Лінгвіні з соусом болоньєзе
Лінгвіні з соусом болоньєзе – це апетитне і дуже смачне блюдо для домашнього столу. Приготувати яскраву пасту за нашим рецептом зовсім не складно. Кулінарний процес не забере багато часу, а результат нікого не залишить байдужим. Обов’язково беріть на замітку!
Час готування – 1 годину
Час приготування – 15 хвилин
Порції – 2
Склад:
- Паста лінгвіні – 250 гр.
- Часник – 2 зубчики.
- Масло оливкове – 2 ст. л.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Фарш м’ясний – 0,6 кг
- Перець болгарський – 2 шт.
- Помідори у власному соку – 0,5 кг
- Сир твердий – 100 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- сушені Спеції – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Очищаємо цибулю з часником і дрібно рубаємо їх ножем.
Крок 2. Розігріваємо оливкову олію в сковороді. Викладаємо на масло цибулю з часником і смажимо на невеликому вогні до легкого рум’янцю.
Крок 3. Викладаємо сюди м’ясний фарш і обсмажуємо близько 10 хвилин на помірному вогні, постійно помішуючи.
Крок 4. Додаємо у фарш подрібнені болгарські перці. Перемішуємо і готуємо ще 5 хвилин.
Крок 5. Подрібнюємо томати в соку в блендері і перелити їх в сковороду з вмістом. Солимо, посипаємо спеціями і тушкуємо на маленькому вогні 20 хвилин, періодично помішуючи.
Крок 6. Відварюємо лінгвіні в киплячій підсоленій воді близько 10 хвилин (читайте на упаковці пасти).
Крок 7. Відкидаємо лінгвіні на друшляк, даємо повністю стекти воді.
Крок 8. Занурюємо пасту в м’ясний соус. Перемішуємо, прибираємо з вогню і посипаємо тертим сиром.
Крок 9. Лінгвіні з соусом болоньєзе готові. Розкладайте по тарілках і подавайте до столу, прикрасивши зеленню.