Хе з щуки з цибулею і морквою
Хе з щуки з цибулею і морквою – це пікантна і в міру гостре страву, яке, напевно, припаде до смаку всім любителям корейської кухні. Подавати таку закуску до стола рекомендуємо з скибочками свіжого хліба і з відвареною молодою картоплею, доповненим кропом і маслом.
Час готування – 6 ч.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 2.
Склад:
- Філе щуки – 300 гр.
- Сік лимона – 2 ст. л.
- Цибулина – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Сіль – 2 щіпки.
- Цукор-пісок – 2 щіпки.
- Лист лавра – 1 шт.
- Коріандр – 1 ч. л.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Олія соняшникова – 1 ст. л.
- Оцет 9% – 1 ст. л.
- Зелень – 10 гр.
- Часник – 2 зуб.
Процес приготування:
Крок 1. На робочу поверхню викладаємо всі інгредієнти, зазначені в списку вище.
Крок 2. Філе обполіскуємо і насухо витираємо паперовими рушниками.
Крок 3. Нарізаємо рибу невеликими скибочками.
Крок 4. Укладаємо щуку в піалу і поливаємо соком лимона – перемішуємо і наполягаємо протягом 15 хвилин.
Крок 5. Тим часом, цибулю очищаємо і ріжемо півкільцями, солимо, перчимо і розминаємо руками, поки овоч не пустить сік.
Крок 6. Насіння коріандру розминаємо товкачем або подрібнюємо в кавомолці.
Крок 7. Рибу доповнюємо коріандром, лавром, сіллю, цукровим піском і оцтом.
Крок 8. Доповнюємо приправлене філе цибулею, накриваємо і встановлюємо вантаж – ставимо в холод на кілька годин.
Крок 9. Очищену моркву подрібнюємо на тертці для моркви по-корейськи.
Крок 10. Підсмажуємо помаранчеву соломку на олії до м’якості.
Крок 11. Морква викладаємо в тарілку, туди ж відправляємо натертий часник.
Крок 12. До пряної морквині викладаємо щуку разом з цибулею, присипаємо рубаною зеленню.
Крок 13. Подаємо до столу і насолоджуємося яскравим і насиченим смаком. Приємного апетиту!