Тунець з картоплею в духовці
Тунець з картоплею в духовці готується швидко і легко, особливо, якщо попередньо відварити картоплю і дати їй трохи часу для охолодження. Варити овочі треба для того, щоб не перетримувати рибу в духовці і зберегти в ній максимальну кількість корисних речовин.
Час приготування – 40 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 3.
Інгредієнти:
- Картопля – 8 шт.
- Стейк з тунця – 3 шт.
- Спеції для риби – 1 ч. л.
- Перець болгарський – ½ шт.
- Чебрець – ½ ч. л.
- Паприка солодка мелена – ½ ч. л.
- Суміш для панірування (кукурудзяна) – 1 ст. л.
- Сіль – ½ ч. л.
- Часник – 2 зуб.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Філе розморожуємо природним шляхом і обполіскуємо водою.
Крок 2. Картоплю очищаємо від шкірки і промиваємо.
Крок 3. Кладемо картоплю в сотейник, заливаємо водою і підсолюємо, варимо близько 7 хвилин з моменту закипання.
Крок 4. Укладаємо стейки в форму, посипаємо спеціями і сіллю, за бажанням скроплюємо соком лимона.
Крок 5. Злегка охолоджену картоплю нарізаємо кружальцями.
Крок 6. Овочі викладаємо на рибу, приправляємо чебрецем і паприкою, вливаємо півсклянки відвару з-під картоплі.
Крок 7. Також додаємо болгарський перець, нарізаний кубиками.
Крок 8. Посуд поміщаємо в рукав для запікання або вкриваємо фольгою – готуємо в духовці, попередньо розігрітій до 180 градусів (15 хвилин).
Крок 9. Після закінчення часу, виймаємо форму з духовки і посипаємо інгредієнти пластинками часнику і кукурудзяного крихтою. Повертаємо в духовку ще на 5 хвилин. В якості декору можна вирізати квіти із морквини.
Крок 10. Подаємо і насолоджуємося ніжним смаком. Приємного апетиту!