Ікра з опеньків на зиму – 8 найсмачніших рецептів грибної ікри з покроковими фото

Ікра з опеньків на зиму — це вишукана закуска, яка стане вашою улюбленицею. Для приготування доведеться докласти зусиль, але все це коштує того. Грибне ласощі підійде для будь-якого приводу і прикрасить собою будь-який захід. Ікра підходить в якості апетитного перекусу і готується не так складно, як може здатися на перший погляд.

Ікра з опеньків на зиму «Пальчики оближеш»

Ікра з опеньків на зиму «Пальчики оближеш» підкорить всіх. Ніжна консистенція закуски чудово поєднується зі свіжим м’яким хлібом або підсмаженими хрусткими грінками. Ароматне грибне частування приготує кожна домогосподарка, приклавши трохи сил і витративши трохи часу.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Опеньки свіжі 2 кг
  • Цибуля ріпчаста ½ кг
  • Моркву ½ кг
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Перець чорний горошок за смаком
  • Лавровий лист за смаком
  • Масло рослинне 200 мл
  • Оцет столовий 9% 2 ч. л.

Процес приготування:

  1. Збирати гриби.
  2. Переберіть опеньки від лісового сміття. Викладіть у велику ємність і залийте водою. Смітинки спливуть. Шумівкою або ситом зберіть їх. Промивайте до тих пір, поки вода не стане чистою.
  3. Гриби перекладіть в посуд для варіння. Залийте водою. Посоліть.
  4. Поставте на конфорку і доведіть до кипіння. Варіть півгодини.
  5. Цибуля обшелушите, моркву поскобліть. Овочі дрібно настругайте.
  6. Зварені опеньки злийте через друшляк. Промийте під краном.
  7. Гриби перекрутіть на м’ясорубці.
  8. Прогрійте сковорідку, налийте половину масла. Викладіть овочеву нарізку і обсмажте до м’якості.
  9. До обсмаженою овочам перекладіть перекручені опеньки і влийте олію. Посоліть і поперчіть. Додайте горошки перцю і лаврушку. Тушкуйте на повільному вогні 1,5 години. В кінці влийте оцтову кислоту і перемішайте.
  10. Банки прополощіть і стерилізуйте звичним методом. Для невеликих банок використовують мікрохвильовку. Я стерилизую на пару або в духовці. Киплячій закускою заповніть чисті скляні ємності. Кришки прокип’ятіть, і закрутіть заготовки.
  11. Я волію банки з закруткою невеликого розміру. Така баночка виглядає презентабельно і її можна подарувати друзям. Охолодіть банки. Коли закачування охолонуть, переставте в місце зберігання. Приємного апетиту!

Ікра з опеньків з морквою і цибулею на зиму

Ікра з опеньків з морквою і цибулею на зиму виходить незвичайно ніжною і мега апетитною. Яскраве блюдо з шикарним ароматом стане вашим улюбленцем. Запашна закуска прикрасить будь-який захід. Бутерброди з грибною ікрою доречні як для швидкого перекусу, так і для урочистого частування.

Час готування – 2 ч. 00 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Опеньки очищені – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Морква – 3 шт.
  • Сіль – 3 ст. л.
  • Масло рослинне – 50 мл
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Переберіть опеньки від лісового сміття. Викладіть у велику ємність і залийте водою. Смітинки спливуть. Шумівкою або ситом зберіть їх. Промивайте до тих пір, поки вода не стане чистою. Гриби перекладіть в посуд для варіння. Залийте водою. Посоліть. Поставте на конфорку і доведіть до кипіння. Варіть півгодини.

Крок 2. Зварені опеньки злийте через друшляк. Промийте під краном.

Крок 3. Цибуля обшелушите, моркву поскобліть. Овочі настругайте. Прогрійте сковорідку, налийте масло. Викладіть овочеву нарізку і обсмажте до м’якості.

Крок 4. Гриби і засмажку перекрутіть на м’ясорубці.

Крок 5. Перекручену масу поверніть на сковорідку. Посоліть і поперчіть. Смажте півгодини.

Крок 6. Банки вимийте. Гарячою закускою заповніть чисті банки. Кришки прокип’ятіть, і прикрийте заготовки.

