Салат з кіноа – 8 рецептів приготування з покроковими фото

Теплий салат з кіноа і баклажанами

Теплий салат з кіноа і баклажанами являє собою повноцінний прийом їжі, підходить як для щоденного вживання, так і для святкової події. Доступний рецепт під силу кожному. Немає нічого складного, якщо діяти строго по інструкції.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Помідори – 2 шт.
  • Кіноа – 100 гр.
  • Вода – 200 мл
  • Баклажани – 2 шт.
  • Яйця перепелині – 8 шт.
  • Каперси – 1 ст. л.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Гірчиця в зернах – 10 гр.
  • Масло оливкова – 50 мл
  • Сіль морська – щіпка.
  • Петрушка – за смаком.
  • Кріп – за смаком.
  • вустерський Соус – 10 мл

Процес приготування:

Крок 1. Насипаємо 100 грамів кіноа в сотейник і наливаємо 200 мілілітрів води. Встановивши на конфорці і, довівши до кипіння, варимо у відповідності з вказівками на упаковці. Розсипчасту крупу злегка остуджуємо.

Крок 2. Яйця відварюємо до стану круто.

Крок 3. Промивши баклажан, чистимо шкірку і ріжемо брусками. Сполоснувши болгарський перець і розділивши навпіл, вичищаємо нутрощі.

Крок 4. Уклавши в чашу мультиварки або аерогриль, готуємо при 200 градусах 15 хвилин.

Крок 5. З болгарського перцю чистимо шкірку після завершення програми. Нарізаємо смужками. Об’єднуємо компоненти.

Крок 6. Готуємо заливку, змішавши вустерський соус, оливкова олія, зерна гірчиці і морську сіль. Повинна вийти однорідна емульсія.

Крок 7. Обполіскуємо зелень і рвемо руками. посипаємо тарілку для подачі.

Крок 8. Блюдо наповнюємо інгредієнтами. Посипаємо каперсами. Укладаємо очищені і нарізані вздовж яйця. Присипаємо зеленню і поливаємо соусом. Приємного апетиту!