подавайте їх разом з вашими улюбленими гарячими напоями. Такий десерт нікого не залишить байдужим. Для приготування своїми руками використовуйте перевірений рецепт з нашої збірки.
Час готування – 50 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 12 шт.
Інгредієнти:
- Тісто листкове дріжджове – 0,9 кг
- Молоко згущене варене – 1 банка.
- Масло вершкове – 200 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Пудра цукрова – для подачі.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти за списком.
Крок 2. Для приготування тістечок необхідні спеціальні металеві конуси. Еякщо у вас їх немає, то зробіть самостійно. Для цього звертаємо конусом картон і закріплюємо його.
Крок 3. Кожен конус добре обгортаємо фольгою.
Крок 4. Розморожуємо листкове тісто розкачуємо його і нарізаємо довгими тонкими смугами.
Крок 5. Кожен конус обгортаємо смужкою тіста. Починаємо з вузького кінця і поступово рухаємося до широкої.
Крок 6. Викладаємо заготовки на деко з пергаментом, попередньо змазаним олією.
Крок 7. У невеликій мисці збиваємо виделкою куряче яйце.
Крок 8. Обмазуємо заготовки збитим яйцем.
Крок 9. Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку.
Крок 10. Випікаємо до рум’янцю близько 20-25 хвилин. Після трубочки остуджуємо, витягаємо з них форми.
Крок 11. Для крему з’єднуємо варену згущенку з розм’якшеним вершковим маслом.
Крок 12. Збиваємо продукти для отримання гладкої однорідної маси.
Крок 13. Отриманим кремом наповнюємо остиглі трубочки.
Крок 14. Листкові трубочки з кремом із згущеного молока готові. Посипайте їх цукровою пудрою і подавайте до столу!
Листкові трубочки з масляним кремом
Листкові трубочки з масляним кремом – це дуже смачне і цікаве частування для сімейного чаювання. Перед яскравим апетитним десертом ніхто не зможе встояти. Для приготування в домашніх умовах використовуйте перевірений рецепт з покроковими фотографіями.
Час готування – 50 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 4 шт.
Інгредієнти:
- Тісто листкове дріжджове – 150 гр.
- Масло вершкове – 250 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Молоко – 1 склянка
- Цукор – 1 склянка
- Цукор ванільний – 1 пакетик.
Процес приготування:
Крок 1. Листкове тісто попередньо розморожуємо. Для цього його можна потримати одну-дві години в холодильнику, після дати остаточно розморозитися при кімнатній температурі. Після його тонко розкачуємо і нарізаємо довгими смугами.
Крок 2. Обмотуємо смужками металеві конуси. Якщо таких немає, то зробіть їх із фольги.
Крок 3. Викладаємо заготовки на деко і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку. Випікаємо до рум’янцю близько 15-20 хвилин. Після остуджуємо і акуратно витягаємо конуси.
Крок 4. Для масляного крему з’єднуємо цукор і курячі яйця. Збиваємо до однорідності.
Крок 5. Трохи нагріваємо молоко і виливаємо його тонким струменем в яєчну суміш. Продовжуємо збивати віночком. Нагріваємо масу на вогонь і постійно помішуємо до загустіння.
Крок 6. Знімаємо гарячий крем з вогню і доповнюємо його вершковим маслом. Добре збиваємо. Остуджуємо ласощі і наповнюємо їм рум’яні трубочки.
Крок 7. Листкові трубочки з масляним кремом готові. Подавайте до столу і швидше пробуйте!
Трубочки з листкового тіста з кремом з маскарпоне
Трубочки з листкового тіста з кремом з маскарпоне порадують вас своїм ніжним смаком і легкістю. Таке частування послужить відмінним доповненням до чашки гарячого чаю або кави. Обов’язково спробуйте приготувати десерт своїми руками на нашу перевіреного покрокового рецептом.
Час готування – 50 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 8 шт.
Інгредієнти:
- Тісто листкове дріжджове – 0,5 кг
- Сир маскарпоне – 200 гр.
- Вершки 33% – 400 мл
- цукрова Пудра – 3 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Відміряємо вказану кількість вершків і збиваємо їх до отримання щільного складу.
Крок 2. Необхідно, щоб вершки стали пишними і об’ємними.
Крок 3. Висипаємо до них цукрову пудру.
Крок 4. Додаємо сир маскарпоне.
Крок 5. Ретельно вимішуємо масу до однорідності і прибираємо його в холодильник до моменту формування трубочок.
Крок 6. Листкове тісто розгортаємо в тонкий пласт.
Крок 7. Розрізаємо пласт тіста на довгі тонкі смуги.
Крок 8. Для формування трубочок знадобляться металеві конуси. Якщо у вас їх немає, то зробіть форми з фольги.
Крок 9. Обмотуємо конус смужкою тіста, починаючи з вузького боку.
Крок 10. Так робимо з усіма смугами.
Крок 11. Викладаємо заготовки на деко з пергаментом.
Крок 12. Випікаємо їх в розігрітій до 200 градусів духовці 15-20 хвилин до рум’янцю.
Крок 13. Остуджуємо заготовки і акуратно витягаємо конуси.
Крок 14. Начиняємо готові трубочки охолодженим кремом.
Крок 15. Трубочки з листкового тіста з кремом з маскарпоне готові. Пригощайтеся!