Хе з щуки по-корейськи – правильний рецепт
Хе з щуки по-корейськи – традиційна закуска азіатської кухні, яка давно здобула популярність і в наших широтах, завдяки своєму насиченому і незвичайного смаку, а також простоті приготування. Здивуйте себе абсолютно новим і оригінальним блюдом з сирої риби і пікантною моркви.
Час готування – 2 ч. 30 хв.
Час приготування – 30 хв.
Порції – 10.
Склад:
- Щука – 900 гр.
- Морква – 1 кг
- Перець червоний мелений – 1 ч. л.
- Часник – 4 зуб.
- Цибулина – 1 шт.
- Сіль – 2 щіпки.
- Цукор-пісок – 2 ч. л.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
- оцтова Есенція 70% – 2 ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. Моркву чистимо, обполіскуємо водою і подрібнюємо за допомогою терки для моркви по-корейськи.
Крок 2. Овочеву нарізку трохи підсолюємо і доповнюємо чайною ложкою оцтової есенції – перемішуємо і залишаємо на 15 хвилин, потім зливаємо сік.
Крок 3. Підсипаємо червоний перець і цукровий пісок – заважаємо.
Крок 4. Знімаємо лушпиння з цибулі і ріжемо тонкими півкільцями.
Крок 5. На розігрітій олії пасеруємо цибулю до прозорості.
Крок 6. Обсмажену цибулю викидаємо, а ароматне масло виливаємо до морквині, також додаємо часник, пропущений через прес – компоненти перемішуємо, накриваємо і ставимо в холодильник.
Крок 7. Випотрошену щуку розрізаємо вздовж хребта на дві частини, філе знімаємо з хребта, видаляємо кістки.
Крок 8. Знімаємо шкіру і філе ріжемо на шматочки близько сантиметра.
Крок 9. Рибу маринуємо в солі, чайна ложка оцтової есенції розведеної в 10 столових ложках води і червоному перці. Рекомендуємо присмачувати щуку добавками в банку, а накривши кришкою, гарненько струснути, для рівномірного розподілу.
Крок 10. Баночку закриваємо і переміщаємо на полицю холодильника, забуваємо на 120 хвилин.
Крок 11. Після закінчення часу, в салатнику змішати рибу і моркву.
Крок 12. Хе повністю готове до вживання, відповідно, озброюємося паличками і дегустуємо. Приємного апетиту!