Варення з малини на зиму – 6 простих рецептів з покроковими фото

Варення з чорниці з желатином на зиму

Варення з чорниці з желатином на зиму – це дуже смачне, ароматне і густе ласощі для вашого столу. Такий продукт можна подавати до чаю або додавати в домашню випічку. Щоб приготувати апетитну частування, використовуйте перевірений рецепт з нашої підбірки з фотографіями.

Час готування – 1 годину

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 0,7 л.

Склад:

  • Лохина – 260 гр.
  • Цукор – 360 гр.
  • Вода – 200 мл
  • Лимон – 1 шт.
  • Желатин – 20 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.

Крок 2. Перебираємо лохину, добре промиваємо її під водою і обсушуємо. Викладаємо ягоди у велику каструлю або миску.

Крок 3. Перекладаємо ягоди в каструлю, заливаємо водою і ставимо на плиту. Повільно доводимо вміст до кипіння і після варимо близько 10 хвилин.

Крок 4. Ягідну масу перетираємо через сито і відправляємо назад в каструлю. Відокремлюємо трохи гарячого сиропу і розчиняємо в ньому желатин.

Крок 5. До перетертим ягодам відправляємо лимонний сік, лимонну цедру. Всипаємо цукор. Перемішуємо і варимо 5 хвилин після кипіння. В кінці вмішуємо желатин.

Крок 6. Розливаємо частування по стерилізованим банкам. Закриваємо їх кришками і даємо повністю охолонути.

Крок 7. Варення з чорниці з желатином на зиму готово. Прибирайте на зберігання в прохолодне місце!