Тунець в духовці – 8 рецептів приготування з покроковими фото

Тунець, запечений цілком

Тунець, запечений цілком – це найпростіший спосіб приготування корисної риби, яку запросто можна придбати в будь-якому супермаркеті. Обов’язково спробуйте цей рецепт, адже сметана, майонез і гірчиця – це ідеальні доповнення для тунця, до того ж, кулінару потрібно докласти мінімум зусиль.

Час готування – 50 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2-3.

Склад:

  • Тунець – 1 шт.
  • Сметана – 2 ст. л.
  • Майонез – 100 гр.
  • Гірчиця – 1 ст. л.
  • Кріп – 1 пучок.
  • Часник – 5 зуб.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Розмороженого тунця чистимо, потрошимо і старанно промиваємо під струменем води. З усіх боків натираємо чорним перцем і сіллю.

Крок 2. Для приготування соусу об’єднуємо наступні компоненти: часник, пропущений через прес, подрібнену зелень, гірчицю, сметану і майонез щедро промазуємо тушку зовні і всередині.

Крок 3. Рибу загортаємо в пергамент.

Крок 4. А потім шар фольги – при такому способі, всі соки зберігаються всередині, і тунець нудиться у власному соку, завдяки чому виходить дуже соковитим.

Крок 5. Запікаємо рибу при 180 градусах протягом 40-45 хвилин. Для утворення золотистої скоринки, за пару хвилин до готовності, розкриваємо «обгортку». Готуйте і повчайте задоволення не тільки від результату, але і від процесу!