Компот з ранеток на зиму – 8 простих рецептів на 3 літрову банку з покроковими фото

Для приготування компоту не знайти яблук краще ранеток. Плюс до всього вони встигають ближче до осені, що дозволить вам не поспішати. Райські яблука не тільки соковиті і ароматні, але плюс до всього і терпкі, що досить не часто зустрінеш. Це якість відмінно підходить для експериментів з додаванням інших фруктів, спецій і ягід.

Компот з ранеток на 3-х літрову банку на зиму

Смачного компоту багато не буває. Мінімум компонентів і їх ідеально підібрані пропорції є запорукою успішного приготування. А відсутність консервації, зберігає всі корисні властивості яблук, які особливо стануть в нагоді вашому організму взимку.

Інгредієнти на
3 л.

  • Яблука Ранетки 400 гр.
  • Вода 2.5 л.
  • Цукор-пісок 1.5 склянки

Процес приготування:

  1. Щоб приготувати смачний компот з ранеток на зиму на 3 літрову банку, важливо приділяти належну увагу підготовці фруктів. Тому зібрані яблука дуже ретельно промиваємо, ні в якому разі не залишаємо на шкірці бруд.
  2. Паралельно з цим стерилізуємо банки. Можна скористатися як мікрохвильовою піччю, так і духовкою або взагалі простерилізувати у киплячій воді. І тільки після цього приступаємо до їх наповнення. Викладаємо яблука так, щоб вони займали трохи більше 1/3 частини від усього обсягу.
  3. Слідом за яблуками додаємо цукровий пісок, при цьому, не виконуючи ніяких інших маніпуляцій. В цей час ставимо на невеликий вогонь воду і доводимо до кипіння.
  4. Потім заливаємо вміст окропом, намагаючись вливати воду в самий центр банки, щоб не полопалися її стінки.
  5. Наповнені банки закатуємо стерилізованими кришками, використовуючи закаточний ключ. Після чого банки качаємо з боку в бік для того, щоб цукор міг розчинитися. Також перевіряємо герметичність.
  6. Залишаємо банки з компотом у перевернутому вигляді до повного охолодження до кімнатної температури. І тільки потім відправляємо банки на зберігання в прохолодне темне місце.

Бажаємо приємного апетиту!