Картопляна бабка з салом і цибулею
Картопляна бабка з салом і цибулею, приготована в порційних формочках в духовій шафі – це дивно смачне і соковите блюдо, яке в буквальному сенсі тане в роті. За рахунок додавання сала, картопля макисмально просочується свинячим жирком, відповідно вражає своїми смаковими характеристиками.
Час готування – 1 ч.
Час приготування – 15-20 хв.
Порції – 2.
Склад:
- Картопля – 350 гр.
- Сало – 150 гр.
- Цибулина – 1 шт.
- Борошно – 1 ст. л.
- копчена Паприка мелена – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло рослинне – 2-3 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. На робочий стіл викладаємо всі складові: чистимо і промиваємо картоплю, зачищаємо шкуру сала.
Крок 2. За допомогою терки з великими отворами подрібнюємо картоплю, солимо і розминаємо руками – наполягаємо 5-10 хвилин.
Крок 3. Сало нарізаємо невеликими скибочками і смажимо 3-5 хвилин на сухій сковороді, вытапливая жир.
Крок 4. Тепер до сала відправляємо дрібно нарізану цибулю, перемішуємо і підрум’янюємо ще кілька хвилин.
Крок 5. Стружку з картоплі віджимаємо і доповнюємо приправами і борошном.
Крок 6. Слідом викладаємо остигле сало з цибулею, підсолюємо і перемішуємо.
Крок 7. Форму для готування в духовці вистилаємо листом пергаменту, змащуємо рослинним маслом і щільно заповнюємо підготовленою масою.
Крок 8. Готуємо страву при 180 градусах протягом 40-50 хвилин.
Крок 9. Гарячу бабку злегка остуджуємо і перекладаємо на сервірувальне блюдо – знімаємо пробу. Приємного апетиту!