Класична шурпа з яловичини – 8 покрокових рецептів приготування з фото

Смачний і простий рецепт шурпи з яловичини і баранини

Ароматна шурпа виходить ще більш ситної і наваристою, якщо готувати її з яловичиною та бараниною. Два м’ясних продукту відмінно поєднуються в одному загальному блюді. Спробуйте!

Час приготування: 2 години 30 хвилин

Час приготування: 2 години

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Яловичина – 300 гр.
  • Баранина – 300 гр.
  • Картопля – 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Помідор – 3 шт.
  • Паста томатна – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Масло рослинне – 60 мл

Процес приготування:

1. Яловичину і баранину нарізаємо на шматочки середнього розміру. Обсмажуємо м’ясо на олії 20-25 хвилин.

2. Чистимо від шкірки цибулю і моркву. Нарізаємо овочі будь-яким зручним способом, але не дуже дрібно.

3. Кубиками ріжемо обмиті помідори і перці.

4. Окремо обсмажуємо овочі на сковороді. Спершу цибулю і моркву, а потім додаємо до них помідор і перець.

5. Додаємо до овочів томатну пасту, розмішуємо і знімаємо з вогню.

6. У каструлі з’єднуємо м’ясо і овочі. Перемішуємо. Відразу можна додати сіль і спеції.

7. Занурюємо в каструлю картоплю, порізану часточками. Заливаємо вміст водою і готуємо на слабкому вогні трохи більше години.

8. Гаряча шурпа з яловичини і баранини готова до подачі. Приємного апетиту!