Ікра з опеньків на зиму – 8 найсмачніших рецептів грибної ікри з покроковими фото

Ікра з опеньків на зиму — це вишукана закуска, яка стане вашою улюбленицею. Для приготування доведеться докласти зусиль, але все це коштує того. Грибне ласощі підійде для будь-якого приводу і прикрасить собою будь-який захід. Ікра підходить в якості апетитного перекусу і готується не так складно, як може здатися на перший погляд.

Ікра з опеньків на зиму «Пальчики оближеш»

Ікра з опеньків на зиму «Пальчики оближеш» підкорить всіх. Ніжна консистенція закуски чудово поєднується зі свіжим м’яким хлібом або підсмаженими хрусткими грінками. Ароматне грибне частування приготує кожна домогосподарка, приклавши трохи сил і витративши трохи часу.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Опеньки свіжі 2 кг
  • Цибуля ріпчаста ½ кг
  • Моркву ½ кг
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Перець чорний горошок за смаком
  • Лавровий лист за смаком
  • Масло рослинне 200 мл
  • Оцет столовий 9% 2 ч. л.

Процес приготування:

  1. Збирати гриби.
  2. Переберіть опеньки від лісового сміття. Викладіть у велику ємність і залийте водою. Смітинки спливуть. Шумівкою або ситом зберіть їх. Промивайте до тих пір, поки вода не стане чистою.
  3. Гриби перекладіть в посуд для варіння. Залийте водою. Посоліть.
  4. Поставте на конфорку і доведіть до кипіння. Варіть півгодини.
  5. Цибуля обшелушите, моркву поскобліть. Овочі дрібно настругайте.
  6. Зварені опеньки злийте через друшляк. Промийте під краном.
  7. Гриби перекрутіть на м’ясорубці.
  8. Прогрійте сковорідку, налийте половину масла. Викладіть овочеву нарізку і обсмажте до м’якості.
  9. До обсмаженою овочам перекладіть перекручені опеньки і влийте олію. Посоліть і поперчіть. Додайте горошки перцю і лаврушку. Тушкуйте на повільному вогні 1,5 години. В кінці влийте оцтову кислоту і перемішайте.
  10. Банки прополощіть і стерилізуйте звичним методом. Для невеликих банок використовують мікрохвильовку. Я стерилизую на пару або в духовці. Киплячій закускою заповніть чисті скляні ємності. Кришки прокип’ятіть, і закрутіть заготовки.
  11. Я волію банки з закруткою невеликого розміру. Така баночка виглядає презентабельно і її можна подарувати друзям. Охолодіть банки. Коли закачування охолонуть, переставте в місце зберігання. Приємного апетиту!