Компот з нектарина – 6 рецептів на зиму з покроковими фото

Яскравий і соковитий нектарин підходить не тільки в якості легкого перекусу. З продукту можна приготувати ароматний і в міру солодкий компот для тривалого зберігання. Оцініть 6 швидких і цікавих кулінарних ідей для ваших заготовок. Порадуйте близьких приємним напоєм!

Компот з нектарина на зиму на 3 літрову банку

найзручніший спосіб заготівлі домашнього компоту – на трилітрову банку. Приготувати солодкий і ароматний напій можна з нектарина. Оцініть рецепт смачного продукту.

Інгредієнти на
3 л.

  • Нектарин 500 гр.
  • Вода 2.5 л.
  • Цукор-пісок 200 гр.

Процес приготування:

  1. Як заготовити компот з нектарина на зиму на 3 літрову банку? Відміряємо потрібну кількість нектаринів і промиваємо їх. Для однієї трилітрової банки знадобиться 500 грам продукту.
  2. Стерилізуємо банку будь-яким зручним способом і кладемо в неї підготовлені плоди. Заливаємо їх окропом і наполягаємо 15 хвилин.
  3. Обережно зливаємо настоявшуюся рідину в каструлю. Додаємо в неї цукор і варимо на вогні до утворення сиропу.
  4. Гарячої солодкою водою знову заливаємо нектарини. Закриваємо заготівлю кришкою.
  5. Даємо компоту в банку охолонути при кімнатній температурі, а після ставимо продукт на зберігання в прохолодне місце.

Компот з нектаринів без стерилізації на 2-х літрову банку

Яскравий домашній компот на зиму можна заготовити з солодких і ароматних нектаринів. Оцініть ідею оригінального напою, який обов’язково порадує ваших близьких або гостей.

Час приготування: 35 хвилин

Час приготування: 25 хвилин

Порцій – 2 л.

Склад:

  • Нектарини – 450 гр.
  • Цукор – 1 склянка
  • Лимон – 1/3 шт.
  • Вода – 1,5 л

Процес приготування:

1. Нектарини промиваємо під водою. Після витягуємо з них кісточки, залишився плід необхідно обробити на невеликі часточки.

2. Занурюємо шматочки фруктів в дволітрову тару. Її слід заздалегідь промити і просушити. Відразу ж можна додати і кілька тонких скибочок лимона.

3. Заливаємо продукти крутим окропом. Можна з чайника.

4. Накриваємо тару кришками і залишаємо на 15 хвилин.

5. Обережно зливаємо просочену фруктами рідину в каструлю.

6. Додаємо в гарячу воду цукор. Кип’ятимо масу і варимо її до освіти солодкого сиропу.

7. Гарячий продукт вливаємо назад у банку. Закриваємо заготівлю кришкою. Перевертаємо і залишаємо до охолодження.

8. Готово! Яскравий компот з нектаринів можна відправляти на зберігання.

Смачний нектариновый компот на зиму без кісточок

Хочете урізноманітнити ваш домашній стіл і здивувати всіх навколо? Заготовте на зиму яскравий і ароматний компот з нектаринів. Солодкий напій досить простий у виконанні, беріть на замітку.

Час приготування: 35 хвилин

Час приготування: 25 хвилин

Порцій – 2 л.

Інгредієнти:

  • Нектарини – 2 кг
  • Цукор – 300 гр.
  • Лимон – 2 шт.
  • Вода – 2 л

Процес приготування:

1. Фрукти промиваємо під водою і даємо їм обсохнути. Відміряємо потрібну кількість цукру.

2. Промиваємо скляні банки. Заповнюємо їх до половини підготовленими персиками. Їх слід розрізати і витягти їх них кісточки.

3. Заливаємо фрукти крутим окропом. Наполягаємо вміст 15 хвилин під кришкою.

4. В цей час висипаємо цукор в каструлю і додаємо до нього свіжовичавлений лимонний сік.

5. Обережно зливаємо просочену фруктами рідину в каструлю з цукром. Розмішуємо вміст і доводимо до кипіння. Повинен вийти ароматний сироп.

6. Гарячу рідину виливаємо назад у банки.

