Тісто для лазаньї – 6 рецептів листів для лазаньї з покроковими фото

Тісто для лазаньї з кукурудзяним борошном

Тісто для лазаньї з кукурудзяним борошном не менш популярне, ніж класичне і на борошняній суміші воно виходить більш ніжним і з красивим жовтим відтінком. Такого тесту, щоб кукурудзяна мука набухла, потрібно 2-3 години для вистоювання, а борошно для нього вибирається виключно тонкого помелу.

Час приготування: 2 години 30 хвилин.

Час приготування: 30 хвилин.

Порції: 1.

Склад:

  • Борошно пшеничне – 250 гр.
  • Мука кукурудзяна – 250 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Масло оливкове – 40 мл
  • Вода – 150 мл
  • Сіль – 4 гр.

Процес приготування:

Крок 1. В окремому посуді змішайте борошно пшеничне з кукурудзяним борошном. Цю суміш не менше 5 разів просійте на сито.

Крок 2. Борошняну суміш пересипте гіркою в посуд для замішування тіста і в середині зробіть поглиблення.

Крок 3. У нього розбийте курячі яйця, насипте сіль і налийте половину води.

Крок 4. Потім ці інгредієнти акуратно перемішайте і при замісі додайте решту воду.

Крок 5. Коли тісто почне збиратися в ком, порційно вмішайте в нього оливкову олію. Тісто перекладіть на присипану борошном робочу поверхню і продовжуйте заміс руками протягом 15-30 хвилин, щоб воно стало еластичним і не прилипало до долонь. Замішане тісто скрутіть в ком, прикрийте серветкою або плівкою і залиште на 2-3 години в теплі, щоб кукурудзяна мука набухла.

Крок 6. Після закінчення цього часу тісто розріжте на 6 шматочків і кожен розкачайте в лист товщиною не більше 2 мм Краю можна підрівняти рельєфним ножем.

Крок 7. Листи тесту з кукурудзяним борошном підсушіть будь-яким способом, відваріть в підсоленій воді і можете формувати лазанью з обраної начинкою. Смачних і вдалих страв!