Крок 7. Перемістіть в прогріту до 110 градусів духовку і стерилізують закачування 40 хвилин.

Крок 8. Банки міцно закрутіть і охолодіть.

Крок 9. Коли закачування охолонуть, переставте в місце зберігання. Приємного апетиту!

Ікра з опеньків через м’ясорубку

Ікра з опеньків через м’ясорубку володіє цікавою текстурою. Приготувати грибний частування зможе кожен. Дуже смачне блюдо з радістю оцінить той, хто не їсть м’ясо. Однак за своєю ситності продукт не поступається м’ясних закусок. Зимова заготівля розходиться на «ура», а іноді і не доживає до зими.

Час готування – 1 ч. 30 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Опеньки – 3 кг
  • Цибуля ріпчаста – 6 шт.
  • Морква – 6 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Оцтова есенція 70% – 1 ч. л. на 1 кг обжарювання.

Процес приготування:

Крок 1. Переберіть опеньки від лісового сміття. Викладіть у велику ємність і залийте водою. Смітинки спливуть. Шумівкою або ситом зберіть їх. Промивайте, поки вода не стане чистою. Гриби перекладіть в посуд для варіння. Залийте водою. Посоліть. Поставте на конфорку і доведіть до кипіння. Варіть півгодини. Зварені опеньки злийте через друшляк. Промийте під краном.

Крок 2. Цибуля обшелушите і настругайте.

Крок 3. Прогрійте сковорідку, налийте масло. Викладіть овочеву нарізку і обсмажте до м’якості.

Крок 4. Повторіть процедуру з морквою.

Крок 5. Гриби і засмажку перекрутіть на м’ясорубці.

Крок 6. Перекручену масу поверніть на сковорідку. Посоліть і поперчіть. Смажте до випаровування вологи.

Крок 7. Влийте оцтову есенцію і перемішайте.

Крок 8. Банки вимийте. Гарячою закускою заповніть чисті скляні ємності.

Крок 9. Влийте олію, щоб ікра була прикрита.

Крок 10. Кришки прокип’ятіть, і прикрийте заготовки. Банки встановіть на деко так, щоб вони не торкалися один одного. Налийте на дно води.

Крок 11. Перемістіть в прогріту до 110 градусів духовку і стерилізують закачування 40 хвилин.

Крок 12. Банки міцно закрутіть або загорніть ключем і охолодіть.

Крок 13. Коли закачування охолонуть, переставте в місце зберігання. Їжте смачно. Приємного апетиту!

грибна Ікра з опеньків з часником

грибна Ікра з опеньків з часником має дурманним ароматом. Запах зводить з розуму, пропустити чарівну закуску повз не вийде навіть у тих, хто байдужий до грибів. У сезон опеньків я роблю заготовки в великих кількостях для своєї сім’ї і в якості гостинців для друзів і родичів.

Час приготування – 45 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 6

Склад:

  • Опеньки – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Олія соняшникова 50 мл
  • Часник – 2 зубчики.

Процес приготування:

Крок 1. Переберіть опеньки від лісового сміття. Викладіть у велику ємність і залийте водою. Смітинки спливуть. Шумівкою або ситом зберіть їх. Промивайте до тих пір, поки вода не стане чистою. Гриби перекладіть в посуд для варіння. Залийте водою. Посоліть. Поставте на конфорку і доведіть до кипіння. Варіть 10 хвилин.

Крок 2. Цибуля обшелушите і настругайте.

Крок 3. Зварені опеньки злийте через друшляк. Промийте під краном. Прогрійте каструлю, налийте половину масла. Викладіть гриби з цибулею і обсмажте до м’якості.

Крок 4. Цибуля стане м’яким, і опеньки дійдуть до потрібної кондиції.

Крок 5. Обжарку перекрутіть на м’ясорубці.

Крок 6. Посоліть і поперчіть. Здобріть подрібненим часником. За бажанням додайте пряні трави.

Крок 7. Змішайте компоненти. Смажте до випаровування вологи. Банки прополощіть і стерилізуйте звичним методом. Для невеликих банок використовують мікрохвильовку. Я стерилизую на пару або в духовці. Гарячою закускою заповніть чисті скляні ємності. Закрутіть стерильними кришками.

