Тунець в духовці – 8 рецептів приготування з покроковими фото

Тунець з картоплею в духовці

Тунець з картоплею в духовці готується швидко і легко, особливо, якщо попередньо відварити картоплю і дати їй трохи часу для охолодження. Варити овочі треба для того, щоб не перетримувати рибу в духовці і зберегти в ній максимальну кількість корисних речовин.

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 3.

Інгредієнти:

  • Картопля – 8 шт.
  • Стейк з тунця – 3 шт.
  • Спеції для риби – 1 ч. л.
  • Перець болгарський – ½ шт.
  • Чебрець – ½ ч. л.
  • Паприка солодка мелена – ½ ч. л.
  • Суміш для панірування (кукурудзяна) – 1 ст. л.
  • Сіль – ½ ч. л.
  • Часник – 2 зуб.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Філе розморожуємо природним шляхом і обполіскуємо водою.

Крок 2. Картоплю очищаємо від шкірки і промиваємо.

Крок 3. Кладемо картоплю в сотейник, заливаємо водою і підсолюємо, варимо близько 7 хвилин з моменту закипання.

Крок 4. Укладаємо стейки в форму, посипаємо спеціями і сіллю, за бажанням скроплюємо соком лимона.

Крок 5. Злегка охолоджену картоплю нарізаємо кружальцями.

Крок 6. Овочі викладаємо на рибу, приправляємо чебрецем і паприкою, вливаємо півсклянки відвару з-під картоплі.

Крок 7. Також додаємо болгарський перець, нарізаний кубиками.

Крок 8. Посуд поміщаємо в рукав для запікання або вкриваємо фольгою – готуємо в духовці, попередньо розігрітій до 180 градусів (15 хвилин).

Крок 9. Після закінчення часу, виймаємо форму з духовки і посипаємо інгредієнти пластинками часнику і кукурудзяного крихтою. Повертаємо в духовку ще на 5 хвилин. В якості декору можна вирізати квіти із морквини.

Крок 10. Подаємо і насолоджуємося ніжним смаком. Приємного апетиту!