Минтай в духовці з морквою і цибулею – 10 смачних рецептів з покроковими фото

Минтай з цибулею, морквою, томатною пастою

Ніжна рибка з цибулею і морквою в томатно-сметанному соусі прекрасно підійде до обіду або вечері, стане прекрасною ссобойкой на роботу. Це відмінне блюдо підходить як дітям, так і дорослим – тому цим обідом можна з легкістю нагодувати всю сім’ю.

Інгредієнти:

  • Минтай потрошених – 1 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Сметана – 2 ст. л.
  • Борошно – 2-3 ст. л.
  • Томатна паста – 2 ст. л.
  • Вода питна – 150 мл
  • Сіль і перець – за смаком
  • Масло – для смаження

Процес приготування:

1. Для початку вам слід підготувати всі інгредієнти для приготування риби в сметано-томатному соусі в духовці.

2. Потім промийте і просушіть рибу, наріжте її порційними шматочками однакового розміру. Шматочки риби обваляйте в пшеничного борошні, а потім злегка обсмажте в чавунній сковороді зі знімною ручкою до золотистої скоринки.

3. Цибулю і моркву очистіть, промийте і подрібніть за допомогою ножа або терки. Додайте овочі в сковорідку з рибою, можна додати свіжу зелень і сіль зі спеціями. Всі разом трохи протушкувати.

4. В окремій ємності змішайте сметану з томатною пастою, додайте сіль спеції і воду. Ретельно перемішайте всі інгредієнти разом.

5. Соус зі сметани і томатної пасти влийте в сковороду з рибою і овочами, а потім поставте сковороду в розігріту до 180 градусів духовку і зніміть ручку. Запікайте рибу протягом півгодини до повної готовності.

6. Коли страва буде готове, підніміть сковороду ручкою і вийміть з духовки. Рибку подавайте порційно, ще гарячою. Можете запропонувати свіжу зелень і якийсь гарнір в додаток.