Тунець зі сметаною в духовці
Тунець зі сметаною в духовці – це ніжне і соковите страву, з приготуванням якого впорається навіть той, хто вперше переступив поріг кухні. Сметана широко використовується в рецептах приготування риби, і тунець не став винятком. Обов’язково спробуйте і ви пошкодуєте, що не зустріли цей рецепт раніше!
Час приготування – 45 хв.
Час приготування – 10-15 хв.
Порції – 4-6.
Інгредієнти:
- Тунець – 2 шт.
- Цибулина – 1 шт.
- Сметана – 2 ст. л.
- Олія соняшникова – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Спеції для риби – на смак.
Процес приготування:
Крок 1. За допомогою гострого ножа соскабливаем всю луску, відрізаємо голову, хвіст і плавники, виймаємо нутрощі, зробивши надріз вздовж черевця.
Крок 2. З усіх боків промаківающімі тунця паперовими серветками.
Крок 3. Тушку ріжемо на порційні сегменти, складаємо в ємність і солимо, орієнтуючись на свої смакові уподобання.
Крок 4. Також присипаємо тунця приправою для риби.
Крок 5. Цибулину «звільняємо» від лушпиння і нарізаємо півкільцями.
Крок 6. Змішуємо рибу і овочеву нарізку.
Крок 7. Присмачую суміш сметаною і знову ретельно перемішуємо – прикриваємо основний склад кришкою або затягуємо харчовою плівкою і даємо просочитися протягом 60 хвилин.
Крок 8. Деко устеляємо фольгою і змащуємо олією.
Крок 9. Викладаємо тунець разом з цибулею і запікаємо протягом 30 хвилин при 170-180 градусах.
Крок 10. Викладаємо рибу на тарілки і доповнюємо гарніром – знімаємо пробу. Приємного апетиту!