Тунець в духовці – 8 рецептів приготування з покроковими фото

Тунець в духовці з сиром

Тунець в духовці з сиром – це неймовірно смачне і ароматне блюдо, яке припаде до смаку кожному, хто спробує відкусити хоча б раз. Філе тунця чудово поєднується з розплавленим твердим сиром, а подавати до стола рекомендуємо з відварною білим рисом або свіжим овочевим салатом з оливковою олією.

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 7 хв.

Порції – 6-7.

Інгредієнти:

  • Філе тунця (стейки) – 12-14 шт.
  • Лимон – 1 шт.
  • Сир твердих сортів – 100 гр.
  • Борошно – 3 ст. л.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо продукти, згідно зі списком інгредієнтів.

Крок 2. Філе нарізаємо стейками, солимо, перчимо і поливаємо соком цитрусового фрукта.

Крок 3. «Припудрюємо» рибу борошном.

Крок 4. Деко вистилаємо листом пекарської папери, викладаємо тунця і промазуємо кожен шматочок рослинним маслом.

Крок 5. Сир натираємо на середній або дрібній тертці. Паралельно запікаємо стейки при температурі 180 градусів протягом 25 хвилин.

Крок 6. Тепер кожен шматок тунця присмачую сиром і ставимо деко на верхній рівень в духовці, тушкуємо ще 2-3 хвилини.

Крок 7. Соковиту рибу рекомендується подавати зі свіжими овочами. Приємного апетиту!