Картопляна бабка – 8 рецептів приготування в духовці з покроковими фото

Картопляна бабка без м’яса в духовці

Картопляна бабка без м’яса в духовці виходить не менш ситної, ніж готувати цю страву зі свининою чи птицею. Для того, щоб блюдо вийшло соковитим, а не прісним, ми будемо використовувати свиняче сало. Але якщо ви в принципі не вживаєте продукти тваринного походження, то цей компонент можна замінити великою кількістю вершкового масла.

Час готування – 2 ч.

Час приготування – 25 хв.

Порції – 8.

Інгредієнти:

  • Картопля – 2 кг
  • Яйця – 2 шт.
  • Борошно – 4 ст. л.
  • Цибуля – 5 шт.
  • Сало солоне – 100 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло вершкове – 1 ст. л.
  • Сухарі панірувальні – 1,5 ст. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. У сковороді вытапливаем жир з сала і пасеруємо дрібно нарізану цибулю (3 жарти).

Крок 2. Доводимо до світло-коричневого відтінку і прибираємо з конфорки.

Крок 3. Паралельно очищаємо від шкірки картоплю і залишилися дві цибулини.

Крок 4. В чаші блендера або кухонного комбайна перетворюємо бульби картоплі та дві головки цибулі в однорідну масу.

Крок 5. Отриману суміш доповнюємо борошном, яйцями, сіллю і меленим перцем – гарненько перемішуємо.

Крок 6. Слідом вмішуємо піджарку.

Крок 7. Форму з високими бортиками змащуємо вершковим маслом і «припудрюємо» сухарями, рівним шаром викладаємо тісто. Готуємо бабку при температурної позначки в 170-180 градусів протягом півтора годин.

Крок 8. Верхівку готового страви за бажанням також присмачую вершковим маслом і подаємо до столу, на радий

ость домочадців. Приємного апетиту!