Корюшка з картоплею в духовці
Корюшка з картоплею в духовці – це апетитне рішення для вашого сімейного обіду або вечері. Готове блюдо виходить дуже смачним, ситним і ароматним. Приготувати його в домашніх умовах нескладно. Для цього використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої збірки.
Час готування – 1 годину
Час приготування – 15 хвилин
Порції – 4
Склад:
- Корюшка – 300 гр.
- Картопля – 6 шт.
- Масло оливкове – 20 мл
- Масло вершкове – 50 гр.
- Лимон – для подачі.
Для соусу:
- Анчоус – 4 шт.
- Каперси – 1 ст. л.
- Гірчиця діжонська – 1 ст. л.
- Масло оливкове – 4 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Чебрець свіжий – 4 гілки.
Процес приготування:
Крок 1. Корюшка акуратно очищаємо від нутрощів, після добре промиваємо під водою.
Крок 2. Картоплю очищаємо від шкірки і нарізаємо середники шматочками. Можна розрізати на половинки або четвертинки.
Крок 3. Рослинна олія перемішуємо з розм’якшеним вершковим маслом. Поливаємо сумішшю картоплю і перемішуємо.
Крок 4. Викладаємо картоплю на деко і готуємо його 30 хвилин при температурі 200 градусів. В процесі деко дістаємо кілька разів і перемішуємо картоплю.
Крок 5. Через 30 хвилин викладаємо на картоплю підготовлену корюшка. Якщо хочете, щоб риба не втратила свою форму, можна нанизати на шпажки. Готуємо все разом ще 7 хвилин при такій же температурі.
Крок 6. Приготуємо соус. Для цього подрібнюємо в блендері анчоуси, каперси, гірчицю, масло, сіль, перець і чебрець.
Крок 7. Корюшка з картоплею в духовці готова. Поливайте блюдо соусом і подавайте до столу, доповнивши часточками лимона.