Пастила в сушарці – 8 рецептів в домашніх умовах, як зробити пастилу в сушарці для овочів і фруктів

Пастила в сушарці – альтернатива магазинним солодощів, користь яких сумнівна. Вона вважається здоровою їжею і в першу чергу для дітей. Готується пастила за різними рецептами з ягідного пюре і з допомогою спеціальної електросушарки для овочів та фруктів. Процес сушіння тривалий, 12-16 годин, але господиня витрачає свій час тільки на правильну підготовку ягідної маси.

Яблучна пастила в сушарці для овочів і фруктів

Сушарки є різні і краще вибрати таку, в якій зазначено «для пастили». Вона має в комплекті спеціальний піддон. Для пастили виберіть кисло-солодкі духмяні яблука, тоді пастила вийде смачною. Готуємо пастилу з сирого яблучного пюре, щоб максимально зберегти в ній вітаміни.

Інгредієнти на
0.4 кг.

  • Яблука 2 кг

Процес приготування:

  1. Приготувати пастилу в сушарці в домашніх умовах дуже просто. Вибрані для приготування пастили яблука добре промийте проточною водою. Потім очистіть їх від шкірки, видалити насіннєві коробочки і наріжте шматочками. З допомогою будь-якого кухонного девайса подрібніть яблука до стану однорідного пюре.
  2. Спеціальний для пастили піддон сушарки чисто вимийте і витріть насухо рушником. Потім змастіть його невеликою кількістю будь-якого рослинного масла, щоб пастилу можна було легко зняти.
  3. На підготовлений піддон рівним шаром викладіть яблучне пюре. Товщина шару повинна бути не більше 1 см і не менше 0,5 див.
  4. Піддон з пюре помістіть в сушарку. Встановіть температуру 40°С, це стандарт для пастили. Увімкніть сушарку і виставите час 10-12 годин.
  5. До кінця сушіння, рукою, перевірте стан пастили, вона повинна бути пружною і не прилипати до долоні. Готову пастилу вийміть з піддону, укладіть на папір і поверніть рулетами. Потім рулети наріжте шматочками і перекладіть в будь-яку суху банку. Яблучна пастила добре зберігається тривалий час при кімнатній температурі.

Вдалих і смачних заготовок!