Лінгвіні – 8 рецептів приготування з покроковими фото

Лінгвіні з морепродуктів

Лінгвіні з морепродуктів – це яскраве і дуже смачне блюдо для вашого особливого обіду або вечері. Таке частування порадує апетитним виглядом і поживними властивостями. Обов’язково беріть на замітку цікавий покроковий рецепт з нашої збірки. Порадуйте себе і близьких!

Час готування – 1 годину

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 2

Склад:

  • Паста лінгвіні – 200 гр.
  • Морепродукти – 0,5 кг
  • Помідори черрі – 300 гр.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Петрушка – 0,5 пучка.
  • Масло оливкове – 3 ст. л.
  • Вино біле сухе – 50 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Перець червоний мелений гострий – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Морепродукти добре промиваємо під водою.

Крок 2. Якщо використовуємо продукти в раковинах (вонголе), то їх слід занурити в чашу з холодною водою і чайною ложкою морської солі. Залишаємо інгредієнт на 30 хвилин і знову промиваємо.

Крок 3. Помідори ділимо на четвертинки. Очищаємо подрібнюємо часник і петрушку.

Крок 4. Розігріваємо сковороду з двома столовими ложками оливкової олії. Обсмажимо на ньому часточку часнику до появи яскравого аромату. Прибираємо часник і викладаємо в сковороду морепродукти. Вливаємо вино, додаємо петрушку. Закриваємо кришкою і готуємо, поки раковини не розкриються.

Крок 5. В іншій сковороді також розігріваємо одну столову ложку оливкової олії з часточкою часнику. Занурюємо сюди помідори. Солимо, перчимо і тушкуємо під кришкою близько 5 хвилин. Прибираємо часник.

Крок 6. Очищаємо морепродукти від раковин. Кілька штук залишаємо неочищеними для подачі.

Крок 7. До повної готовності відварюємо пасту лінгвіні.

Крок 8. Соус, що залишився після морепродуктів, уварюють так, щоб залишилося тільки півсклянки рідини. Проціджуємо через марлю, з’єднайте з помідорами і підготовленими морепродуктів. Прогріваємо пару хвилин, після подаємо з пастою лінгвіні.

Крок 9. Лінгвіні з морепродуктів можна викладати на порційні тарілки. Приємного апетиту!