Макарони з грибами – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Макаронні гнізда з грибами

Макаронні гнізда з грибами – це оригінальна кулінарна ідея для вашого обіду, вечері або святкового столу. Таке блюдо нікого не залишить байдужим. Воно вийде дуже смачним, апетитним і цікавим. Для приготування в домашніх умовах беріть на замітку перевірений покроковий рецепт з нашої збірки.

Час готування – 50 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Макарони тальятелле – 7 шт.
  • Гриби шампіньйони – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сир твердий – 50 гр.
  • Сметана – 7 ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Вода – 700 мл
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло оливкове – 1 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Гнізда макаронів акуратно викладаємо в глибоку сковороду без ручки або жароміцну форму. Далі цю посуд будемо ставити в духовку.

Крок 2. Заливаємо продукт киплячою водою. Ставимо страву на вогонь, солимо за смаком і готуємо на повільному вогні близько 7 хвилин.

Крок 3. Дрібно нарізаємо цибулю і гриби. Обсмажуємо продукти на оливковій олії. Солимо і доповнюємо чорним меленим перцем за смаком.

Крок 4. З макаронів зливаємо більшу частину води. Всередину гнізд кладемо гриби з цибулею. Обмазуємо начинку сметаною.

Крок 5. Посипаємо заготовки тертим сиром.

Крок 6. Відправляємо частування в розігріту до 180 градусів духовку на 30-40 хвилин.

Крок 7. Макаронні гнізда з грибами готові. Подавайте до столу і пригощайтеся!