Хе з щуки – 7 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Хе з щуки по-корейськи – правильний рецепт

Хе з щуки по-корейськи – традиційна закуска азіатської кухні, яка давно здобула популярність і в наших широтах, завдяки своєму насиченому і незвичайного смаку, а також простоті приготування. Здивуйте себе абсолютно новим і оригінальним блюдом з сирої риби і пікантною моркви.

Час готування – 2 ч. 30 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 10.

Склад:

  • Щука – 900 гр.
  • Морква – 1 кг
  • Перець червоний мелений – 1 ч. л.
  • Часник – 4 зуб.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Сіль – 2 щіпки.
  • Цукор-пісок – 2 ч. л.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • оцтова Есенція 70% – 2 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Моркву чистимо, обполіскуємо водою і подрібнюємо за допомогою терки для моркви по-корейськи.

Крок 2. Овочеву нарізку трохи підсолюємо і доповнюємо чайною ложкою оцтової есенції – перемішуємо і залишаємо на 15 хвилин, потім зливаємо сік.

Крок 3. Підсипаємо червоний перець і цукровий пісок – заважаємо.

Крок 4. Знімаємо лушпиння з цибулі і ріжемо тонкими півкільцями.

Крок 5. На розігрітій олії пасеруємо цибулю до прозорості.

Крок 6. Обсмажену цибулю викидаємо, а ароматне масло виливаємо до морквині, також додаємо часник, пропущений через прес – компоненти перемішуємо, накриваємо і ставимо в холодильник.

Крок 7. Випотрошену щуку розрізаємо вздовж хребта на дві частини, філе знімаємо з хребта, видаляємо кістки.

Крок 8. Знімаємо шкіру і філе ріжемо на шматочки близько сантиметра.

Крок 9. Рибу маринуємо в солі, чайна ложка оцтової есенції розведеної в 10 столових ложках води і червоному перці. Рекомендуємо присмачувати щуку добавками в банку, а накривши кришкою, гарненько струснути, для рівномірного розподілу.

Крок 10. Баночку закриваємо і переміщаємо на полицю холодильника, забуваємо на 120 хвилин.

Крок 11. Після закінчення часу, в салатнику змішати рибу і моркву.

Крок 12. Хе повністю готове до вживання, відповідно, озброюємося паличками і дегустуємо. Приємного апетиту!