Компот з нектарина – 6 рецептів на зиму з покроковими фото

Яскравий і соковитий нектарин підходить не тільки в якості легкого перекусу. З продукту можна приготувати ароматний і в міру солодкий компот для тривалого зберігання. Оцініть 6 швидких і цікавих кулінарних ідей для ваших заготовок. Порадуйте близьких приємним напоєм!

Компот з нектарина на зиму на 3 літрову банку

найзручніший спосіб заготівлі домашнього компоту – на трилітрову банку. Приготувати солодкий і ароматний напій можна з нектарина. Оцініть рецепт смачного продукту.

Інгредієнти на
3 л.

  • Нектарин 500 гр.
  • Вода 2.5 л.
  • Цукор-пісок 200 гр.

Процес приготування:

  1. Як заготовити компот з нектарина на зиму на 3 літрову банку? Відміряємо потрібну кількість нектаринів і промиваємо їх. Для однієї трилітрової банки знадобиться 500 грам продукту.
  2. Стерилізуємо банку будь-яким зручним способом і кладемо в неї підготовлені плоди. Заливаємо їх окропом і наполягаємо 15 хвилин.
  3. Обережно зливаємо настоявшуюся рідину в каструлю. Додаємо в неї цукор і варимо на вогні до утворення сиропу.
  4. Гарячої солодкою водою знову заливаємо нектарини. Закриваємо заготівлю кришкою.
  5. Даємо компоту в банку охолонути при кімнатній температурі, а після ставимо продукт на зберігання в прохолодне місце.