Смажений рис з яйцем і беконом
Смажений рис з яйцем і беконом – це ідеальне блюдо для повноцінного сніданку або ситного обіду. Приготувавши таку страву, ви надовго позбудетеся від ненависного почуття голоду і зарядитесь енергією до самого вечора. Обов’язково спробуйте і ви не пошкодуєте!
Час приготування – 30 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 2.
Склад:
- Рис – 150 гр.
- Бекон – 150 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Цибулина – 1 шт.
- Часник – 1 зуб.
- Олія соняшникова – 2 ст. л.
- Оцет рисовий – 1,5 ст. л.
- Соус соєвий – 2 ст. л.
- Цукор-пісок – 1 ч. л.
- Цибуля зелена – 10 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Висипаємо В каструлю вимитий рис, заливаємо водою на 2 сантиметри вище крупи і варимо під кришкою на мінімальному полум’я 15-17 хвилин. Потім укладаємо паперове або бавовняний рушник між каструлею і кришкою, наполягаємо, рис ще 15 хвилин, а потім заправляємо сумішшю з цукрового піску і оцту.
Крок 2. Розігріваємо олію на сковорідці і смажимо збиті яйця, розбиваючи їх на скибочки за допомогою лопатки.
Крок 3. Омлет прибираємо зі сковороди на тарілку і на тій же сковороді обсмажуємо шматочки бекону до рум’яності.
Крок 4. Бекон відправляємо до омлету і приступаємо до пассеровке цибулі і часнику, смажимо до світло-коричневого відтінку.
Крок 5. До овочів викладаємо рис, наливаємо соєвий соус, перемішавши, прогріваємо пару хвилин.
Крок 6. До румяному рісу відправляємо яйця і бекон, при необхідності підсолюємо, перчимо.
Крок 7. Через 1-2 хвилини розкладаємо страву по піалах і подаємо до столу, присипавши зеленою цибулею. Приємного апетиту!