Курка з картоплею в горщиках в духовці – 8 рецептів з покроковими фото

Жульєн в горщиках в духовці з картоплею і куркою

Жульєн в горщиках в духовці з картоплею і куркою – оригінальне блюдо для вашого домашнього столу або свята. Гаряче частування вийде неймовірно смачним, ніжним і поживним. Для приготування своїми руками використовуйте перевірену кулінарну ідею з покроковими фотографіями.

Час готування – 1 годину

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Грудка куряча – 3 шт.
  • Картопля – 6 шт.
  • Гриби шампіньйони – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Базилік – за смаком.
  • Кріп – 1 пучок.
  • Морква – 1 шт.
  • Сир твердий – 150 гр.
  • Масло рослинне – 2 ч. л.
  • Сметана – 150 гр.
  • Вода – 1 склянка

Процес приготування:

Крок 1. Чистимо і промиваємо картопля, після нарізаємо його невеликими кубиками.

Крок 2. Картоплю розподіляємо по горщикам.

Крок 3. Печериці добре промиваємо та нарізаємо дрібними шматочками.

Крок 4. Дрібно ріжемо цибулю.

Крок 5. Далі цибулю обсмажуємо на рослинному маслі з тертою морквою. Можна використовувати свіжий овоч або заморожений продукт.

Крок 6. В окремій сковороді обсмажуємо до готовності подрібнені гриби.

Крок 7. Куряче філе відокремлюємо від кісток і нарізаємо дрібними кубиками.

Крок 8. Продовжуємо наповнювати горщики. Картоплю доповнюємо подрібненою зеленню, сіллю і спеціями.

Крок 9. До цибулі і моркви викладаємо куряче філе. Смажимо до готовності, солимо і посипаємо спеціями за смаком.

Крок 10. Сметану розчиняємо у воді, також додаємо спеції.

Крок 11. В горщики кладемо гриби, курку. Посипаємо тертим сиром і заливаємо соусом. Закриваємо заготовки кришками і запікаємо 30 хвилин при температурі 150 градусів.

Крок 12. Жульєн в горщиках в духовці з картоплею і куркою готовий. Подавайте яскраве страву до столу!