Тісто для лазаньї – 6 рецептів листів для лазаньї з покроковими фото

Тісто для листів лазаньї на воді з яйцями

Тісто для листів лазаньї на воді з яйцями найбільш популярна для приготування цього смачного страви в домашніх умовах. Інгредієнти для нього прості, тільки процес замісу вимагає зусиль і часу. У цьому рецепті для еластичності тіста, додамо до нього трохи оливкової олії.

Час готування: 1 год

Час приготування: 30 хвилин.

Порції: 10.

Склад:

  • Борошно пшеничне – 600 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Масло оливкове – 3 ст. л.
  • Вода – 100 мл
  • Сіль – 1 щіпка.

Процес приготування:

Крок 1. Відразу відміряти, згідно пропорції рецепта, всі інгредієнти.

Крок 2. У посуд для замішування тіста через сито насипати борошно пшеничне і в середині гірки зробити поглиблення.

Крок 3. У нього розбити три яйця і насипати сіль.

Крок 4. Потім налити воду.

Крок 5. Виделкою або вінчиком поступово перемішати.

Крок 6. Коли борошно забере всю рідину, налити до неї оливкова олія і продовжити заміс.

Крок 7. Заміс продовжити, щоб інгредієнти стали однією загальною масою.

Крок 8. Потім перекласти тісто на присипану мукою стільницю.

Крок 9. Руками і протягом 10-15 хвилин тісто вимісити до гладкого і не прилипающего до долонь стану. Замішане тісто згорнути в колобок, прикрити плівкою і залишити на півгодини для вистоювання при кімнатній температурі.

Крок 10. Після закінчення цього часу тісто розділити на кілька частин і кожну розкотити в листи завтовшки не більше 2-3 мм.

Крок 11. Гострим ножем розрізати розкачані листи на потрібні вам розміри прямокутників.

Крок 12. Щоб листи не склеїлися, їх можна розкласти на дошці і перекласти харчовою плівкою.

Крок 13. З приготованого тесту на воді з яйцями можна приступати до формування лазаньї з будь-якою начинкою. Смачних і вдалих страв!