Хе з щуки – 7 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Хе з щуки з оцтом

Хе з щуки з оцтом являє собою скибочки сирої риби, замариновані в суміші з рослинної олії, винного оцту і часнику з морквою. В залежності від ваших уподобань, першу пробу ви можете зняти лише через годину, але все ж рекомендуємо настояти закуску протягом доби.

Час готування – 25 ч. 25 хв.

Час приготування – 25 хв.

Порції – 5-7.

Склад:

  • Щука – 1-2 шт.
  • корейська Приправа (рідка) – 30 мл
  • Оцет винний – 80 мл
  • Масло рослинне – 100 мл
  • Цибуля – 2 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Рибу ретельно промиваємо водою і очистити від нутрощів, розрізаємо на стейки товщиною близько сантиметра, шкіру залишаємо.

Крок 2. Шматки розрізаємо на 2-4 частини, зрізуючи філе з кісточок – укладаємо в миску і підсолюємо, орієнтуючись на свої смакові уподобання.

Крок 3. Заливаємо щуку винним оцтом і присмачую часником, пропущеним через прес – закриваємо заготівлю кришкою і відправляємо на полицю холодильної камери для просочення на добу.

Крок 4. З морквини чистимо шкірку і подрібнюємо за допомогою терки для моркви по-корейськи, заправляємо рідкої приправою.

Крок 5. Цибулини «звільняємо» від лушпиння, ріжемо півкільцями і пасеруємо на олії до рум’яності. З’єднуємо рибу, моркву і гарячий цибулю разом з маслом – ретельно перемішуємо і наполягаємо ще одну годину.

Крок 6. Страва сервіруємо і знімаємо пробу. Приємного апетиту!