Тунець в духовці – 8 рецептів приготування з покроковими фото

Тунець у вершках в духовці

Тунець у вершках в духовці – це до божевілля ніжне і тане в роті блюдо, яке з легкістю прикрасить будь-який святковий стіл або різноманітить ваш звичний раціон і подарує вам справжню насолоду, вже при знятті першої проби. Вершки, ріпчасту цибулю і лимон – це ідеальне доповнення до тунцу.

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 15-20 хв.

Порції – 4.

Склад:

  • Тунець – 1 кг
  • Вершки 10% – 250 мл
  • Цибуля – 2 шт.
  • Лимон – 1 шт.
  • Кріп сушений – ½ ч. л.
  • Паприка солодка мелена – ½ ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Першим ділом чистимо і потрошимо тунця, позбавляємося від голови, хвоста і плавників.

Крок 2. Цибулю очищаємо від лушпиння і ріжемо тонкими півкільцями або пір’ям.

Крок 3. Для соусу в піалі об’єднуємо вершки з солодкою паприкою, сушеним кропом, сіллю і меленим перцем.

Крок 4. Підготовлену тушку нарізаємо стейками, товщина яких не повинна перевищувати двох сантиметрів.

Крок 5. Викладаємо рибу на деко, попередньо змащений маслом, злегка присаливаем і поливаємо соком лимона.

Крок 6. Зверху кладемо шар цибулі.

Крок 7. Заливаємо складові вершками зі спеціями.

Крок 8. Накриваємо жароміцний посуд фольгою й запікаємо 30 хвилин при 180 градусах, після фольгу прибираємо.

Крок 9. Підрум’янюємо протягом 10 хвилин, і приступаємо до сервіровці.

Крок 10. Готуйте і отримуйте задоволення!