Страви з фаршу на швидку руку – 10 простих і смачних рецептів з покроковими фото

Ліниві голубці з фаршем і рисом

Ліниві голубці з фаршем і рисом порадують вас неймовірною соковитістю і поживними властивостями. Такий продукт стане ідеальним кулінарним рішенням для вашого сімейного обіду. Подавайте разом з овочами та іншими доповненнями за смаком. Доповніть домашнє меню простим і смачним блюдом.

Час приготування: 1 годину 20 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Фарш м’ясний – 0,5 кг
  • Капуста білокачанна – 400 гр.
  • Рис – 50 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Вода – 250 мл
  • Масло рослинне – 5 ст. л.
  • Яйце варене – 1 шт.
  • Сметана – 200 гр.
  • Паста томатна – 200 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Першим ділом варимо рис до напівготовності в 150 мл води, після перекладаємо його на друшляк і залишаємо остигати.

Крок 2. Дрібно рубаємо ножем ріпчасту цибулю і натираємо на тертці моркву.

Крок 3. Викладаємо овочі в сковороду з рослинним маслом. Обсмажуємо їх до м’якого стану близько 5 хвилин.

Крок 4. Промиваємо капусту шаткуємо її дрібною соломкою.

Крок 5. Викладаємо білокачанну капусту до цибулі і моркви. Вливаємо 100 мл води, доводимо вміст до кипіння і після тушкуємо на тихому вогні 30 хвилин, накривши кришкою.

Крок 6. У глибокій мисці з’єднуємо попередньо розморожений м’ясний фарш, обсмажені овочі, рис, а також подрібнене варене яйце. Солимо продукти і посипаємо чорним меленим перцем.

Крок 7. Добре перемішуємо вміст. З отриманої маси ліпимо акуратні довгасті котлети. Щоб фарш не прилипав і краще ліпився, обмочите руки водою.

Крок 8. Обсмажуємо заготовки до рум’яної скоринки на олії.

Крок 9. Сметану перемішуємо з томатною пастою і вливаємо її до обсмаженим продуктам. Тушкуємо частування на слабкому вогні близько 40 хвилин під кришкою.

Крок 10. Ліниві голубці з фаршем і рисом готові. Подавайте до столу!