Корюшка в духовці – 6 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Корюшка з картоплею в духовці

Корюшка з картоплею в духовці – це апетитне рішення для вашого сімейного обіду або вечері. Готове блюдо виходить дуже смачним, ситним і ароматним. Приготувати його в домашніх умовах нескладно. Для цього використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої збірки.

Час готування – 1 годину

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 4

Склад:

  • Корюшка – 300 гр.
  • Картопля – 6 шт.
  • Масло оливкове – 20 мл
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Лимон – для подачі.

Для соусу:

  • Анчоус – 4 шт.
  • Каперси – 1 ст. л.
  • Гірчиця діжонська – 1 ст. л.
  • Масло оливкове – 4 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Чебрець свіжий – 4 гілки.

Процес приготування:

Крок 1. Корюшка акуратно очищаємо від нутрощів, після добре промиваємо під водою.

Крок 2. Картоплю очищаємо від шкірки і нарізаємо середники шматочками. Можна розрізати на половинки або четвертинки.

Крок 3. Рослинна олія перемішуємо з розм’якшеним вершковим маслом. Поливаємо сумішшю картоплю і перемішуємо.

Крок 4. Викладаємо картоплю на деко і готуємо його 30 хвилин при температурі 200 градусів. В процесі деко дістаємо кілька разів і перемішуємо картоплю.

Крок 5. Через 30 хвилин викладаємо на картоплю підготовлену корюшка. Якщо хочете, щоб риба не втратила свою форму, можна нанизати на шпажки. Готуємо все разом ще 7 хвилин при такій же температурі.

Крок 6. Приготуємо соус. Для цього подрібнюємо в блендері анчоуси, каперси, гірчицю, масло, сіль, перець і чебрець.

Крок 7. Корюшка з картоплею в духовці готова. Поливайте блюдо соусом і подавайте до столу, доповнивши часточками лимона.