Хе з щуки – 7 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Хе з щуки з цибулею і морквою

Хе з щуки з цибулею і морквою – це пікантна і в міру гостре страву, яке, напевно, припаде до смаку всім любителям корейської кухні. Подавати таку закуску до стола рекомендуємо з скибочками свіжого хліба і з відвареною молодою картоплею, доповненим кропом і маслом.

Час готування – 6 ч.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 2.

Склад:

  • Філе щуки – 300 гр.
  • Сік лимона – 2 ст. л.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Сіль – 2 щіпки.
  • Цукор-пісок – 2 щіпки.
  • Лист лавра – 1 шт.
  • Коріандр – 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Олія соняшникова – 1 ст. л.
  • Оцет 9% – 1 ст. л.
  • Зелень – 10 гр.
  • Часник – 2 зуб.

Процес приготування:

Крок 1. На робочу поверхню викладаємо всі інгредієнти, зазначені в списку вище.

Крок 2. Філе обполіскуємо і насухо витираємо паперовими рушниками.

Крок 3. Нарізаємо рибу невеликими скибочками.

Крок 4. Укладаємо щуку в піалу і поливаємо соком лимона – перемішуємо і наполягаємо протягом 15 хвилин.

Крок 5. Тим часом, цибулю очищаємо і ріжемо півкільцями, солимо, перчимо і розминаємо руками, поки овоч не пустить сік.

Крок 6. Насіння коріандру розминаємо товкачем або подрібнюємо в кавомолці.

Крок 7. Рибу доповнюємо коріандром, лавром, сіллю, цукровим піском і оцтом.

Крок 8. Доповнюємо приправлене філе цибулею, накриваємо і встановлюємо вантаж – ставимо в холод на кілька годин.

Крок 9. Очищену моркву подрібнюємо на тертці для моркви по-корейськи.

Крок 10. Підсмажуємо помаранчеву соломку на олії до м’якості.

Крок 11. Морква викладаємо в тарілку, туди ж відправляємо натертий часник.

Крок 12. До пряної морквині викладаємо щуку разом з цибулею, присипаємо рубаною зеленню.

Крок 13. Подаємо до столу і насолоджуємося яскравим і насиченим смаком. Приємного апетиту!