Тунець в духовці – 8 рецептів приготування з покроковими фото

Тунець зі сметаною в духовці

Тунець зі сметаною в духовці – це ніжне і соковите страву, з приготуванням якого впорається навіть той, хто вперше переступив поріг кухні. Сметана широко використовується в рецептах приготування риби, і тунець не став винятком. Обов’язково спробуйте і ви пошкодуєте, що не зустріли цей рецепт раніше!

Час приготування – 45 хв.

Час приготування – 10-15 хв.

Порції – 4-6.

Інгредієнти:

  • Тунець – 2 шт.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Сметана – 2 ст. л.
  • Олія соняшникова – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції для риби – на смак.

Процес приготування:

Крок 1. За допомогою гострого ножа соскабливаем всю луску, відрізаємо голову, хвіст і плавники, виймаємо нутрощі, зробивши надріз вздовж черевця.

Крок 2. З усіх боків промаківающімі тунця паперовими серветками.

Крок 3. Тушку ріжемо на порційні сегменти, складаємо в ємність і солимо, орієнтуючись на свої смакові уподобання.

Крок 4. Також присипаємо тунця приправою для риби.

Крок 5. Цибулину «звільняємо» від лушпиння і нарізаємо півкільцями.

Крок 6. Змішуємо рибу і овочеву нарізку.

Крок 7. Присмачую суміш сметаною і знову ретельно перемішуємо – прикриваємо основний склад кришкою або затягуємо харчовою плівкою і даємо просочитися протягом 60 хвилин.

Крок 8. Деко устеляємо фольгою і змащуємо олією.

Крок 9. Викладаємо тунець разом з цибулею і запікаємо протягом 30 хвилин при 170-180 градусах.

Крок 10. Викладаємо рибу на тарілки і доповнюємо гарніром – знімаємо пробу. Приємного апетиту!