Смажений рис з яйцем – 10 рецептів на сковороді з покроковими фото

Рис з яйцем і кукурудзою на сковороді

Рис з яйцем і кукурудзою на сковороді, доповнений іншими овочами і соєвим соусом – це ідеальний гарнір до вареної або запеченої риби, який припаде до смаку кожному. Проте подавати таку страву можна і відокремлено від інших компонентів – смачно в будь-якому разі!

Час готування – 50 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2.

Склад:

  • Рис – 200 гр.
  • Яйця – 2 шт.
  • Соус соєвий – 2 ст. л.
  • Кукурудза – 100 гр.
  • Горошок зелений заморожений – 100 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Масло оливкова – 2-3 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Зелень – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Промиту крупу відварюємо до готовності в підсоленій воді.

Крок 2. На розігрітій оливковій олії пасеруємо дрібні шматочки цибулі.

Крок 3. До прозорого цибулі додаємо рис, кукурудзу і горошок – заважаємо і обсмажуємо 60 секунд.

Крок 4. Підливаємо трохи соєвого соусу.

Крок 5. Зрушуємо компоненти в бік сковороди і на вільне місце виливаємо збиті яйця, активно перемішуємо, поки омлет не схопиться.

Крок 6. Складові перемішуємо і тушкуємо під кришкою протягом 3-4 хвилин. Посипаємо подрібненою зеленню для насиченості аромату.

Крок 7. Смажений рис викладаємо на тарілку за допомогою сервіровки кільця і приступаємо до дегустації. Приємного апетиту!