Крок 8. Банки охолодіть. Коли закачування охолонуть, переставте в місце зберігання. Їжте, намазавши на підсмажений хліб. Це неймовірно смачно. Приємного апетиту!

грибна Ікра з опеньків з часником

грибна Ікра з опеньків +з часником виходить шалено ароматною. Запашне частування найчастіше подають з хлібобулочними виробами. А я люблю з відвареною картоплею. Це божественне поєднання важко з чимось порівняти. Закуска готується просто, але перебирання грибів вимагає уважного ставлення і деякого часу.

Час готування – 1 ч. 30 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Опеньки свіжі – 2,5-3 кг
  • Цибуля ріпчаста – 4 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло рослинне – 150 мл
  • Часник – 1 головка.
  • Перець чорний горошком – за бажанням.

Процес приготування:

Крок 1. Збирати гриби. Банки прополощіть і стерилізуйте звичним методом. Для невеликих баночок використовують мікрохвильовку. Я стерилизую на пару або в духовці.

Крок 2. Переберіть опеньки від лісового сміття. Викладіть у велику ємність і залийте водою. Смітинки спливуть. Шумівкою або ситом зберіть їх. Промивайте до тих пір, поки вода не стане чистою. Допустимо використовувати друшляк.

Крок 3. Гриби перекладіть в посуд для варіння. Залийте водою. Посоліть. Поставте на конфорку і доведіть до кипіння. Варіть не більше півгодини, знімаючи шумівкою піну.

Крок 4. Зварені опеньки злийте через друшляк. Промийте під краном. Гриби перекрутіть на м’ясорубці.

Крок 5. Цибуля обшелушите і подрібніть блендером.

Крок 6. Часник обшелушите і порубаєте. Прогрійте сковорідку, налийте масло. Викладіть цибулю і гриби, смажте до випаровування вологи. Посоліть. Додайте горошки перцю і рубаний часник. Розмішайте і прогрійте.

Крок 7. Гарячою закускою заповніть стерилізовані банки. Кришки прокип’ятіть, і закрутіть заготовки. Я віддаю перевагу банки з закруткою невеликого розміру. Така баночка виглядає презентабельно і її можна подарувати друзям. Коли закачування охолонуть, переставте в місце зберігання. Приємного апетиту!

Грибна ікра з варених опеньків

Грибна ікра з варених опеньків – закуска, не відрізняється від інших інтерпретацій своєю оригінальністю. Компоненти гармонійно поєднуються, не потребують доповнення і порадують смаковими якостями. Грибне частування подобається багатьом. Його подають як самостійне блюдо або в якості приємного бонусу.

Час готування – 2 ч. 00 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 2,5 л.

Інгредієнти:

  • відварені Опеньки – 1 л
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло рослинне – 150 мл
  • Часник – 1 зубчик
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Збирати гриби. Переберіть опеньки від лісового сміття. Викладіть у велику ємність і залийте водою. Смітинки спливуть. Шумівкою або ситом зберіть їх. Промивайте до тих пір, поки вода не стане чистою. Допустимо використовувати друшляк.

Крок 2. Гриби перекладіть в посуд для варіння. Залийте водою. Посоліть. Поставте на конфорку і доведіть до кипіння. Варіть не більше півгодини, знімаючи шумівкою піну. Зварені опеньки злийте через друшляк. Промийте під краном.

Крок 3. Цибуля обшелушите і дрібно настругайте.

Крок 4. Морквину поскобліть і наріжте.

Крок 5. Прогрійте сковорідку, налийте масло. Викладіть овочеву нарізку і обсмажте до м’якості.

Крок 6. Гриби перекрутіть на м’ясорубці.

Крок 7. До обсмаженою овочам перекладіть перекручені опеньки. Посоліть і поперчіть. Додайте подрібнений часник. Тушкуйте на повільному вогні півгодини.

Крок 8. Банки прополощіть і стерилізуйте звичним методом. Для невеликої ємності використовують мікрохвильовку. Я стерилизую на пару.

Крок 9. Гарячої ароматної закускою заповніть чисті банки. Кришки прокип’ятіть, і закрутіть заготовки. Я віддаю перевагу банки з закруткою невеликого розміру.

Крок 10. Коли закачування охолонуть, переставте в комору або туди, де зберігаєте зимові заготовки. Їжте ікру зі свіжим хлібом. Приємного насолоди!

