Покроковий рецепт приготування гарбузового цукатів з лимоном
Щоб домашні цукати з гарбуза порадували яскравим ароматом та легкою кислинкою, готуйте їх з додаванням лимона. Завдяки простому кулінарному рецептом ви отримаєте смачне ласощі, яке оцінять дорослі і діти.
Час готування: 16 годин
Час приготування: 4 години
Порцій – 4
Склад:
- Гарбуз – 400 гр.
- Цукор – 1 склянка
- Лимон – 0,5 шт.
- Яблуко – 1 шт.
- Кориця – 1 паличка.
- Вода – 100 мл
- Пудра цукрова – для подачі.
Процес приготування:
1. Підготуємо необхідні інгредієнти.
2. Гарбуз очищаємо від шкірки і насіння, ріжемо невеликими кубиками. Лимон запарюємо в окропі на кілька хвилин.
3. Далі кубики гарбуза кладемо в каструлю. Доповнюємо їх тонкими колами лимона, паличкою кориці і яблучної шкіркою.
4. Засипаємо цукром продукти.
5. Ставимо форму в холодильник на 4 години до виділення соку. Можна залишити і на ніч.
6. Вливаємо в каструлю трохи води і ставимо її на плиту. Кип’ятимо і варимо 5 хвилин.
7. Залишаємо продукт остигати на 4 години і повторюємо процедуру з кип’ятінням.
8. Повторюємо дії ще один раз.
9. По завершенню витягаємо продукти з сиропу з допомогою шумівки.
10. Викладаємо гарбуз з лимоном на тарілку. Даємо стекти залишкам сиропу.
11. Далі продукти кладемо на деко з пергаментом. Готуємо 4 години з відчиненими дверцятами духовки при температурі 90-100 градусів.
12. Обвалюємо частування в цукровій пудрі.
13. Готово, можна подавати до столу!