Тунець у вершках в духовці
Тунець у вершках в духовці – це до божевілля ніжне і тане в роті блюдо, яке з легкістю прикрасить будь-який святковий стіл або різноманітить ваш звичний раціон і подарує вам справжню насолоду, вже при знятті першої проби. Вершки, ріпчасту цибулю і лимон – це ідеальне доповнення до тунцу.
Час приготування – 60 хв.
Час приготування – 15-20 хв.
Порції – 4.
Склад:
- Тунець – 1 кг
- Вершки 10% – 250 мл
- Цибуля – 2 шт.
- Лимон – 1 шт.
- Кріп сушений – ½ ч. л.
- Паприка солодка мелена – ½ ч. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Першим ділом чистимо і потрошимо тунця, позбавляємося від голови, хвоста і плавників.
Крок 2. Цибулю очищаємо від лушпиння і ріжемо тонкими півкільцями або пір’ям.
Крок 3. Для соусу в піалі об’єднуємо вершки з солодкою паприкою, сушеним кропом, сіллю і меленим перцем.
Крок 4. Підготовлену тушку нарізаємо стейками, товщина яких не повинна перевищувати двох сантиметрів.
Крок 5. Викладаємо рибу на деко, попередньо змащений маслом, злегка присаливаем і поливаємо соком лимона.
Крок 6. Зверху кладемо шар цибулі.
Крок 7. Заливаємо складові вершками зі спеціями.
Крок 8. Накриваємо жароміцний посуд фольгою й запікаємо 30 хвилин при 180 градусах, після фольгу прибираємо.
Крок 9. Підрум’янюємо протягом 10 хвилин, і приступаємо до сервіровці.
Крок 10. Готуйте і отримуйте задоволення!