Ікра з опеньків з помідорами на зиму

Ікра з опеньків з помідорами на зиму має досить цікавим і яскравим смаком. Оригінальна закуска користується підвищеним попитом серед домочадців. Заготовки зникають зі швидкістю світла, скільки їх не приготуй. Грибну ікру я найчастіше подаю з підсушеним хлібом або додаю при готуванні пасти. Це мега смачно! Гастрономічний екстаз забезпечений!

Час готування – 1 ч. 40 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 2,8 л.

Інгредієнти:

  • Опеньки варені – 2 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Помідори – 2 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло рослинне – 0,5 склянки
  • Часник – 1 головка.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Банки прополощіть і стерилізуйте звичним методом. Для невеликих банок використовують мікрохвильовку. Я стерилизую на пару. Цибулю почистіть і дрібно настругайте.

Крок 2. Морквину поскобліть і подрібніть.

Крок 3. Оброблені гриби перекладіть в посуд для варіння. Залийте водою. Посоліть. Поставте на конфорку і доведіть до кипіння. Варіть не більше півгодини, знімаючи шумівкою піну. Зварені опеньки процідіть. Сполосніть проточною водою. Опеньки з очищеним часником подрібнити на м’ясорубці. Для більш однорідної текстури скористайтесь занурювальним електроприладом.

Крок 4. Прогрійте сковорідку, налийте масло. Викладіть овочеву нарізку і обсмажте до м’якості. Промиті помідори звільнити від шкірки і подрібнити на м’ясорубці.

Крок 5. До овочевої засмажки перекладіть перекручені опеньки і помідори. Посоліть і поперчіть. Тушкуйте 40 хвилин.

Крок 6. Гарячої ароматної закускою заповніть чисті банки. Кришки прокип’ятіть, і закрутіть заготовки. Коли закачування охолонуть, переставте в комору або туди, де зберігаєте зимові заготовки. Їжте ікру зі свіжим хлібом. Приємного апетиту!

Ікра з опеньків без моркви на зиму

Ікра з опеньків без моркви на зиму виходить неймовірно ніжною і дуже смачною. Зимові заготовки готуються просто, головне перебрати і відварити гриби. Решта – справа техніки. Божественне частування не залишить байдужим ні одного їдця. Навіть ті, хто не особливо цінує лісовий продукт, завжди залишаються в захваті.

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Опеньки – 2 кг
  • Цибуля ріпчаста – за смаком.
  • Часник – 3-5 зубчиків.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло оливкове – для смаження.
  • Оцтова есенція 70% – 1/3 ч. ложки
  • Лавровий лист – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуйте інгредієнти. Банки прополощіть і стерилізуйте звичним методом. Для невеликих баночок використовують мікрохвильовку. Я стерилизую на пару.

Крок 2. Переберіть опеньки від лісового сміття. Викладіть у велику ємність і залийте водою. Смітинки спливуть. Шумівкою або ситом зберіть їх. Промивайте до тих пір, поки вода не стане чистою. Допустимо використовувати друшляк.

Крок 3. Оброблені гриби перекладіть в посуд для варіння. Залийте водою. Посоліть. Поставте на конфорку і доведіть до кипіння. Варіть не більше півгодини, знімаючи шумівкою піну.

Крок 4. Зварені опеньки процідіть. Сполосніть проточною водою.

Крок 5. Опеньки подрібніть м’ясорубкою. Для більш однорідної текстури скористайтесь занурювальним електроприладом.

Крок 6. Цибулю і часник почистіть.

Крок 7. Овочі подрібніть і змішайте з перекрученими опеньками.

Крок 8. Прогрійте сковорідку, налийте масло. Викладіть перекручені опеньки і цибулю з часником. Посоліть і додайте лаврушку.

Крок 9. Тушкуйте 20 хвилин. В кінці влийте оцтову есенцію, прогрійте і вимкніть нагрів.

Крок 10. Гарячої ароматної закускою заповніть чисті банки. Кришки прокип’ятіть, і закрутіть заготовки. Коли закачування охолонуть, переставте в комору або туди, де зберігаєте зимові заготовки. Їжте ікру зі свіжим хлібом або підсмаженими грінками. Приємного апетиту!