7. Закриваємо заготовки кришками, перевертаємо їх і залишаємо до повного охолодження при кімнатній температурі.

8. Яскраві заготовки з нектаринів готові. Можна ставити на зберігання.

Як заготовити компот з нектарина і сливи на зиму?

Спробуйте цікавий рецепт приготування яскравого компоту на зиму. Напій передбачає використання персиків і слив. Ароматне частування стане відмінним доповненням до багатьох десертів.

Час приготування: 35 хвилин

Час приготування: 25 хвилин

Порцій – 4 л.

Інгредієнти:

  • Персики – 1 кг
  • Слива – 1 кг
  • Цукор – 3 склянки
  • Вода – 3 л
  • Кислота лимонна – 1 щіпка.

Процес приготування:

1. Персики промиваємо і розрізаємо на невеликі часточки. Кісточки акуратно витягаємо.

2. Також очищаємо від кісточок і сливу. Продукт можна розрізати на половинки.

3. Відправляємо підготовлені персики в чисті сухі скляні банки.

4. Далі занурюємо в тару половинки очищених злив.

5. Заливаємо інгредієнти крутим окропом. Прикриваємо заготовки кришками, даємо настоятися близько 15 хвилин.

6. Гарячу рідину зливаємо в каструлю. Додаємо сюди цукор і щіпку лимонної кислоти. Кип’ятимо вміст, розмішуємо і варимо до розчинення сухих продуктів.

7. Повертаємо гарячий сироп у банки з вмістом. Закриваємо тару кришками, охолоджуємо, а після ставимо на зберігання.

8. Ароматний і насичений компот із слив та персиків готовий!

Простий і смачний рецепт компоту з нектарина і апельсина

Порадуйте близьких ароматним і цікавим за смаком частуванням. Приготуйте на зиму компот з нектарина і апельсина. Цитрусова нотка зробить смак солодкого і соковитого плода ще більш яскравим.

Час приготування: 35 хвилин

Час приготування: 25 хвилин

Порцій – 2 л.

Склад:

  • Нектарин – 500 гр.
  • Апельсин – 1 шт.
  • Цукор – 100 гр.
  • Вода – 2 л

Процес приготування:

1. Нектарини старанно промиваємо під водою. Після плоди розрізаємо на невеликі часточки, обережно витягаючи з них кісточки.

2. Далі тонкими шматочками розбираємо апельсин.

3. Занурюємо продукти в каструлю і заливаємо водою. Доводимо вміст до кипіння, а після засипаємо потрібною кількістю цукру.

4. Варимо продукт 15-20 хвилин на помірному вогні. Періодично помішуємо масу, щоб цукор повністю розчинився.

5. Яскравий фруктовий компот розливаємо по стерилізованим банкам. Закручуємо заготівлю кришкою, остуджуємо її і ставимо на довге зберігання у відповідне місце. Готово!

Покроковий рецепт приготування компот з нектарина і яблук на зиму

Ніжний на смак та ароматний компот на зиму можна приготувати їх нектарина і яблук. Подавайте напій самостійно або в доповненні зі свіжою випічкою та іншими десертами.

Час приготування: 35 хвилин

Час приготування: 25 хвилин

Порцій – 3 л.

Склад:

  • Нектарин – 400 гр.
  • Яблуко – 150 гр.
  • Цукор – 300 гр.
  • Вода – 3 л
  • Кислота лимонна – 1 щіпка.

Процес приготування:

1. Промиваємо і очищаємо яблука з нектаринами. Підготовлені плоди нарізаємо тонкими часточками.

2. Викладаємо продукти в чисті сухі банки. Заливаємо крутим окропом на 15 хвилин.

3. Далі гарячу воду обережно зливаємо в каструлю.

. Насипаємо в масу додаємо цукор і щіпку лимонної кислоти. Розмішуємо вміст і варимо його до розчинення сухих інгредієнтів.

5. Заливаємо гарячим сиропом фрукти в банках. Закриваємо заготовки кришками і остуджуємо їх при кімнатній температурі.

6. Ароматний компот з нектаринів і яблук готовий. Ставте його на зберігання.