Курка з картоплею в горщиках в духовці – 8 рецептів з покроковими фото

Курка в горщику в духовці з картоплею і овочами

Курка в горщику в духовці з картоплею і овочами виходить неймовірно соковитою, живильної і апетитною. Яскраве гаряче блюдо різноманітить ваше меню і нікого не залишить байдужим. Обов’язково беріть на замітку наш перевірений рецепт з покроковими фотографіями.

Час приготування: 1 годину 10 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Гомілка куряча – 2 шт.
  • Картопля – 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Помідори – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Часник – 3 зубчики.
  • Стебло селери – 1 шт.
  • Зелень – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Масло рослинне – для змазування.
  • Окріп – 1 склянка

Процес приготування:

Крок 1. Курячі гомілки промиваємо під водою і обсушуємо. Після інгредієнт посипаємо сіллю і спеціями.

Крок 2. Очищену і промиту моркву натираємо на крупній тертці.

Крок 3. Дрібними кубиками нарізаємо болгарський перець, ріпчасту цибулю і селеру.

Крок 4. Нарізані овочі відправляємо в сковороду з олією. Обсмажуємо до легкого рум’янцю.

Крок 5. Очищену картоплю ріжемо невеликими кубиками.

Крок 6. Формочки змащуємо рослинним маслом. Викладаємо в них половину картоплі і розміщуємо курячі гомілки.

Крок 7. Додаємо обсмажені овочі. Доповнюємо заготівлю часточками помідорів і подрібненим часником.

Крок 8. Додаємо решту картоплі. Заливаємо вміст окропом і прибираємо заготовки в розігріту до 180 градусів духовку. Запікаємо страву 40-60 хвилин.

Крок 9. Курка в горщику в духовці з картоплею і овочами готова. Подавайте до столу і пригощайтеся!