Варення з чорниці з желатином на зиму
Варення з чорниці з желатином на зиму – це дуже смачне, ароматне і густе ласощі для вашого столу. Такий продукт можна подавати до чаю або додавати в домашню випічку. Щоб приготувати апетитну частування, використовуйте перевірений рецепт з нашої підбірки з фотографіями.
Час готування – 1 годину
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 0,7 л.
Склад:
- Лохина – 260 гр.
- Цукор – 360 гр.
- Вода – 200 мл
- Лимон – 1 шт.
- Желатин – 20 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.
Крок 2. Перебираємо лохину, добре промиваємо її під водою і обсушуємо. Викладаємо ягоди у велику каструлю або миску.
Крок 3. Перекладаємо ягоди в каструлю, заливаємо водою і ставимо на плиту. Повільно доводимо вміст до кипіння і після варимо близько 10 хвилин.
Крок 4. Ягідну масу перетираємо через сито і відправляємо назад в каструлю. Відокремлюємо трохи гарячого сиропу і розчиняємо в ньому желатин.
Крок 5. До перетертим ягодам відправляємо лимонний сік, лимонну цедру. Всипаємо цукор. Перемішуємо і варимо 5 хвилин після кипіння. В кінці вмішуємо желатин.
Крок 6. Розливаємо частування по стерилізованим банкам. Закриваємо їх кришками і даємо повністю охолонути.
Крок 7. Варення з чорниці з желатином на зиму готово. Прибирайте на зберігання в прохолодне місце!