Всі знають, що сік з обліпихи містить практично всі вітаміни, які необхідні організму в зимовий час. Найкраще заготовляти напій без кип’ятіння, але тоді таку заготовку необхідно зберігати в холоді. Як приготувати і закатати натуральний сік обліпихи, ви дізнаєтеся із зібраних у статті 5 рецептів.
Сік з обліпихи через соковижималку на зиму
Обліпиха – ягода, яка знаходиться у верхніх рядках списку самих багатих вітамінами культур. Тому господині прагнуть заготовити на зиму натуральний сік обліпихи, щоб при необхідності мати можливість підтримати імунітет в холодну пору.
Інгредієнти на
6 порц.
- Обліпиха 1 кг
Процес приготування:
- Як заготовити сік з обліпихи на зиму в домашніх умовах? Ягоди обліпихи переберіть від всякого стороннього сміття, кілька разів промийте проточною водою і відкиньте на друшляк.
- Пропустіть ягоди через соковижималку.
- Обліпиховий сік перелийте в каструлю, поставте його на вогонь і доведіть до кипіння.
- Банки для соку стерилізуйте, кришки прокип’ятіть.
- Як тільки сік закипить, розлийте його по банкам і закрийте чистими кришками. Після того, як загортання охолонуть, перемістіть їх на зберігання в прохолодне місце.
Приємного апетиту!
Обліпиховий сік з цукром в домашніх умовах
Обліпиховий сік – смачний і корисний напій, який можна заготовити на зиму в домашніх умовах. Ця яскрава ягода багата вітаміну і антиоксидантами, взимку такий сік наповнить вас силою і підніме настрій.
Час готування: 60 хв.
Час приготування: 60 хв.
Порцій: 8.
Склад:
- Обліпиха – 1 кг
- Цукор – 1,3 кг
Процес приготування:
1. Ягоди обліпихи зніміть з гілок, промийте і дайте обсохнути.
2. Обліпиху прокрутіть через м’ясорубку. Отриману масу відіжміть від кісточок і шкірки через марлю, складену в кілька разів.
3. Перелийте сік в каструлю.
4. У сік, додайте цукор, перемішайте і підігрійте на вогні до повного розчинення цукру.
5. Банки для зберігання соку стерилізуйте. Сік розлийте по підготовленим банкам, щільно закрийте ємності чистими кришками. Зберігайте сік в прохолодному місці.
Приємного апетиту!
Натуральний сік з обліпихи без варіння на зиму
Натуральний сік з обліпихи володіє не тільки чудовими смаковими, але і цілющими властивостями. Зберігати його необхідно в холодному місці. Такий напій можна пити в чистому вигляді, робити з нього морси і використовувати в приготуванні коктейлів.
Час готування: 30 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 8.
Склад:
- Обліпиха – 1 кг
- Цукор – 0,4 кг
- Кислота лимонна – 2 щіпки.
Процес приготування:
1. Обліпиху промийте і просушіть.
2. Ягоди перетріть блендером. В отриману ягідну масу додайте цукор і лимонну кислоту, перемішайте.
3. Потім відокремте макуха від соку з допомогою дрібного сита.
4. Для зберігання соку підготуйте скляну тару. Добре промийте і стерилізуйте її.
5. Сік розлийте в банки, закрийте їх чистими кришками і зберігайте в холодильнику.
Приємного апетиту!
Корисний обліпиховий сік на зиму без цукру
Обліпиховий сік – справжній заряд енергії та сили у будь-який час року. Щоб законсервувати такий напій запас, скористайтеся цим нескладним рецептом.
Час готування: 60 хв.
Час приготування: 60 хв.
Порцій: 4.
Склад:
- Обліпиха – 0,5 кг
Процес приготування:
1. Обліпиху добре промийте і відкиньте на друшляк, щоб стекла рідина.
2. Перекладіть ягоди в зручну ємність і подрібніть їх блендером.
3. Далі, отриману масу протріть через дрібне сито, видалите макуха з шкірки і кісточок.
4. В результаті у вас вийде досить концентрований сік обліпихи.
5. Обліпиховий сік доведіть до кипіння. Потім розлийте його по стерилізованим банкам, закрийте їх чистими кришками. Зберігати заготовленим таким способом сік слід в прохолодному місці.
Приємного апетиту!
Як заготовити домашній сік з обліпихи з допомогою скороварки?
Консервація соку дозволить вам узимку ласувати натуральними напоями та отримувати необхідні вітаміни. Обліпиховий сік вважається мультивітамінним, він сприяє розширенню судин, поліпшенню кровообігу і швидкому загоєнню ран.
Час готування: 60 хв.
Час приготування: 40 хв.
Порцій: 5.
Склад:
- Обліпиха – 1 кг
- Цукор – 0,6 кг
Процес приготування:
1. Обліпиху переберіть від залишків листя і гілок, добре промийте і просушіть.
2. Потім ягоди подрібніть в блендері.
3. Ягідну масу протріть через дрібне сито і видаліть макуха.
4. Сік змішайте з цукром і перелийте його в скороварку.
5. Проваріть сік в скороварці 20 хвилин, після цього розлийте його по підготовленим стерилізованим банкам. Щільно закрийте банки кришками, остудіть сік, укривши ковдрою, і перенесіть його на зберігання в прохолодний льох.
Приємного апетиту!