Лінгвіні – 8 рецептів приготування з покроковими фото

Лінгвіні з соусом болоньєзе

Лінгвіні з соусом болоньєзе – це апетитне і дуже смачне блюдо для домашнього столу. Приготувати яскраву пасту за нашим рецептом зовсім не складно. Кулінарний процес не забере багато часу, а результат нікого не залишить байдужим. Обов’язково беріть на замітку!

Час готування – 1 годину

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 2

Склад:

  • Паста лінгвіні – 250 гр.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Масло оливкове – 2 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Фарш м’ясний – 0,6 кг
  • Перець болгарський – 2 шт.
  • Помідори у власному соку – 0,5 кг
  • Сир твердий – 100 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • сушені Спеції – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Очищаємо цибулю з часником і дрібно рубаємо їх ножем.

Крок 2. Розігріваємо оливкову олію в сковороді. Викладаємо на масло цибулю з часником і смажимо на невеликому вогні до легкого рум’янцю.

Крок 3. Викладаємо сюди м’ясний фарш і обсмажуємо близько 10 хвилин на помірному вогні, постійно помішуючи.

Крок 4. Додаємо у фарш подрібнені болгарські перці. Перемішуємо і готуємо ще 5 хвилин.

Крок 5. Подрібнюємо томати в соку в блендері і перелити їх в сковороду з вмістом. Солимо, посипаємо спеціями і тушкуємо на маленькому вогні 20 хвилин, періодично помішуючи.

Крок 6. Відварюємо лінгвіні в киплячій підсоленій воді близько 10 хвилин (читайте на упаковці пасти).

Крок 7. Відкидаємо лінгвіні на друшляк, даємо повністю стекти воді.

Крок 8. Занурюємо пасту в м’ясний соус. Перемішуємо, прибираємо з вогню і посипаємо тертим сиром.

Крок 9. Лінгвіні з соусом болоньєзе готові. Розкладайте по тарілках і подавайте до столу, прикрасивши зеленню.