Хе з щуки – 7 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Хе з щуки з огірком

Хе з щуки з огірком – проста в приготуванні закуска, яка змусить вас подивитися на сиру рибу абсолютно по-новому. Доповнимо щуку свіжим огірочком, солодким перцем, морквою, кінзою і часником. Обов’язково спробуйте приготувати хе і ви залишитеся задоволені!

Час готування – 3 ч. 25 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 12.

Склад:

  • Щука – 1500 гр.
  • Огірки – 3 шт.
  • Перець болгарський – 3 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Кінза – 1 пучок.
  • Часник – 5 зуб.
  • Перець чорний мелений – 1 ч. л.
  • Перець червоний мелений – 1 ч. л.
  • Каррі – 1 ч. л.
  • Коріандр мелений – 1 ч. л.
  • Соус соєвий – 2 ст. л.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Оцет 9% – 1 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Полуторакилограммовую рибу чистимо, надрізаємо вздовж черевця і видаляємо нутрощі.

Крок 2. Філе зрізаємо з кісток і ріжемо на шматочки не більше сантиметра.

Крок 3. Рибу присмачую сіллю і оцтом, вимішуємо і наполягаємо в холодильній камері дві години.

Крок 4. Очищаємо овочі і подрібнюємо: моркву тремо на тертці, а цибулю ріжемо півкільцями. Овочі пасеруємо на розігрітій олії до м’якості з додаванням карі.

Крок 5. М’якоть солодкого перцю і свіжі огірки нарізаємо півкільцями або соломкою, дрібно шаткуємо вимиту і обсушену кінзу.

Крок 6. Просочену сіллю і оцтом виймаємо рибу з холоду і зливаємо надлишки соку. Додаємо часник, пропущений через прес, соєвий соус, коріандр і два види перцю. Змішуємо овочеву нарізку з щукою, маринуємо в холоді ще 60 хвилин після подаємо до столу. Приємного апетиту!