Картопляна бабка без м’яса в духовці
Картопляна бабка без м’яса в духовці виходить не менш ситної, ніж готувати цю страву зі свининою чи птицею. Для того, щоб блюдо вийшло соковитим, а не прісним, ми будемо використовувати свиняче сало. Але якщо ви в принципі не вживаєте продукти тваринного походження, то цей компонент можна замінити великою кількістю вершкового масла.
Час готування – 2 ч.
Час приготування – 25 хв.
Порції – 8.
Інгредієнти:
- Картопля – 2 кг
- Яйця – 2 шт.
- Борошно – 4 ст. л.
- Цибуля – 5 шт.
- Сало солоне – 100 гр.
- Сіль – за смаком.
- Масло вершкове – 1 ст. л.
- Сухарі панірувальні – 1,5 ст. л.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. У сковороді вытапливаем жир з сала і пасеруємо дрібно нарізану цибулю (3 жарти).
Крок 2. Доводимо до світло-коричневого відтінку і прибираємо з конфорки.
Крок 3. Паралельно очищаємо від шкірки картоплю і залишилися дві цибулини.
Крок 4. В чаші блендера або кухонного комбайна перетворюємо бульби картоплі та дві головки цибулі в однорідну масу.
Крок 5. Отриману суміш доповнюємо борошном, яйцями, сіллю і меленим перцем – гарненько перемішуємо.
Крок 6. Слідом вмішуємо піджарку.
Крок 7. Форму з високими бортиками змащуємо вершковим маслом і «припудрюємо» сухарями, рівним шаром викладаємо тісто. Готуємо бабку при температурної позначки в 170-180 градусів протягом півтора годин.
Крок 8. Верхівку готового страви за бажанням також присмачую вершковим маслом і подаємо до столу, на радий
ость домочадців. Приємного апетиту!