Ліниві голубці з фаршем і рисом
Ліниві голубці з фаршем і рисом порадують вас неймовірною соковитістю і поживними властивостями. Такий продукт стане ідеальним кулінарним рішенням для вашого сімейного обіду. Подавайте разом з овочами та іншими доповненнями за смаком. Доповніть домашнє меню простим і смачним блюдом.
Час приготування: 1 годину 20 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Фарш м’ясний – 0,5 кг
- Капуста білокачанна – 400 гр.
- Рис – 50 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Вода – 250 мл
- Масло рослинне – 5 ст. л.
- Яйце варене – 1 шт.
- Сметана – 200 гр.
- Паста томатна – 200 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Першим ділом варимо рис до напівготовності в 150 мл води, після перекладаємо його на друшляк і залишаємо остигати.
Крок 2. Дрібно рубаємо ножем ріпчасту цибулю і натираємо на тертці моркву.
Крок 3. Викладаємо овочі в сковороду з рослинним маслом. Обсмажуємо їх до м’якого стану близько 5 хвилин.
Крок 4. Промиваємо капусту шаткуємо її дрібною соломкою.
Крок 5. Викладаємо білокачанну капусту до цибулі і моркви. Вливаємо 100 мл води, доводимо вміст до кипіння і після тушкуємо на тихому вогні 30 хвилин, накривши кришкою.
Крок 6. У глибокій мисці з’єднуємо попередньо розморожений м’ясний фарш, обсмажені овочі, рис, а також подрібнене варене яйце. Солимо продукти і посипаємо чорним меленим перцем.
Крок 7. Добре перемішуємо вміст. З отриманої маси ліпимо акуратні довгасті котлети. Щоб фарш не прилипав і краще ліпився, обмочите руки водою.
Крок 8. Обсмажуємо заготовки до рум’яної скоринки на олії.
Крок 9. Сметану перемішуємо з томатною пастою і вливаємо її до обсмаженим продуктам. Тушкуємо частування на слабкому вогні близько 40 хвилин під кришкою.
Крок 10. Ліниві голубці з фаршем і рисом готові. Подавайте до столу!