Смажений рис з яйцем – 10 рецептів на сковороді з покроковими фото

Смажений рис з яйцем і беконом

Смажений рис з яйцем і беконом – це ідеальне блюдо для повноцінного сніданку або ситного обіду. Приготувавши таку страву, ви надовго позбудетеся від ненависного почуття голоду і зарядитесь енергією до самого вечора. Обов’язково спробуйте і ви не пошкодуєте!

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2.

Склад:

  • Рис – 150 гр.
  • Бекон – 150 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Часник – 1 зуб.
  • Олія соняшникова – 2 ст. л.
  • Оцет рисовий – 1,5 ст. л.
  • Соус соєвий – 2 ст. л.
  • Цукор-пісок – 1 ч. л.
  • Цибуля зелена – 10 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Висипаємо В каструлю вимитий рис, заливаємо водою на 2 сантиметри вище крупи і варимо під кришкою на мінімальному полум’я 15-17 хвилин. Потім укладаємо паперове або бавовняний рушник між каструлею і кришкою, наполягаємо, рис ще 15 хвилин, а потім заправляємо сумішшю з цукрового піску і оцту.

Крок 2. Розігріваємо олію на сковорідці і смажимо збиті яйця, розбиваючи їх на скибочки за допомогою лопатки.

Крок 3. Омлет прибираємо зі сковороди на тарілку і на тій же сковороді обсмажуємо шматочки бекону до рум’яності.

Крок 4. Бекон відправляємо до омлету і приступаємо до пассеровке цибулі і часнику, смажимо до світло-коричневого відтінку.

Крок 5. До овочів викладаємо рис, наливаємо соєвий соус, перемішавши, прогріваємо пару хвилин.

Крок 6. До румяному рісу відправляємо яйця і бекон, при необхідності підсолюємо, перчимо.

Крок 7. Через 1-2 хвилини розкладаємо страву по піалах і подаємо до столу, присипавши зеленою цибулею. Приємного апетиту!