Картопляна бабка – 8 рецептів приготування в духовці з покроковими фото

Картопляна бабка з салом і цибулею

Картопляна бабка з салом і цибулею, приготована в порційних формочках в духовій шафі – це дивно смачне і соковите блюдо, яке в буквальному сенсі тане в роті. За рахунок додавання сала, картопля макисмально просочується свинячим жирком, відповідно вражає своїми смаковими характеристиками.

Час готування – 1 ч.

Час приготування – 15-20 хв.

Порції – 2.

Склад:

  • Картопля – 350 гр.
  • Сало – 150 гр.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Борошно – 1 ст. л.
  • копчена Паприка мелена – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – 2-3 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. На робочий стіл викладаємо всі складові: чистимо і промиваємо картоплю, зачищаємо шкуру сала.

Крок 2. За допомогою терки з великими отворами подрібнюємо картоплю, солимо і розминаємо руками – наполягаємо 5-10 хвилин.

Крок 3. Сало нарізаємо невеликими скибочками і смажимо 3-5 хвилин на сухій сковороді, вытапливая жир.

Крок 4. Тепер до сала відправляємо дрібно нарізану цибулю, перемішуємо і підрум’янюємо ще кілька хвилин.

Крок 5. Стружку з картоплі віджимаємо і доповнюємо приправами і борошном.

Крок 6. Слідом викладаємо остигле сало з цибулею, підсолюємо і перемішуємо.

Крок 7. Форму для готування в духовці вистилаємо листом пергаменту, змащуємо рослинним маслом і щільно заповнюємо підготовленою масою.

Крок 8. Готуємо страву при 180 градусах протягом 40-50 хвилин.

Крок 9. Гарячу бабку злегка остуджуємо і перекладаємо на сервірувальне блюдо – знімаємо пробу. Приємного апетиту!