Тунець, запечений цілком
Тунець, запечений цілком – це найпростіший спосіб приготування корисної риби, яку запросто можна придбати в будь-якому супермаркеті. Обов’язково спробуйте цей рецепт, адже сметана, майонез і гірчиця – це ідеальні доповнення для тунця, до того ж, кулінару потрібно докласти мінімум зусиль.
Час готування – 50 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 2-3.
Склад:
- Тунець – 1 шт.
- Сметана – 2 ст. л.
- Майонез – 100 гр.
- Гірчиця – 1 ст. л.
- Кріп – 1 пучок.
- Часник – 5 зуб.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Розмороженого тунця чистимо, потрошимо і старанно промиваємо під струменем води. З усіх боків натираємо чорним перцем і сіллю.
Крок 2. Для приготування соусу об’єднуємо наступні компоненти: часник, пропущений через прес, подрібнену зелень, гірчицю, сметану і майонез щедро промазуємо тушку зовні і всередині.
Крок 3. Рибу загортаємо в пергамент.
Крок 4. А потім шар фольги – при такому способі, всі соки зберігаються всередині, і тунець нудиться у власному соку, завдяки чому виходить дуже соковитим.
Крок 5. Запікаємо рибу при 180 градусах протягом 40-45 хвилин. Для утворення золотистої скоринки, за пару хвилин до готовності, розкриваємо «обгортку». Готуйте і повчайте задоволення не тільки від результату, але і від процесу!