Хе з щуки з огірком
Хе з щуки з огірком – проста в приготуванні закуска, яка змусить вас подивитися на сиру рибу абсолютно по-новому. Доповнимо щуку свіжим огірочком, солодким перцем, морквою, кінзою і часником. Обов’язково спробуйте приготувати хе і ви залишитеся задоволені!
Час готування – 3 ч. 25 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 12.
Склад:
- Щука – 1500 гр.
- Огірки – 3 шт.
- Перець болгарський – 3 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Морквина – 1 шт.
- Кінза – 1 пучок.
- Часник – 5 зуб.
- Перець чорний мелений – 1 ч. л.
- Перець червоний мелений – 1 ч. л.
- Каррі – 1 ч. л.
- Коріандр мелений – 1 ч. л.
- Соус соєвий – 2 ст. л.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Оцет 9% – 1 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Полуторакилограммовую рибу чистимо, надрізаємо вздовж черевця і видаляємо нутрощі.
Крок 2. Філе зрізаємо з кісток і ріжемо на шматочки не більше сантиметра.
Крок 3. Рибу присмачую сіллю і оцтом, вимішуємо і наполягаємо в холодильній камері дві години.
Крок 4. Очищаємо овочі і подрібнюємо: моркву тремо на тертці, а цибулю ріжемо півкільцями. Овочі пасеруємо на розігрітій олії до м’якості з додаванням карі.
Крок 5. М’якоть солодкого перцю і свіжі огірки нарізаємо півкільцями або соломкою, дрібно шаткуємо вимиту і обсушену кінзу.
Крок 6. Просочену сіллю і оцтом виймаємо рибу з холоду і зливаємо надлишки соку. Додаємо часник, пропущений через прес, соєвий соус, коріандр і два види перцю. Змішуємо овочеву нарізку з щукою, маринуємо в холоді ще 60 хвилин після подаємо до столу. Приємного апетиту!