Макарони з грибами – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Макарони з грибами і сиром

Макарони з грибами і сиром – це неймовірно ніжне, апетитне і смачне блюдо, яке нікого не залишить байдужим. Поживне частування різноманітить ваше звичне меню і не утруднить кулінарним процесом. Обов’язково використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої збірки.

Час готування – 25 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 2

Склад:

  • Макарони – 120 гр.
  • Гриби шампіньйони – 100 гр.
  • Вершки 20% – 150 мл
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 1 зубчик
  • Трави прованські – 1 щіпка.
  • мускатний Горіх – 1 щіпка.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка.
  • Сир твердий – 30 гр.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Очищаємо цибулю і дрібно нарізаємо його.

Крок 2. Добре промиваємо печериці, після нарізаємо тонкими пластинками.

Крок 3. Цибулю обсмажуємо на рослинному маслі близько 7 хвилин до золотистого відтінку.

Крок 4. Викладаємо до цибулі гриби і подрібнений часник. Продовжуємо смажити все разом до готовності.

Крок 5. Паралельно відварюємо макарони до готовності. Для цього кидаємо їх в киплячу підсолену воду.

Крок 6. До грибів додаємо сіль, прованські трави, мускатний горіх і чорний мелений перець. Вливаємо сюди ж вершки.

Крок 7. Тушкуємо вміст близько двох-трьох хвилин, після знімаємо з плити.

Крок 8. Макарони розкладаємо по порційних тарілках. Доповнюємо їх грибами в вершках і посипаємо тертим сиром.

Крок 9. Макарони з грибами і сиром готові. Подавайте до столу і пригощайтеся!