Компот з винограду на 3 літрову банку без стерилізації на зиму – 8 простих рецептів в домашніх умовах

Компот з винограду на 3 літрову банку — простий і смачний спосіб заготовити солодкі плоди на зиму. З чого компоти тільки не готують. Але не з усіх компонентів він виходить такий смачний, як з винограду. Ви цілком можете записати відразу кілька заготовок, використовуючи різні сорти винограду, і кожен з цих варіантів буде новим відкриттям для вас і ваших близьких. Виберете свій рецепт і приступайте до його реалізації.

Компот з винограду в 3-х літровій банці без стерилізації

Неймовірно освіжаючий компот, який несе в собі смак літа і гарного настрою. Засукавши відразу велику банку, вам не доведеться провозитися цілий день на кухні, повторюючи одні і ті ж дії. До того ж, завдяки відсутності стерилізації, м’якоть винограду залишається міцною, соковитою і злегка похрустывающей.

Інгредієнти на
3 л.

  • Виноград 450 гр.
  • Цукор-пісок 230 гр.
  • Вода 2.3 л.
  • Лимонна кислота ½ ч. л.

Процес приготування:

  1. Як заготовити компот з винограду на 3 літрову банку на зиму? Відокремлюємо ягоди винограду від грон і дуже ретельно промиваємо. В цей же час стерилізуємо банки.
  2. Підготовлений виноград опускаємо на дно банок і відправляємо нагріватися воду на невеликому вогні.
  3. Розливаємо крутий окріп по банкам з виноградом, намагаючись лити в центр банки, щоб не полопалися стінки. І залишаємо прогріватися ягоди протягом 15 хвилин, прикривши кришками.
  4. Рівно через це час зливаємо воду з банок в каструлю, додаємо в неї цукор-пісок, лимонну кислоту і добре розмішуємо. Доводимо сироп до кипіння і кип’ятимо 2-3 хвилини.
  5. Після чого відразу ж розливаємо його в банки за тим же принципом, намагаючись не зачіпати стінок. Закатуємо компот стерилізованими кришками, перевертаємо і охолоджуємо до кімнатної температури.
  6. Таким компотом одне задоволення рятуватися від спраги.

Приємного вам апетиту!