Смачний і простий рецепт шурпи з яловичини і баранини
Ароматна шурпа виходить ще більш ситної і наваристою, якщо готувати її з яловичиною та бараниною. Два м’ясних продукту відмінно поєднуються в одному загальному блюді. Спробуйте!
Час приготування: 2 години 30 хвилин
Час приготування: 2 години
Порцій – 8
Інгредієнти:
- Яловичина – 300 гр.
- Баранина – 300 гр.
- Картопля – 4 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 2 шт.
- Перець болгарський – 1 шт.
- Помідор – 3 шт.
- Паста томатна – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Масло рослинне – 60 мл
Процес приготування:
1. Яловичину і баранину нарізаємо на шматочки середнього розміру. Обсмажуємо м’ясо на олії 20-25 хвилин.
2. Чистимо від шкірки цибулю і моркву. Нарізаємо овочі будь-яким зручним способом, але не дуже дрібно.
3. Кубиками ріжемо обмиті помідори і перці.
4. Окремо обсмажуємо овочі на сковороді. Спершу цибулю і моркву, а потім додаємо до них помідор і перець.
5. Додаємо до овочів томатну пасту, розмішуємо і знімаємо з вогню.
6. У каструлі з’єднуємо м’ясо і овочі. Перемішуємо. Відразу можна додати сіль і спеції.
7. Занурюємо в каструлю картоплю, порізану часточками. Заливаємо вміст водою і готуємо на слабкому вогні трохи більше години.
8. Гаряча шурпа з яловичини і баранини готова до подачі. Приємного апетиту!