Смажений рис з яйцем – 10 рецептів на сковороді з покроковими фото

Смажений рис з морепродуктами і яйцем

Смажений рис з морепродуктами і яйцем – оригінальне і неймовірно смачне блюдо, яке здивує вас незвичайним поєднанням компонентів, які, на диво, чудово гармоніюють між собою. Як доповнення можна використовувати різноманітні морепродукти, які вам подобаються.

Час готування – 35 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 1-2.

Склад:

  • Рис – 100 гр.
  • Вода – 200 мл
  • Креветки – 100 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • соєвий Соус – 3-4 ст. л.
  • Перець болгарський – ½ шт.
  • Корінь імбиру – 15-20 гр.
  • Цибуля зелена – 3-4 пера.
  • Часник – 1 зуб.
  • Масло рослинне – 2-3 ст. л.
  • Петрушка/кінза – 2-4 гілочки.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець червоний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Рис промиваємо і заливаємо 200 мл води, проварюємо на мінімальному нагріві під кришкою до випаровування рідини і м’якості.

Крок 2. М’якоть болгарського перцю ріжемо на невеликі шматочки, очищаємо зубчик часнику і тиснемо ножем.

Крок 3. В олії підсмажуємо часник до скориночки і прибираємо зі сковороди, на ароматній олії обсмажуємо солодкий перець.

Крок 4. Через 4-5 хвилин до перцю додаємо натертий імбир і дрібно нашатковану зелену цибулю.

Крок 5. Вбиваємо яйце і смажимо при постійному помішуванні ще 1-2 хвилини.

Крок 6. Доповнюємо овочеве асорті рисом і соєвим соусом.

Крок 7. Страва приправляємо червоним меленим перцем і сіллю, орієнтуючись на свої смакові уподобання.

Крок 8. Викладаємо очищені креветки, перемішуємо рис і тушкуємо страву на вогні ще кілька хвилин.

Крок 9. Розподіляємо апетитний рис з морепродуктами по тарілках, прикрасивши листям петрушки або кінзи, і подаємо до столу з паличками. Приємного апетиту!