Тісто для листів лазаньї на воді з яйцями
Тісто для листів лазаньї на воді з яйцями найбільш популярна для приготування цього смачного страви в домашніх умовах. Інгредієнти для нього прості, тільки процес замісу вимагає зусиль і часу. У цьому рецепті для еластичності тіста, додамо до нього трохи оливкової олії.
Час готування: 1 год
Час приготування: 30 хвилин.
Порції: 10.
Склад:
- Борошно пшеничне – 600 гр.
- Яйце – 3 шт.
- Масло оливкове – 3 ст. л.
- Вода – 100 мл
- Сіль – 1 щіпка.
Процес приготування:
Крок 1. Відразу відміряти, згідно пропорції рецепта, всі інгредієнти.
Крок 2. У посуд для замішування тіста через сито насипати борошно пшеничне і в середині гірки зробити поглиблення.
Крок 3. У нього розбити три яйця і насипати сіль.
Крок 4. Потім налити воду.
Крок 5. Виделкою або вінчиком поступово перемішати.
Крок 6. Коли борошно забере всю рідину, налити до неї оливкова олія і продовжити заміс.
Крок 7. Заміс продовжити, щоб інгредієнти стали однією загальною масою.
Крок 8. Потім перекласти тісто на присипану мукою стільницю.
Крок 9. Руками і протягом 10-15 хвилин тісто вимісити до гладкого і не прилипающего до долонь стану. Замішане тісто згорнути в колобок, прикрити плівкою і залишити на півгодини для вистоювання при кімнатній температурі.
Крок 10. Після закінчення цього часу тісто розділити на кілька частин і кожну розкотити в листи завтовшки не більше 2-3 мм.
Крок 11. Гострим ножем розрізати розкачані листи на потрібні вам розміри прямокутників.
Крок 12. Щоб листи не склеїлися, їх можна розкласти на дошці і перекласти харчовою плівкою.
Крок 13. З приготованого тесту на воді з яйцями можна приступати до формування лазаньї з будь-якою начинкою. Смачних і вдалих страв!