Цукати з гарбуза – 8 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Покроковий рецепт приготування гарбузового цукатів з лимоном

Щоб домашні цукати з гарбуза порадували яскравим ароматом та легкою кислинкою, готуйте їх з додаванням лимона. Завдяки простому кулінарному рецептом ви отримаєте смачне ласощі, яке оцінять дорослі і діти.

Час готування: 16 годин

Час приготування: 4 години

Порцій – 4

Склад:

  • Гарбуз – 400 гр.
  • Цукор – 1 склянка
  • Лимон – 0,5 шт.
  • Яблуко – 1 шт.
  • Кориця – 1 паличка.
  • Вода – 100 мл
  • Пудра цукрова – для подачі.

Процес приготування:

1. Підготуємо необхідні інгредієнти.

2. Гарбуз очищаємо від шкірки і насіння, ріжемо невеликими кубиками. Лимон запарюємо в окропі на кілька хвилин.

3. Далі кубики гарбуза кладемо в каструлю. Доповнюємо їх тонкими колами лимона, паличкою кориці і яблучної шкіркою.

4. Засипаємо цукром продукти.

5. Ставимо форму в холодильник на 4 години до виділення соку. Можна залишити і на ніч.

6. Вливаємо в каструлю трохи води і ставимо її на плиту. Кип’ятимо і варимо 5 хвилин.

7. Залишаємо продукт остигати на 4 години і повторюємо процедуру з кип’ятінням.

8. Повторюємо дії ще один раз.

9. По завершенню витягаємо продукти з сиропу з допомогою шумівки.

10. Викладаємо гарбуз з лимоном на тарілку. Даємо стекти залишкам сиропу.

11. Далі продукти кладемо на деко з пергаментом. Готуємо 4 години з відчиненими дверцятами духовки при температурі 90-100 градусів.

12. Обвалюємо частування в цукровій пудрі.

13. Готово, можна подавати до столу!