Страви з фаршу на швидку руку – 10 простих і смачних рецептів з покроковими фото

Люля-кебаб з фаршу в духовці

Люля кебаб з фаршу в духовці – це яскраве і цікаве гаряче м’ясне блюдо для вашого домашнього обіду, вечері або свята. Подавайте дуже смачне частування зі свіжими овочами або іншими гарнірами за смаком. Для приготування беріть на замітку перевірений покроковий рецепт.

Час готування – 1 годину

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 5

Інгредієнти:

  • Фарш баранячий – 1 кг
  • Часник – 3 зубчики.
  • Петрушка – 70 гр.
  • Кріп – 40 гр.
  • Кінза – 50 гр.
  • Базилік – 20 гр.
  • Цибуля зелена – 30 гр.
  • Сіль – 15 гр.
  • Перець чорний мелений – 8 гр.
  • Коріандр мелений – 8 гр.
  • Вода мінеральна негазована – 50 мл

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо дерев’яні шпажки для приготування люля-кебаб в духовій шафі. Шпажки можна попередньо залити холодною водою. Це зробить з вологими і вбереже від підгоряння при запіканні.

Крок 2. Всю зелень промиваємо і дрібно нарізаємо ножем. Також подрібнюємо і зубчики часнику.

Крок 3. Підготуємо свіжий м’ясний фарш. Його необхідно гарненько відбити руками протягом 10 хвилин.

Крок 4. У фарш додаємо зелень, часник, сіль і спеції. Вливаємо сюди мінеральну воду. Ретельно вимішуємо вміст.

Крок 5. Навколо дерев’яних шпажок ліпимо довгасті котлетки з фаршу. Викладаємо їх на деко з пергаментом.

Крок 6. Запікаємо при температурі 190 градусів 15 хвилин. Після заготівлі перевертаємо і запікаємо ще стільки ж.

Крок 7. Люля-кебаб з фаршу в духовці готовий. Подавайте до столу з гарнірами за смаком!