Салат з кіноа – 8 рецептів приготування з покроковими фото

Салат з кіноа і тунцем

Салат з кіноа і тунцем готується елементарно. Приготування закуски зажадає не більш півгодини. З рецептом впорається навіть новачок. Всі дії описані більш ніж докладно. Страва виглядає гідно не тільки як повсякденна їжа, але і прикрасить собою будь-яке святкове застілля.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Помідори – 1 шт.
  • Кіноа – 3 ст. л.
  • Авокадо – 0,5 шт.
  • Тунець – 80 гр.
  • Мікс салатного листя – 80 гр.
  • Лимон – 2 скибочки.
  • Оливки – жменя.
  • Сіль – за смаком.
  • Кунжут – 1 ч. л.
  • Фета – 50 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо овочі, крупу і компоненти для заправки.

Крок 2. Відварюємо кіноа, як зазначено на зворотному боці упаковки. Крупа практично вбере воду і стане розсипчастим. Проціджуємо крізь сито залишки рідини і охолоджуємо. Тим часом вода зіллється.

Крок 3. Зливаємо розсіл з оливок, ріжемо кільцями. Фету ріжемо або просто кришимо руками.

Крок 4. Промивши томати, нарізаємо кубиками.

Крок 5. Сполоснувши салатні листя, обсушуємо. Промивши авокадо, видаляємо кісточку, м’якоть ріжемо шматочками. Подрібнюємо тунець виделкою. Об’єднуємо компоненти, поливаємо соком, видавленим з двох часточок цитруса.

Крок 6. Вивантажуємо кіноа. Заливаємо олією, що залишився у банці з тунцем. Підсолюємо, обережно перемішуємо.

Крок 7. Розкладаємо по тарілках для подачі і презентуємо. Приємного апетиту!