Смажений рис з морепродуктами і яйцем
Смажений рис з морепродуктами і яйцем – оригінальне і неймовірно смачне блюдо, яке здивує вас незвичайним поєднанням компонентів, які, на диво, чудово гармоніюють між собою. Як доповнення можна використовувати різноманітні морепродукти, які вам подобаються.
Час готування – 35 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 1-2.
Склад:
- Рис – 100 гр.
- Вода – 200 мл
- Креветки – 100 гр.
- Яйце – 1 шт.
- соєвий Соус – 3-4 ст. л.
- Перець болгарський – ½ шт.
- Корінь імбиру – 15-20 гр.
- Цибуля зелена – 3-4 пера.
- Часник – 1 зуб.
- Масло рослинне – 2-3 ст. л.
- Петрушка/кінза – 2-4 гілочки.
- Сіль – за смаком.
- Перець червоний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Рис промиваємо і заливаємо 200 мл води, проварюємо на мінімальному нагріві під кришкою до випаровування рідини і м’якості.
Крок 2. М’якоть болгарського перцю ріжемо на невеликі шматочки, очищаємо зубчик часнику і тиснемо ножем.
Крок 3. В олії підсмажуємо часник до скориночки і прибираємо зі сковороди, на ароматній олії обсмажуємо солодкий перець.
Крок 4. Через 4-5 хвилин до перцю додаємо натертий імбир і дрібно нашатковану зелену цибулю.
Крок 5. Вбиваємо яйце і смажимо при постійному помішуванні ще 1-2 хвилини.
Крок 6. Доповнюємо овочеве асорті рисом і соєвим соусом.
Крок 7. Страва приправляємо червоним меленим перцем і сіллю, орієнтуючись на свої смакові уподобання.
Крок 8. Викладаємо очищені креветки, перемішуємо рис і тушкуємо страву на вогні ще кілька хвилин.
Крок 9. Розподіляємо апетитний рис з морепродуктами по тарілках, прикрасивши листям петрушки або кінзи, і подаємо до столу з паличками. Приємного апетиту!