Тісто для лазаньї з кукурудзяним борошном
Тісто для лазаньї з кукурудзяним борошном не менш популярне, ніж класичне і на борошняній суміші воно виходить більш ніжним і з красивим жовтим відтінком. Такого тесту, щоб кукурудзяна мука набухла, потрібно 2-3 години для вистоювання, а борошно для нього вибирається виключно тонкого помелу.
Час приготування: 2 години 30 хвилин.
Час приготування: 30 хвилин.
Порції: 1.
Склад:
- Борошно пшеничне – 250 гр.
- Мука кукурудзяна – 250 гр.
- Яйце – 3 шт.
- Масло оливкове – 40 мл
- Вода – 150 мл
- Сіль – 4 гр.
Процес приготування:
Крок 1. В окремому посуді змішайте борошно пшеничне з кукурудзяним борошном. Цю суміш не менше 5 разів просійте на сито.
Крок 2. Борошняну суміш пересипте гіркою в посуд для замішування тіста і в середині зробіть поглиблення.
Крок 3. У нього розбийте курячі яйця, насипте сіль і налийте половину води.
Крок 4. Потім ці інгредієнти акуратно перемішайте і при замісі додайте решту воду.
Крок 5. Коли тісто почне збиратися в ком, порційно вмішайте в нього оливкову олію. Тісто перекладіть на присипану борошном робочу поверхню і продовжуйте заміс руками протягом 15-30 хвилин, щоб воно стало еластичним і не прилипало до долонь. Замішане тісто скрутіть в ком, прикрийте серветкою або плівкою і залиште на 2-3 години в теплі, щоб кукурудзяна мука набухла.
Крок 6. Після закінчення цього часу тісто розріжте на 6 шматочків і кожен розкачайте в лист товщиною не більше 2 мм Краю можна підрівняти рельєфним ножем.
Крок 7. Листи тесту з кукурудзяним борошном підсушіть будь-яким способом, відваріть в підсоленій воді і можете формувати лазанью з обраної начинкою. Смачних і вдалих страв!