Минтай з цибулею, морквою, томатною пастою
Ніжна рибка з цибулею і морквою в томатно-сметанному соусі прекрасно підійде до обіду або вечері, стане прекрасною ссобойкой на роботу. Це відмінне блюдо підходить як дітям, так і дорослим – тому цим обідом можна з легкістю нагодувати всю сім’ю.
Інгредієнти:
- Минтай потрошених – 1 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Сметана – 2 ст. л.
- Борошно – 2-3 ст. л.
- Томатна паста – 2 ст. л.
- Вода питна – 150 мл
- Сіль і перець – за смаком
- Масло – для смаження
Процес приготування:
1. Для початку вам слід підготувати всі інгредієнти для приготування риби в сметано-томатному соусі в духовці.
2. Потім промийте і просушіть рибу, наріжте її порційними шматочками однакового розміру. Шматочки риби обваляйте в пшеничного борошні, а потім злегка обсмажте в чавунній сковороді зі знімною ручкою до золотистої скоринки.
3. Цибулю і моркву очистіть, промийте і подрібніть за допомогою ножа або терки. Додайте овочі в сковорідку з рибою, можна додати свіжу зелень і сіль зі спеціями. Всі разом трохи протушкувати.
4. В окремій ємності змішайте сметану з томатною пастою, додайте сіль спеції і воду. Ретельно перемішайте всі інгредієнти разом.
5. Соус зі сметани і томатної пасти влийте в сковороду з рибою і овочами, а потім поставте сковороду в розігріту до 180 градусів духовку і зніміть ручку. Запікайте рибу протягом півгодини до повної готовності.
6. Коли страва буде готове, підніміть сковороду ручкою і вийміть з духовки. Рибку подавайте порційно, ще гарячою. Можете запропонувати свіжу зелень і якийсь гарнір в додаток.